Hangi Kedi Kumu Daha İyidir?

en iyi kedi kumu

 

            Evcil dostlarımıza kum alışkanlığını kazandırmak oldukça kolaydır. Çünkü kediler genellikle kumları temiz ve rahat ulaşabilecekleri bir yerde olduğu sürece, başka bir yere gidip de tuvaletini yapmazlar. Fakat kediler için seçilecek olan kum, bazen onların bu kolay edindikleri alışkanlıkları bozabiliyor. Her kumu kolaylıkla kabul etmeyen can dostlarımız için hangi kumun daha kullanışlı olduğunu bilmek, oldukça önemli bir durum.
 

 Hangi Kum Daha İyi?

 
            Piyasada oldukça fazla kum çeşidi ve markası var. Bunları seçerken öncelikle güvenilir bir firmaya ait olmasına özen göstermeliyiz. Çünkü bu kumların içerisine konulan pudra, parfüm gibi maddeler bazen evcil dostlarımızın sağlığını bozabiliyor. Bunun için veteriner hekime danışmakta yarar var.
 
            Kedi kumu seçerken sıvı maddenin ve kokunun hızla yok edilmesini sağlayan bir ürün olan silika kumlar, hayvan sahipleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ancak bu kumu kullanırken gün içerisinde birkaç kez kumun içerisinde yer alan kalıntılar alınmalı ve kum karıştırılmalıdır. Eğer bu yapılmazsa kumun kokuyu hapsetme özelliği, hiçbir işe yaramayacaktır. Bu işlem uygulandığı zaman silika kum, bir kedi için bir ay boyunca kullanılabiliyor.
 
            Diğer bir kedi kumu seçeneği de topaklaşan kedi kumudur. Bu kumların içerisinde yer alan küçük granül parçalar, sıvı temasında topaklaşır ve dolayısıyla kum kabının alt kısmında sıvı birikimini engellemiş olur. Ancak bu kumu kullanırken yine kumu günde birkaç kez temizlemeli ve topaklaşan kalıntıları üzerinden almalıyız. Bunu yapmazsak bir iki gün içerisinde kumun tamamı birbirine yapışır ve kullanılmaz hale gelir.
 
 Piyasadaki Kumlar Yavru Kedilere İçin Tehlikeli Mi ?
 
 
            Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, yavru kediler için özel bir kum üretilmiyor. Ancak eğer bir yavru kediniz varsa, onlar büyük kedilere nazaran daha meraklı ve oyuncu olacakları için onlara topaklaşan hatta kokulu ve pudralı kedi kumu almamanızı önerebiliriz. Çünkü yavru kediler bu topaklaşan parçalarla oynamak isteyebilir ve hatta bu kumun bir kısmını yutabilir. Bu durum da onların henüz gelişmekte olan mide ve bağırsaklarına zarar verebilir. Bu sebeple yavru kediler için kristal kum veya silika kum almanızı önerebiliriz. 
Etiketler: kedi kumu
Kasım 14, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR