Kedi Tuvaleti Nasıl Seçilir?

Kedi Tuvaleti Nasıl Seçilir?

Kedi Tuvaleti Nasıl Seçilir?

  Kediler tuvalet eğitimini kolay alabilen canlılardır. Yani her ne kadar kendilerine özgü ruhları olsa da iş tuvalet eğitimine gelince uysallaşırlar. Ancak eğitim vermek istediğiniz kediniz küçükse tuvalet eğitimi vermek biraz zor olabilir. Yani kediniz tuvaleti bulmakta dahi zorluk çekebilir. Bu nedenle ilk günler biraz sabırlı olmanız gerekir. Kedi Tuvaleti Nasıl Olmalı? Öncelikle piyasada birçok kedi tuvaleti olduğunu belirtmek isteriz. Bunlar hem ihtiyaçlar hem de talepler doğrultusunda üretilmiş ürünlerdir. Açık kedi tuvaleti, kapalı kedi tuvaleti, büyük kedi tuvaleti, otomatik kedi tuvaleti gibi çeşitler bunlardan yalnızca bazılarıdır. Bu ürünlere daha detaylı bakacak olursak

Açık Kedi Tuvaleti

  İsminden de anlaşıldığı üzere bu kedi tuvaletinin üstü açıktır. Kedilerin kolayca girip çıkabilmesine olanak sağlar. Ancak bazı kedi sahiplerine göre kokuyu direkt olarak dışarıya verdiğinden kullanışlı değildir. Fakat bu geçici bir durumdur. Yani her gün veya gün aşırı temizlenen açık kedi tuvaletinde kokuya rastlanmaz. Özellikle kedi tuvaletini balkonda kullanmayı tercih ediyorsanız açık kedi tuvaletleri tam da size ve kedinize göredir. Yine de bazı kedilerde biz insanlar gibi mahremiyet duygusu olduğundan açık kedi tuvaletini kullanmada biraz rahatsız olurlar. Böyle kediler için kapalı kedi tuvaleti daha uygundur.

Kapalı Kedi Tuvaleti

  Kapalı kedi tuvaletlerinin birkaç tane çeşidi vardır. Önden girişli en çok tercih edilen olsa da üsten girişliler de son zamanlarda en çok tercih edilen ürünlerdendir. Kapalı kedi tuvaleti, karanlık olmanın yanı sıra kokuyu da içine hapsetmesiyle bilinir. Ayrıca açık kedi tuvaletlerine göre kedi kumunu da dışarıya bırakmadığından bazı kedi sahipleri tarafından oldukça sevilen bir üründür.

  Kedi tuvaleti seçerken dikkat edilmesi gereken bir husus da tuvaletin büyüklüğüdür. Eğer kediniz yavruyken küçük bir kedi tuvaleti aldıysanız, evcil hayvanınız büyüdüğünde tuvaletin içine kolayca girip çıkamayacaktır. Girip çıksa bile üzerini kapatma veya kum temizlenmemişken temiz bir yer aramaya çalıştığında zorlanacaktır. Böyle durumlar için kediniz küçükken bile büyük kedi tuvaletinden almanızda yarar vardır. Kedi tuvaletini temizlemekten haz etmiyorsanız da otomatik kedi tuvaleti tam da sizin ihtiyacınıza göre.

kedi tuvaleti

Otomatik Kedi Tuvaleti

  Otomatik kedi tuvaletinde bildiğimiz kedi kumundan yoktur. Yıkanabilir, granül kedi kumu vardır. Tekrar tekrar kum almanızın da önüne geçer. Ayrıca kedilerin eşeleme ihtiyacını da karşılar. Otomatik kedi tuvaleti insan tuvaleti mantığında çalışır. Yapmanız gereken soğuk su montajı yapmanız ve elektrik fişine takmanız gerekir. Kediniz tuvaletini yaptığında idrarı granülden aşağı gider, katı atık ise sifonla atılır. Yıkama işlemi başladığında elekli kürek dışkıları kepçe gibi toplayarak atık haznesine atar ve orada eritilerek kolay gitmesini sağlar. Temiz su alt tabanı doldurur ve elekli kürek tuvalet kabını ve granülü ovalayarak temizler. Daha fazla detay için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

  İlginizi çekebilir: Otomatik Kedi Tuvaleti

Etiketler: kedi tuvaleti, açık kedi tuvaleti, kapalı kedi tuvaleti, otomatik kedi tuvaleti,
Temmuz 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR