Kediler Müzik Sever Mi?

kediler ve müzik

Kediler Müzik Sever Mi?

  İnsanların hemen hepsi gün içerisinde az ya da çok müzik dinlemektedir. Peki hiç düşündünüz mü sizin dinlediğiniz bu müzikler kediniz için ne ifade ediyor? Hiç kedinize sevdiğiniz bir müziği dinletmeyi deneyip ilgilenmediğinde başarısız hissettiğiniz oldu mu?

  Kedilerin bu tepkisiz davranışları sebebiyle müzikten hoşlanmadıklarını düşünebilirsiniz; ancak yeni yapılan araştırmaya göre kediler müzikten hoşlanıyor, sadece insanların seçtiklerinden değil.

  Wisconsin Üniversitesindeki bir grup psikolog, kedilerin birbirleriyle iletişimde kullandığı frekans aralığında sesleri kullanarak kedilere özel bir müzik bestelediler. 

  Araştırmacılar, besteledikleri müziği 47 değişik türdeki kediye dinlettiklerinde hayvanlar özel olarak kendileri için bestelenmiş olan müziği insanların dinledikleri müziğe tercih ettiler. Uygulamalı Hayvan Davranış Bilimleri Dergisinde yayınlanan bu araştırmaya göre besteyi dinlediklerinde Bach'ın ya da Gabriel Faure'nin eserleri çalındığında yaptıkları gibi hareketsiz kalıp uzaklaşmak yerine gelip hoparlörlere sürtündüler. Kaldı ki internette birçok video paylaşım sitesinde kedileri sakinleştirdiği iddia edilen besteler bulmak da mümkün.


kediler müzik sever mi

 

 

  Teie'ye göre kedilerin duyma mesafesi vokal mesafesinden kat kat ötede ve bu yeteneğini bazı favori avlarını yakalamada kullanıyor. Bu nedenle bir sonraki araştırmasında ultra-ses müzik kullanacağını ve bunun bir anlamda sonik-kedi çeker olacağını söyledi.

  

  İlginizi çekebilir: Doğru Kedi Kumuyla Temizliği Yakalayın

  

Etiketler: david teie, kedi, kedi müziği, kedi ve müzik, kediler, kediler müzik dinler mi, kedileri rahatlatan müzikler
Mart 11, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR