Guinea Pig

ginepig

Guinea Pig

  Guinea Pig’ler hamster ile karıştırılan, kemirgen ailesinden gelen bir türdür. Kemirgen ailesinin bir türü olmasını rağmen kemirme huyu olmayan Guinea Pig’ler tavşana benzerliği ile dikkat çekmektedir. Oldukça ürkek ve utangaçtırlar.


 

Guinea Pig’lerin Kökeni

  Ülkemizde bu sevimli tür çok beslenmiyor olsa da Birleşik Krallık, Avustralya ve Amerika’da son derece popüler olan bir evcil hayvandır Guinea Pig’ler. Halk arasında Guinea Pig’ler, Ginepig, kobay, kürklü, cavia ve hatta hint domuzu olarak da bilinir. Kökenleri 10.000 yıl öncesine dayanır. Orta ve Güney Amerika’da bugün olduğu gibi sadece etleri için, başka hayvanlara yem olsun diye besleniyordu. İspanyolların Güney Amerika’nın keşfinden sonra Avrupa’ya taşınarak bir çok ülkede, Guinea Pig’ler popüler bir evcil hayvan olmaya başlamıştır.

 


Guinea Pig Bakımı


  Guniea Pig’lerin evde beslenmesi oldukça kolaydır. Tüm kemirgenlerde görülen negatif ve beslenmeyi zorlaştıran etkenler Guinea Pig’lerde görülmez. Hamster’ların aksine idrarı ve dışkısı kokmaz. Bulundukları, bakıldıkları yer neresi olursa olsun Guinea Pig’ler kendilerini içgüdüsel olarak avlanan hayvan olarak hissettiği için dışarı çıkmaya korkarlar. Verilen her çeşit sebzeyi yemeye bayılırlar. Guinea Pig’lerin ısırma huyları yoktur. Ancak kendisine salatalık vb. besinler uzattığınızda parmağınızı salatalık sanıp ısırabilir. Daha sonra yanlışı farkeder ve utanarak geri çekilirler.

 

  İlginizi çekebilir: Guinea Pig Yatağı

 

Guinea Pig’lerin Ömrü Kaç Yıldır

 

  Guinea Pig’lerin ömrü kemirgen ailesi içinde, uzun ömürlü olanlar grubunda yer alır. Uzun ömürlü olan minik canlıların sağlıklı beslenildiğinde, temizliğine özen gösterildiğinde 12 yıla kadar yaşayabilirler.


  Acıktıklarında alarm sesi gibi sesler çıkarırlar. Zamanla sizi tanıdığında da garip sesler çıkararak sevgi gösterisi yapacaktır. Ürkek olmalarından dolayı, Guinea Pig’ler kapı çarpmasından bile korkarak kalp krizi geçirebilirler. Ani yüksek seslerden, ani hareketlerden kaçınmanız gerekiyor. Bu nedenle Ginuea Pig’iniz size alışana kadar bu tarz konularda dikkatli olmanız gerekmektedir. Size alıştıkça onu okşamanızdan, sevmenizden de hoşlanacaklardır. Kuş gibi cıvıldayarak size zaman zaman teşekkür edeceklerdir.

 


Guinea Pig Ne Yer?

  Guinea Pig’ler vejetaryandır. Ot, sebze, meyve, kuruyemiş gibi besinleri tüketirler. Ginepiglerin C vitamin ihtiyaçları oldukça yüksektir. Bu yüzden her gün C vitamini içeren gıdalar tüketmelidirler. Beslenme açısından oldukça çok yiyen Guinea Pig’lere sürekli olarak saman takviyesi yapmak gerekir. Havuç ve salatalıktan çok hoşlanır Guinea Pig’ler. Fakat sürekli olarak su miktarı yüksek gıdalar vermeniz onların sürekli işemesine neden olacaktır. Bu nedenle zaman zaman, kuru mamalar onun metabolizmasını da iyi hissettirecektir.

 

  İlginizi çekebilir: Guniea Pig Yemi

 


  Guinea Pig kafesinde sürekli olarak kuru mama ve kuru ot ya da kuru yonca bulundurmalısınız. Günlük lif ihtiyaçlarını Guineapigler bu mama ve otlardan karşılarlar. Ginepig mamasının içinde bir çok meyve, sebze ve bitkinin prenslenmiş hali bulunmaktadır ve sadece Ginepig’leri kuru mama ve ot ile beslemek de doğru değildir. Çöpe atmak için soyduğunuz domateslerin, salatalıkların kabuklarını Guinea Pig’lere gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. Özellikle biber ve domates saplarına bayılırlar. 

   

  İlginizi çekebilir: Hamster Hakkında Her Şey

  

Etiketler: guinea pig, ginepig, guinea pig ne yer,
Mayıs 19, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR