Kedi ve Köpekler İçin Zehirli Böcekler

Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında

Kedi ve Köpekler İçin Zehirli Böcekler

Kedilerin ve köpeklerin böcek avlaması ve hatta bazen onları yemesi sık rastlanan bir durumdur. Köpeğinizin veya kedinizin bir böceğin, örümceğin veya başka bir yaratığın peşinden koşmasını izlemek eğlenceli olabilir. Çoğu böcek, kediler ve köpekler için zararsızdır, ancak bazıları zehirli olabilir. Zehirli olmayan böcekler bile, çok fazla yutulması halinde kusmaya, sinirsel problemlere ve gastrointestinal problemler oluşturabilir.

Böcekler, bizim için olduğu kadar kedi ve köpeklerimiz için de can sıkıcıdır. Bazı böcekler, tüylü dostlarımıza tutunarak beslenirken, diğerleri bir savunma eylemi olarak ısırık ya da sokabilirler. Böcekler hastalıkları ve parazitleri taşıyabilir ve bazı böcekler yaşamı tehdit edebilecek zehirli ısırıkları vardır. Ne yazık ki yaz aylarında böcek popülasyonunun artması kedi ve köpeklerin böcekle daha fazla temas etmesine neden olur.

 

 

Kedi ve Köpekler İçin Zehirli Böcekler

Zehirli Örümcekler
Çoğu örümcek, özellikle küçük ev örümcekleri, genellikle kediler ve köpekler için zararsızdır. Ancak insanlara zarar verebilecek her zehirli örümcek evcil hayvanınıza da zarar verebilir. Evcil hayvanlar bizlerden çok daha küçük olduğu için örümcek ısırığından kaynaklanan zehirlenme insanı zehirlenmesinden daha şiddetlidir. Karadul örümcekleri kediler ve köpekler için zehirlidir. Zehirli örümcek ısırıkları ciddi hastalıklara ve hatta ölüme neden olabilir. Bazı ısırıklar, büyük yaralara dönüşen lokalize reaksiyonlara neden olur. Karadulunki gibi diğerleri kusmaya ve ishale, felce, sarhoş yürüyüşe ve kas titremelerine neden olur.

Yaban Arıları, Arılar ve Diğer Sokucular
Uçan, vızıldayan böcekler oyuncu kediler için çok cezbedicidir. Ancak sokmaları acı vericidir. İnsanlarda olduğu gibi, bir kedinin sokmaya karşı alerjik reaksiyon göstermesi ve anafilaksi yaşaması mümkündür, ancak bu nadirdir. Aynı zamanda kedinin sokulduğu yeri yalaması ve bölgeyi daha fazla tahriş etmesi daha olasıdır.

Kelebekler, Güveler ve Tırtıllar
Güvelerin ve kelebeklerin çoğu kediler ve köpekler için risk oluşturmaz. Bazı tırtıllar sokar ve kedinize ve köpeğinize acı verebilir. Sıradan tırtılların sokmaları nadiren tehlikelidir, ancak bazı büyük, egzotik tırtıllar zehirli olabilir.

Kırkayaklar
Küçük ev çıyanları genellikle kediler ve köpekler için zararsızdır. Ancak çıyanların zehiri vardır ve avlarını yakalamak için ısırırlar. Daha büyük çıyanlar kedinizi ve köpeğinizi ısırabilir. Bu, lokalize bir reaksiyona veya ateş ve halsizlik gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir
Dev Kızıl Saçlı Kırkayak ve Kızıl Saçlı Kırkayak çok zehirli ve hatta ölümcül olabilir. Neyse ki, bunların evinizde bulunması pek olası değildir.

Akrepler
Kediniz yada köpeğiniz bir akrep ile karşılaşabilir. Bu durumda sokulma olasılığı yüksektir. En azından akrep kediniz ve köpeğiniz için acı vericidir. Muhtemelen lokal bir reaksiyona neden olur. Daha ciddi durumlarda, kediler kusma, nefes almada zorluk veya diğer olağandışı davranışlar geliştirebilir.

Karıncalar
Karıncaların çoğu kedi ve köpekler için zararsızdır. Büyük siyah karıncalar evcil hayvanlarınızı ısırabilir ama bu küçük ısırıklar hiçbir zarar vermez. Ateş karıncaları ise kediler için çok tehlikeli olabilir. Zehirli ısırıkları acı vericidir ve hatta en kötüsü anafilaksiye yol açabilen ciddi bir alerjik reaksiyona neden olabilir.

Hamam Böcekleri, Böcekler, Cırcır Böcekleri ve Çekirgeler
Hamam böcekleri, böcekler, cırcır böcekleri ve çekirgeler gibi sert gövdeli böcekler, genellikle canlılar için toksik değildir. Bununla birlikte, dış iskeletlerinin yutulması ağızda tahrişe ve gastrointestinal rahatsızlığa neden olabilir. Hamam böcekleri, kedileri ve köpekleri etkileyebilecek parazitler taşıyabilir

Pireler, Keneler, Sivrisinekler ve Sinekler
Pireler evcil hayvanlarda çok yaygındır ve kaşıntıya ve hatta kansızlığa neden olabilir. Kediler genellikle kendilerini yalarken pire yutarlar, bu da tenya enfeksiyonuna neden olur. Pire ve kene tedavileri, sorunları önlemek için önemlidir.
Kenelerin tehlikesi, hastalık vektörleri olmalarıdır. Kene kaynaklı hastalık, kedilerde ve köpeklerde birçok soruna neden olabilir.
Sivrisinekler esas olarak insanlar için bir baş belasıdır, ancak ölümcül kalp kurdu hastalığını bulaştırabilirler. Kediler kalp kurdu için ideal konakçı olmadıklarından enfeksiyon nadirdir. Bununla birlikte, köpekler için maalesef bu durum çok vahimdir.
Sinekler kediler için eğlenceli olabilir ama aynı zamanda sorun da olabilirler. Bazı kediler, özellikle de dışarıda yaşayan kediler, kulaklarındaki sinek ısırıklarına karşı hassastır.
Bazı sinekler yumurtalarını hayvanların derisine bıraktığı bilinmektedir. Larva derinin altına girerek olgunlaşır. Bu, durum, derinin altında küçük yuvarlak bir delikle kaplı küçük bir yumru gibi görünür. Olgunlaştıkça, büyük bir kurtçuğa benzeyen larvayı görebilirsiniz.

Koku Böcekleri
Koku böceklerinin doğası ve doğal savunma mekanizmaları nedeniyle (hepimiz kokularının ne kadar kötü olabileceğini biliyoruz) bunun gibi durumların gerçekleşmesi pek olası değildir. Bu böceğin neden olabileceği sorunlar, evcil hayvanınızın yediği pis böceklerin sayısına bağlıdır. Evcil hayvanınızın ishal ve kusma ile başa çıkacağından emin olabilirsiniz. Bununla birlikte, evcil hayvanınızın yaşayabileceği en kötü şey, sindirim sistemi hasarıdır. Koku böceklerinin doğası ve doğal savunma mekanizmaları nedeniyle (hepimiz kokularının ne kadar kötü olabileceğini biliyoruz) bunun gibi durumların gerçekleşmesi pek olası değildir.

Etiketler: Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
Haziran 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR