Kedi Kumu İnce Mi Olmalı Yoksa Kalın Mı?

kedi kumu nasıl olmalı

Kedi Kumu İnce Mi Olmalı Yoksa Kalın Mı?

  Kediler evcilleşmeye en yatkın hayvanların başında gelir ve oyun oynamayı çok severler. Yeni ortamlara uyum sağlama konusunda genelde sorun yaşamazlar. Özellikle ev içine kurulan bir düzene daha kolay adapte olurlar. Kediler için yaratılan alanda nasıl ki kedi mama kabı, kedi su kabı bulunuyorsa, sevimli dostunuz için tuvaletlerini yapacakları kedi kum kaplarının da olması gerekiyor. Peki kedi tuvaletlerinin içine konan kum ince kedi kumu mu olmalı yoksa kalın kedi kumu mu olmalı?

 


İnce Taneli Kedi Kumu

  Aslında kedi kumunun ince veya kalın olması çok da farketmez. Bu konuda dikkat etmeniz gereken nokta seçilen kedi kumun ince taneli de olsa kalın taneli de olsa hangi maddeden yapıldığını bilmektir. Genellikle ince taneli kedi kumları bentonit madeninden yapılmaktadır. Bu da ince taneli kedi kumlarına yüksek bir emiş gücü kazandırmıştır. Kediniz tuvaletini yaptığında ince taneli kedi kumu hemen topaklanabilir ve yapılan dışkı yayılmadan ince kedi kumu tarafından toplanır. Bu sayede kediniz de tuvaletine yaparken rahat eder, siz de kedinizin kedi kumunu temizlerken zorluk çekmezsiniz.


  İnce taneli kedikumlarında, düşünüleninin aksine kedilerin patisine yapışma ya da kedi pisliğini beraberinde evin içerisine taşıma sorunu da asla olmaz. Ayrıca ince kedi kumlarının kedilere herhangi bir zararı yoktur.

 


Kalın Taneli Kedi Kumu

  Kimi kediler doğası gereği ince taneli kumlarındansa kalın taneli kedi kumlarını daha güvenilir ve pratik bulur. Kedinizin hangi tür kedi kumunu sevdiğini anlamak için bir kaba ince kedi kumu diğer kedi tuvalet kabına kalın taneli kedi kumu koyarak hangisini daha çok sevdiğini test edebilirsiniz.


  Sonuç olarak ince taneli kedi kumunun kullanımın daha pratik olsa da kalın taneli kedi kumunu da kullanabilirsiniz. Burada önemli olan kediniz hangi kedi kumunu daha çok seveceğidir.

 


Kedi Kumu Kullanım Talimatı

  Yeni kedi sahiplenmiş bireylerin aklındaki sorulardan biri de “Kedi kumu nasıl kullanır? sorusudur. Madde madde kedi kumu kullanım talimatı;

- Kedinizin tuvalet kabını 7 cm yükseliğe kadar kedi kumuyla doldurun.

Her gün kedi tuvalet kabındaki katı atıkları temizleme küreği ile temizleyin.

Kirlenen kedi kumunu tuvalete değil mutlaka çöpe atın.

Eksilen miktar kadar kedi kumunu kaba ilave edin.

- Ayda bir kum kabını boşaltıp yıkayarak temizleyin.

Etiketler: kalın taneli kedi kumu, en iyi kedi kumu, kalın taneli bentonit kedi kumu, kalın taneli topaklaşan kedi kumu, ince kedi kumu, kedi kumu,
Mart 31, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR