Kedi Ve Köpek Deterjanları

Evcil hayvan ürünleri

Köpek Kıyafetleri, Tasmaları ve Yatakları Nasıl Yıkanır?

 

Köpek ve kedilerinizle yaşamda temizlik ve hijyen kurallarını uygulamak hem onların hem sizin sağlığınız için oldukça önemlidir.

Bu güne kadar tüm makalelerde köpek nasıl yıkanır? Kedi kum kabı nasıl temizlenir? Tüy bakımı nasıl olmalı? gibi konular sıkça irdelenirken evcil hayvan malzemelerini temizlemek için üretilen ürünler hiç değinilmemiş bir konudur.

Amerikan Evcil Hayvan Ürünleri Derneği'nin birkaç yıl önce yaptığı bir araştırmaya göre, Amerikalılar evcil hayvanlarına 72 milyar dolar para harcamaktadırlar. Bu rakamın bir kısmı yer silme ürünleri, koku giderici sprey ve köpek bakım ve temizlik malzemeleri olduğu bilinmektedir.

Kedi ve köpek aksesuarları oldukça pahalı ve özel ürünlerdir. Bu sebeple bu ürünler uzun yıllar kullanılmaktadır. Kıyafetlerin, tasmaların, yatakların temizliğinde özel ürünler kullanmak gerekmektedir. Kedi ya da köpeğinizin tenine temas eden bu tip ürünlerin temizliğinde kullanılan malzemeler kimyasal madde içerdiğinden, deterjan alerjisi vakaları oldukça sık rastlanan bir durumdur.

Genelde deterjan alerjisinin belirtileri, kedi ve köpeklerde kullanılan temizlik malzemesi olduğu en son akla gelendir. Alerjilerde daha çok gıdalar ve çevresel faktörler suçlanmaktadır.

 

Köpek Kazakları ve Giysileri Nasıl Yıkanır?

Köpeğinizin kıyafet ve aksesuarlarının bakımını yaparken kendi kıyafetlerinizde olduğu gibi, evcil hayvan çamaşırları için de aynı kuralların çoğuna uymanız gerekir. Dikkat etmemiz gereken şey, kedi ve köpeklerin tenine zarar vermeyen kimyasal maddelerden ya da biyolojik maddelerden üretilen köpek temizlik malzemeleri kullanılmaktır.

Bakım etiketini okuyun. Çoğu köpek kazağı ve giysisi makinede veya elde yıkanabilir.

Köpek kıyafetlerinin yıkama sırasında takılmalarını önlemek için tüm fermuarları ve düğmeleri kapatın.

Küçük eşyaları makinede yıkarken file çanta kullanın. Bu, karışıklıkların, küçük parçaların dökülmesinin ve fazla kılların çamaşır makinesine kaçmasını önleyecektir.

Giysilerde çamur veya yemek lekeleri varsa, yıkanabilir kumaşlar için leke çıkarıcı kullanın. Parmağınızla veya yumuşak kıllı bir fırça ile lekeye uygulayın.

Parfüm veya boya içermeyen hipoalerjenik bir deterjan kullanın. Özel evcil hayvan deterjanları satın alabilir ve kullanabilirsiniz. Parfüm ve boya içeren sert deterjanlar cilt tahrişlerine ve hayvanlarda sorunlara neden olabilir.

Aşırı yüksek kurutucu ısısından dolayı çekme olmamasını sağlamak için tüm giysileri ve aksesuarları havayla kurutun.

 

Kumaş Köpek Tasmaları Nasıl Temizlenir?

Köpeğin derisiyle temas eden tasmalar düzenli olarak temizlenmelidir. Naylon ve kumaş tasmalar, gezdirme takımları kolayca yıkanabilir.

Küçük bir kovayı doldurun ve ılık veya sıcak suya batırın. Evcil hayvan hipoalerjenik deterjanından az miktarda ekleyin. Tasmanın en az 30 dakika ıslanmasına izin verin.

Lekeleri temizlemek için eski bir diş fırçası gibi yumuşak bir fırça kullanın. Sert lekeler için fırçanın üzerine bir miktar deterjanı direkt kullanmanız gerekebilir.

Durulamak için iki kez sadece su bulunan kapta bekletin ve kurumaya bırakın. Tasma tamamen kuruyana kadar kullanmayın.

 

Evcil Hayvan Yatakları Nasıl Temizlenir?

Sadece evcil hayvanlar için lanse edilen deterjanlar olsa da, boya veya koku içermeyen yumuşak bir deterjan kullandığınız sürece, evcil hayvanınızın yatak takımlarını ve peluş oyuncaklarını çamaşır makinasında güvenle yıkayabilirsiniz.

Yıkamadan önce, kılıfı çıkarın , lekelere ön işlem yapın ve mümkün olduğunca fazla köpek tüyünü çıkarmak için yatak takımını elektrik süpürgesi ile vakumlayın veya çırpın. Bu, çamaşır makinenizin drenaj sisteminin tıkanmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Eklenen parfüm nedeniyle evcil hayvanın cildini tahriş edebilecek sıvı yumuşatıcı kullanmayın.

 

Mama Kabı, Tuvalet Kabı ve Oyuncaklar Nasıl Temizlenir?

Mama kabındaki kurumuş yemek artıklarını ıslatarak yumuşatın.

Bulaşık makinesinde ya da elde deterjanla yıkayarak temizleyin.

Bol su ile duruladıktan sonra kullanın.

 

Genel ev temizliğinde kullanılan yer silme deterjanı çoğunlukla kedi ve köpekli evler için uygun değildir. Yüksek oranda klor ve alerjik kimyasallar içeren bu tip deterjanlar yerine kedi ve köpeklere zarar vermeyen biyolojik temizleyiciler kullanılmalıdır. Doğru deterjan kullanmayan ailelerin evcil hayvanlarında bir çok zararlı etki gözlenmektedir. Kedinin pati kısmında kimyasal ağarmalar, yavru kedinizin gözlerinde akmalar alerjik maddelere karşı bir reaksiyondur.

Mama kabı temizliği en önemlisidir. Deterjan kalıntıları özellikle mama su kaplarında yiyeceklere bulaşmakta, bu da ilerleyen yıllarda köpeğinizin veya kedinizin sağlığını tehdit etmektedir. Bu sebeple oyuncak, mama kabı gibi direkt ağza temas eden ürünlerde evcil hayvanınıza uyumlu özelliklere sahip deterjanlar tercih edilen olmalıdır.

Etiketler: Evcil hayvan ürünleri
Eylül 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR