Kaplumbağa Ne Yer?

kaplumbağa ne yer

 

Kaplumbağa Ne Yer?

  Kaplumbağalar suda ve karada yaşayanlar olmak üzere genel anlamda ikiye ayrılır. Su kaplumbağaları etçil beslenme düzenine alışık olduklarından buna uygun beslenmeleri gerekir. Kara kaplumbağaları ise otçuldur. Beslenme her canlıda olduğu gibi kaplumbağalar içinde önemlidir. Biz bu yazımızda su kaplumbağalarının beslenmesi hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

  

Su Kaplumbağası Günde Kaç Kez Beslenmeli?

  Suda yaşayan kaplumbağaların beslenmesinde ilk önem arz eden onların yemlenme saati ve yemleme sayısıdır. Su kaplumbağaları gün ışığının varlığında beslenirler. Akşam hava karardıktan sonra verilen besinler ertesi güne kalacağından sadece suyu kirletmekten başka bir işe yaramaz. Yaz aylarında kaplumbağalar daha hareketli olduğundan daha sık beslenmelerinde fayda vardır. Bu sebeple yazın günde iki kez, kış aylarında günde bir kez beslenmesi uygundur. 

 

Su Kaplumbağasına Ne Kadar Yem Verilir?

  Su kaplumbağaların da genel olarak büyüklüğüne göre yem miktarı belirlenir. Daha doğrusu kendi yem miktarını kendisi belirler. Siz yemi verdikten sonra iki dakika içerisinde verilen yemi bitirmelidir. Eğer İki dakika sonra yem kalıyorsa bu fazla demektir ve buna göre porsiyonlar ayarlanmalıdır. Yemedikleri yem su içerisinde çabuk bozulur. Bu durum kaplumbağanızın sağlığını bozabilir. Vitamin eksikliğinin önüne geçmek için yemle birlikte vitamin ve mineraller verilmelidir. Kaplumbağa vitaminlerine veya kaplumbağa minerallerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.

Su Kaplumbağasının Sevdiği Yiyecekler Nelerdir?

 

  Alabalık, tatlı su levreği gibi tatlı su balıkları haftada bir kaç kez verilebilir. Deniz balıklarının verilmesi asla tavsiye edilmez. 

  Kurutulmuş kum karidesi en sevdiği lezzetlerdendir. çok sevdiklerinden sürekli verilmesi ailelerin yaptığı en büyük hatadır.

  Dana eti ve kıymasını yağsız ve sinirsiz olarak verirseniz severek yediklerini gözlemlersiniz.

  Tavuk eti ve dana etini kaplumbağayı beslediğiniz yerin dışında vermenizi tavsiye ederiz.

  Marulun yeşil kısmını akvaryum içerisinde 12 saat bırakın ve kaplumbağanızın sevdiği yaprakları yediğini göreceksiniz. 12 saat sonra yenmeyen marulu akvaryumdan uzaklaştırın.

  Haşlanmış yumurta ve yumurta kabuğu.

  

  İlginizi çekebilir: Kaplumbağa Yemleri

 

 

Etiketler: Kaplumbağa Ne Yer, su kaplumbağası beslenmesi, kaplumbağa yemi
Nisan 15, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR