Kediler Gaz Çıkarır Mı?

Kediler Gaz Çıkarır Mı?

Kediler Gaz Çıkarır Mı?

  Kedilerin biz insanlara benzer özellikleri de vardır. Bunlardan biri de biz insanlar gibi gaz çıkarabilmeleridir. Ancak bu durumda endişelenmenize gerek yoktur. Ayrıca kedilerin çıkardığı gazlar genelde kokusuz olur. Kedilerin neden gaz çıkardığı konusunda ise birçok sebep olabilir. Fakat yine de kedilerin gaz çıkarması genelde sorun değildir.

Kedilerin Gaz Çıkarmasında Olası Sebepler

  Yüksek lifli gıdalar kedilerin gaz çıkarmasına neden olabilir. Evcil hayvanınız yüksek lifli gıda tükettiğinde ise endişelenmesine gerek yoktur. Süt ürünleri de kedilerde gaza neden olur. Bunun sebebi kedilerin laktozu sindirememesi ile bağlantılıdır. Süt ve süt ürünleri de sindirim bozukluğuna, ishale de neden olabilir. Çok hızlı yemek yemek, kedilerin hava yutmasına neden olabilmektedir. Bu insanlarda da görülen bir durumdur ve bu yüzden gaz çıkarma görülebilir. Kedilerin gaz çıkarmasına neden olan diğer şeyler de bozuk veya atılmış yemekler, kendilerini yalamadan kaynaklı kedi tüyleri, beslenme alışkanlığında ya da kedi mamasında değişiklik yine onları gaz çıkarmasına neden olabilir. Dilerseniz evcil hayvanınızı veteriner hekime götürerek bu konuda profesyonel bir yardım da alabilirsiniz.

Kedilerin Gaz Çıkarmasından Endişelenmeli Miyiz?

  Kedilerin gaz çıkarmasından genel olarak endişe etmeye gerek yoktur. Fakat yine de veteriner hekime götürerek genel bir sağlık muayenesinden geçirebilirsiniz. Hatta kediniz sürekli olarak gaz çıkarıyorsa ve bununla birlikte başka belirtiler de varsa muhakkak veterinere götürmeniz gerekir.

  Sürekli olarak karın gurultusu, çok fazla gaz çıkarmak, ishal, kusma, popoda kan, dışkıda kan, karın bölgesinde ağrı gibi belirtiler gözardı edilmemesi gereken belirtilerdir. Bunlara gaz çıkarmak da ekleniyor bir takım şeyler yolunda gitmiyor olabilir. Hatta gaz çıkarmak yerine bu tür belirtiler de işlerin yolunda gitmediği anlamına gelebilir. Eğer sizin de kedinizde bu tür belirtiler varsa vakit kaybetmeden veteriner hekime gidin.

kediler gaz çıkarır mı

 

Etiketler: kediler gaz çıkarır mı,
Temmuz 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR