Kedi Diyetiyle İlgili Bilmeniz Gerekenler

kedi diyeti

Kedi Diyetiyle İlgili Bilmeniz Gerekenler

  Amerika Birleşik Devletlerinde, 2019 yılında yapılan araştırmaya göre kedilerin %59’u obeziteye yakalanmıştır. Kedilerde görülen obezite de önceki yıllara göre artış göstermiştir. Ülkemizde bu konu üzerine bilimsel bir çalışma yapılmasa da uzmanların gözlemleri sonucundaki değerlendirmeleri bir artışın olduğu yönündedir ve eğer sizin de obez bir kediniz varsa kilo vermesine yardımcı olacak önerileri dikkate almanız gereklidir.

  İlginizi çekebilir: Otomatik Mama ve Su Kabı

  Öncelikle belirtmek isteriz ki bizim blog yazılarımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kedinize tanı koymak ve tedavisini gerçekleştirmek veterine hekimizin uzmanlık alanıdır. Bu sebeple diyete başlamadan önce kedinizi bir genel muayeneden geçirip, daha sonra veteriner hekimin kedi diyetiyle ilgili önerilerini dinlemenizi öneririz.

  Obez kedilerin kilo vermesi elbette sağlıkları için önemlidir. Fakat birden verilen kilolar ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu yüzden siz de kedinize diyet yaptırırken dikkatli olmalısınız. Kedilerde hızlı kilo kaybı kedi mamasından yeterince protein almadıkları anlamına gelebilir. Kedinize diyet yaptırırken mutlaka veterinerinizle iş birliği içinde hareket edin. Kediniz için en doğru miktarı belirlemede veteriner hekiminiz size yardım edecektir. İlk gittiğinizde de veteriner hekim evcil hayvanınızın hedef kilosunu belirleyecek ve ona uygun bir kedi diyet programı çıkaracaktır.

Kedilerde Hızlı Kilo Verme

  Kedilerin hızlı kilo vermesi sağlıklı bir durum değildir. Kilo verme süreci tıpkı insanlarda olduğu gibi yavaş ve istikrarlı olmalıdır. Evcil hayvanınız kilo verirken kas dokusundan da bir kayıp yaşamamalıdır. Ortalama bir kilo verme sürecinde ise kedilerde haftada 1 kilodan daha fazlası normal kabul edilmez.

Kedilerde Diyet

  Kediler için diyet programı belirlendiğinde bu beslenme düşük kalorili, protein değeri olarak da yüksek değerlerde olmalıdır. Kedilerin etçil hayvanlar olduğu bilinir, bu yüzden yeteri kadar et yemelidirler. Bazı kedi sahipleri kedilerin et yemesini kısarak karbonhidrat ağırlıklı beslenme programları oluşturmaktadır. Fakat bu beslenme programı oldukça yanlıştır. Dilerseniz diyet kedi maması satın yüksek protein, düşük karbonhidratlı bir beslenmeye geçebilirsiniz.

  İlginizi çekebilir: Diyet Kedi Maması

  Kedilerde beslenmeyi bir programa oturtmak oldukça önemlidir. Serbest zamanlı verilen mamalarda kediler düzensiz yiyebilir mamalarını. Bu yöntem beslenmelerinde yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesidir. Ayrıca kedilerin ne kadar kalori alması gerektiği hayat tarzına, yaşına ve diğer özelliklerine göre değişmektedir. Bu konuda en net bilgiyi de veteriner hekimden alabilirsiniz.

  Evcil hayvanınız diyete girdiğinde kilo vermesi biraz zaman alacaktır. Çünkü kedinizin bu fazla kiloları birden hızlıca vermesi yerine yavaş yavaş vermesi daha sağlıklıdır.

  İlginizi çekebilir: Kedilerde Karaciğer Yağlanması

Etiketler: kedi diyeti, kedi diyet mama, kedi light mama,
Şubat 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR