Kedi Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir?

kedi tuvaleti

Kedi Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir?

  Evinizdeki kedi tuvaleti sürekli olarak kokuyorsa ve zaman zaman bu kokudan kurtulmak için çözüm yollarına başvurup da başaramadıysanız üzülmeyin. Her şeyi denemiş olmanıza rağmen günlük temizliğin bile bu kokuları gidermede fayda etmediğinin farkına varmış olabilirsiniz. Şimdi size bu kötü kokudan nasıl tamamen kurtulabilirsiniz onların ipuçlarından bahsedeceğiz.

  Öncelikle ümidinizi kesmeyin. Kedinizin kum kabını kendi kendine temizleyemeyeceğini düşünüldüğünde bu işi sizin yapmanız gayet normal bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun sizi yıpratmaması gerekiyor. Ancak her gün kedi kumunu değiştirmenin mümkün olmadığı da düşünüldüğünde bu kokuyu nasıl önleyeceğiniz konusunda endişeli olabilirsiniz.

Sık Sık Kedi Kum Kabını Değiştirin

  Kedi kumu ucuz malzemelerdendir. Ancak her gün değiştirmek elbette bütçeleri zorlayabilir. Yine de haftada 2 kez değiştirmenizi, bütçenizi zorlayacaksa haftada 1 kez değiştirmenizi öneririz. Eğer birden fazla kediniz varsa multiple kedi kumu tercih edebilir veya ayrı ayrı kedi kum kaplarında onların temel ihtiyacını gidermesini sağlayabilirsiniz.

Kedi Kumu Küreği

  Mümkünse her gün, mümkün değilse gün aşırı kedi tuvaletini kedi kumu küreği ile temizlemeniz gerekmektedir. Bu temizleme işlemini alışkanlık haline getirmezseniz kötü kokulardan kurtulamazsınız. Hatta kedinizi kirli olan bu kaba tuvaletini yapmak istemeyebilir ve onun tuvalet alışkanlıklarını da bozabilirsiniz. Kumun dibine gitmiş idrar görürseniz kedi kumu küreği ile bütün o kısmı alıp torbaya atınız. Bu işlem idrarın dağılmasını önler ve kedi kumunun daha temiz kalmasına yardım eder.

Kedi Tuvaletini Sterilize Edin

  Kedi kumunu değiştirmeden önce evcil hayvanlar için kullanılan dezenfekte malzemeleriyle gereken temizliği yapmanızı öneririz. Kedi tuvaletinin içine kumu koymadan önce de kabın kuruluğundan iyice emin olun. Aksi halde temizlik ürünlerinin kokusu da kedinizi rahatsız edebilir.

Kedi Tuvaletini Değiştirin

  Kedilerin zamanla tuvalet kabını eskittiğine rastlamışsınızdır. Oluşan küçük çizikler idrar veya dışkının araya girmesiyle koku oluşturur. Bu çizikleri tamir etmek de mümkün olmayacağından en iyisi kedi tuvalet kabını yenisiyle değiştirmektir. Çok sık olmamak koşuluyla bu yöntemi de dikkate almanızda yarar vardır.

Kedi Kum Kabını İyi Hava Alan Yerlere Koyun

  Eğer kum kabını iyi havalan bir yere koyarsanız kötü kokular da o kadar uzak olacaktır. Bir köşede veya sürekli kapalı kalan bir kedi tuvaleti kötü kokuların yoğunlaşmasına sebep olabilir.


kedi tuvaleti


 

 

Etiketler: kedi tuvalet kokusu, kedi kum kabı, kedi tuvaleti
Mart 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR