Kedi Tuvalet Paspası Ne İşe Yarar?

Kedi Tuvalet Paspası Ne İşe Yarar

Kedi Tuvalet Paspası Ne İşe Yarar?

  Kediler başına buyruk canlılar olarak bilinir. Ancak konu temizlik olunca oldukça titiz canlılardır. Özellikle tuvalet eğitiminde kediler öğrenmeye istekli canlılardır. Kedilere tuvalet eğitimi verirken ihtiyacınız olan bir takım malzemeler vardır. Bu malzemelerin başında da yavru kedi tuvaleti gelir. Çünkü yavru kedilerin normal kedi tuvaletlerinin içerisine girmeleri biraz zahmetli olmaktadır. Yavru kedi tuvaletlerinin giriş kısmı daha eğilimli ve alçaktır. Böylelikle yavru kedinin kum kabına girmesi daha kolay olur ve adeta kedinin içine girmesini teşvik eder.

  Kedilere tuvalet eğitimi verirken ihtiyacınız olan diğer malzemeler ise kedi kumu, kedi kum küreği ve kedinin kabın dışında bir yere tuvaletini yapma ihtimaline karşı koku giderici temizlik ürünüdür. İlk olarak yavru kedinizin patilerini kuma dokundurmanız fayda vardır. Patileri kuma dokunduğunda nasıl bir şey olduğunu deneyimleyecek ve annesinden gördüğü kadarıyla da tuvaletini bu bölgeye yapacaktır. Zaten ilk tuvaletini yaptıktan sonra aynı bölgeye yapmaya devam ederler. Fakat ilk tuvaletini kum kabının dışına yaparsa işte o zaman o bölgeyi bir peçete ile temizleyip, peçeteyi de kum kabına bırakmalısınız. Daha sonra tuvaletin yapıldığı yeri koku kalmayacak şekilde temizlemelisiniz ki bundan sonraki tuvaletlerini tekrar o bölgeye yapmasın. Böylesi bir durumda kedinizi kesinlikle cezalandırmamalı ve sabırlı olmalısınız.

 

  Kediler ister yavru olsun, isterse yetişkin olsun idrarları veya dışkılarını örterken tuvaletlerini patilerine veya başka bölgelerine bulaştırabilirler. Bu da yeterince temizlenmeden evin içine bulaşır. Sizin ve evdeki diğer kişilerin sağlığını tehdit edebilir. Peki bunu önlemek veya azaltmak için ne yapmak gerekir?

Kedi Kum Kabı Paspası

  Kedi tuvalet paspası kedilerin tuvaletleri yaptıktan sonra patilerine bulaşan dışkı veya idrarı eve taşımadan alma, azaltmak için kullanılmaktadır. Bununla beraber kedi kum kabı paspası patilere yapışan kedi kumunu da alır. Öyle ki dökülen kedi kumlarının kedi paspasından dahi kolayca temizlenebilmesi için elekli kedi kumu paspası bulunur. Tıpkı kedi tuvaletinde olduğu gibi sık sık kedi paspası da temizlenmelidir. Aksi takdirde kedi paspasında da bakteriler oluşur artar ve kedinizin ve sizin sağlığını tehlikeye sokabilir.

kedi tuvalet paspası

Etiketler: kedi tuvalet paspası,
Eylül 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR