Kediler İçin Zararlı Çiçekler

Kediler İçin Zararlı Çiçekler, kedi çiçek

Kediler İçin Zararlı Çiçekler

  Kediler evde en çok beslenen hayvanlar arasında yerini alır. Evcil hayvanlar içinde de oldukça özel bir yeri olan kedilerin insanlarla iyi anlaştığını söyleyebiliriz. Ancak kedilerin oyuncu yapıları, evdeki bundukları her şeyle oynama istekleri bazen tehlikeli bir hal alabilir. Özellikle evde çiçeklerle oynamaları halinde bir takım riskler ortaya çıkabilir. Peki hangi çiçekler kediler için zararlıdır?

  Kediler doğal ortamlara kolaylıkla uyum sağlayabilen canlılardır. Ancak yine de doğada veya evde onlar için zararlı olabilecek bir takım çiçekler vardır. Bu yüzden onları korumamız gerekir. Fakat her kedi sahibi bazı çiçeklerin onlar için zararlı olabileceğini bilmez. Biz de bu yazımızda kediler için zararlı çiçeklerden bahsetmek istedik. Bu sayede küçük dostlarımızın daha güvenli bir ortamda yaşamasına olanak tanınabilir.

Kuşkonmaz

  Evde sıkça tercih edilen ve balkonlar için de eşsiz bir peyzaj değeri katan Kuşkonmaz Çiçeği kediler için zararlı olan çiçeklerdendir. Toksit özelliği olan Kuşkonmazın kediler tarafından yenilmesi senaryosunda kusma, ishal ve karın ağrısı görülmektedir.

kediler için oyun

Kaplan Zambağı

  Farklı görüntüleriyle oldukça güzel gözüken Kaplan Zambağı, kediler için zehirli çiçekler arasında yerini alır. Bu çiçeğin herhangi bir kısmının yenmesi durumunda kedilerde bitkinlik, halsizlik ve kusma gibi problemler görülmektedir. Kedinizin Kaplan Zambağı yediğini farkederseniz hemen veteriner hekime götürmenizi öneririz. Aksi halde 1 ile 3 gün arasında kediniz böbrek yetmezliği yüzünden hayatını kaybedebilir.

Ardıç Çalısı

  Ardıç çalısı her ne kadar evlerde fazla tercih edilmese de bahçe dekorasyonunda oldukça tercih edilmektedir. Bahçeli bir eve sahip olan kedi sahiplerinin de bahçesinde genelde bu bitki olur. Her ne kadar görünüşleri itibariyle estetik güzellik katsalar da Ardıç Çalısı kediler için zararlıdır. Kedilerin Ardıç Çalışı yemesi durumunda böbrek sorunlarıyla karşı karşıya kalınabilir.

Zambak

  Ev dekorasyonu ve hediye olarak alınan zambaklar kediler için zehir saçan bir çiçektir. Kediler tarafından yenilmesi durumunda kusma, artan salya ve yutkunamama gibi bir takım istenmeyen sonuçlara neden olur.

Ormangülü

  Güllerin ne kadar güzel olduğu ve faydalarını anlatacak olsak saymakla bitmez. Ancak konu Ormangülü ve kedi olunca durum biraz farklıdır. Ormangülü kediler için zehirlidir ve yenilmesi durumunda da karın ağrısı, kramp, böbrek ve solunum sorunları görülür.

Aloe Vera

  İçerisinde bulunan sıvı maddenin toksit özelliği sebebiyle kediler için Aloe Vera da zararlı çiçekler grubunda yer alır. Evcil hayvanınızın Aloe Vera ile teması veya yemesi durumunda da kusma ve farklı renkte idrarla karşılaşılabilir.

Mısır Bitkisi

  Evde özellikle salonda kullanılan Mısır Bitkisi de kediler için zararlı çiçekler arasında yerini alır. Yenilmesi durmunda içindeki kimyasal ve toksit maddeler kedinizde depresyon, iştahsızlık ve göz bebeklerinde aşırı büyümeye neden olabilir.

Kasımpatı

  Kasım ayında çiçekler açan ve insanları oldukça büyüleyen Kasımparı çiçekleri ilkbaharın da hoş dokusunu yansıtır. Ancak kedilerle teması durumda Kasımpatı çiçeği alerjik reaksiyonlar yaratabilir.

Lale

  Anavatı Türkiye olan ve insaları etkileyen çiçekler arasında olan laleler de kediler için zararlı çiçekler listesinde yerini alır. Kediniz lale yerse yemek borusu tahriş olabilir. Bu yüzden kedinizin Lale yediğini görürseniz mutlaka bir veteriner hekime gitmelisiniz.

Fil Kulağı

  Tıpkı Ardıç Çalısı gibi Fil Kulağı da bahçe süslemeleri için kullanılan çiçekler arasındadır. Fakat Fil Kulağı, Ardıç Çalısından da daha fazla toksin ve kimyasal barındırdığından kedilerin zehirlenmesine neden olur.

Tavşan Kulağı

  Kediler için zehirli çiçekler listemizde son sırada Tavşan Kulağı isimli çiçek bulunmaktadır. Her ne kadar pembe görünüşleriyle sevimli dursalar da kedinizi öldürebilecek kadar güçlü zehir barındırmaktadırlar. Tavşan Kulağı, kalp sorunlarına ve nöbetlere de neden olabilmektedir.


 

  İlginizi çekebilir: Kediler İçin Oyun


 
Etiketler: Kediler İçin Zararlı Çiçekler, kedi çiçek
Mart 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR