Hayvanlar Aşık Olur Mu?

sevgililer günü

Hayvanlar Aşık Olur Mu?

  Sadece insanlar mı aşık olur, yoksa hayvanlar da aşık olabilir mi? Sevgi sadece insanların birbirine duyabileceği bir duygu mudur yoksa hayvanlar da başkalarına karşı sevgi dolu olabilir? Yani hayvanlar birbirine aşık olabilir mi? İşte aklınızdaki tüm soruların cevabı

Bilim İnsanları Hayvanların Aşık Olması Konusunda Ne Düşünüyor?

  Aşkın doğasını, bilimsel gerçekliğini dünya çapında sadece insanlar üzerinde değil, hayvanlar üzerinde de araştıran bilim insanları hayvanların da aşık olabileceğini ortaya koydu.

  Hayvanlar üzerinde çeşitli araştırma yapan Helen Fisher isminde bilim insanı, tıpkı insanların aşık olduğunda vücutlarında bir takım kimyasalların aktive olması gibi hayvanların da vücutlarında değişiklikler olduğunu söyledi.

  Prof. Paul Zak adındaki bilim insanın ise köpek ve keçi üzerinde gözlem yaptı. Köpeğin tanıdığı bir keçiyi görmesiyle Oksitosin adı verilen hormonun yüzde %48 yükseldiği görülüyor. Oksitosin, refleksi harekete geçiren bir hormondur.

Evcil Hayvan Sahipleri Hayvanların Aşık Olması Konusunda Ne Düşünüyor?

  Kedi sahiplerinin de evcil hayvanlarının aşık olup olmadığı konusunda bir takım kendi düşünceleri vardır elbet. Çünkü kediler candan dışarı baktığında, beğendiği bir kedi görürse normalden daha farklı tepkiler verir. Aynı şekilde köpekler de hergün gittikleri yerde tanıdığı bir köpek arkadaşını veya hoşlandığı bir köpeği görürse farklı tepkiler verebilir. Hele ki o köpek karşı cinsten bir köpek ise, birçok köpek sahibi evcil hayvanının hoşlandığını, aşık olduğunu düşünebilir.

  Hayvanların aşık olup olmadığı kanıtlanamaz olsa da, onlarında sevgileri diğer hayvanlara ve insanlara gösterdiği hatta çoğu zaman bunun oldukça yoğun yaşandığını söyleyebiliriz.

Doğada Dişisini Etkilemek İçin Erkeklerin Yaptıkları

  Bir kirpi balığı dişini etkileyebilmek için kumların üstüne simetrik şablonlar çizmektedir.

  Deniz samurları ise gerek dinleme, gerekse uyku zamanlarında bile hep birliktedirler.

  Primatlar, insanlar gibi ilişkiye girebilen nadir canlılardandır ve birbirlerinin gözlerinin içine bakarak, sarılırlar ve öpüşürler.

  Erkek cennet kuşu dişisini etkilemek için tüylerini genişletir ve dans eder.

  Erkek kertenkeleler, eşleri sıcak kucağında rahat uyusun diye kafesin tellerine ters tutunurlar.

  Manaking kuşları ise dişisini etkilemek için önce bir alanı temizler sonra dans gösterisinde bulunur. Yani canlıların aşk uğruna yapamayacağı şey yok

 

İlginizi çekebilir: En Tehlikeli Hayvanlar

 

Etiketler: hayvanlar aşık olur mu, hayvanların sevgilisi olur mu,
Şubat 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR