Fino Köpek Cinsleri

Fino Köpek Cinsleri

Fino Köpek Cinsleri

  Evlerde en çok beslenen köpek cinslerinden biri de fino köpeklerdir. Fino köpek kelime anlamıyla kucağa gelen köpek anlamını taşır. Yani küçük ırk köpeklere fino köpek denir. Bu köpek türleri özellikle çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği türlerdendir. Fino köpekler oyuncu kişilikleriyle de herkes tarafından çok sevilmektedir.

  Sahipleriyle gezmeyi ve eğlenmeyi oldukça seven fino köpeklerinin bakımları oldukça önemlidir. Her köpeğin bakımı önemlidir fakat fino köpeklerin bakımı daha da önemlidir. Hassas köpekler olduklarından özenle bakılmalıdır. Fino köpeklerin bakımı yapılırken köpeğin yaşı, cinsi bakım şeklini değiştirebilmektedir.

  Birçok farklı türe sahip olan fino köpeklerinde bakımında belirli bir period belirlenmelidir. Köpeklerin bakımların genel olarak benzerlik taşısa da yanlış yapılan bakımlar köpeklerin hastalanmalarına neden olabilmektedir.

Fino Köpeklerin Özellikleri

  Fino cinsi köpekler genelde kendi türleriyle çok iyi geçinir. İtaat seviyeleri yüksektir ve yabancılara karşı da ılımlıdır. Oyuncu köpek olarak bilinen fino köpekler iyi eğitilmelidir. Aksi halde yaramazlık yapabilirler. Yine de oldukça uysal ve zeki olan bu köpekler her an oyun oynamak isterler. Dikkat seviyeleri ise oldukça yüksektir. Zaman zaman olağandan fazla havlayabilirler. Bekçilik yetenekleri itaatkar yapılarından dolayı çok iyidir. Yaşam alanlarına kısa sürede ayak uydurabilen fino köpekler çabuk hastalanabilir. Fino köpeklerin birçok farklı cinsi bulunmaktadır. Bu cinslere gelin isterseniz birlikte bakalım.

Pomeranian Fino Köpeği

  Tatlı ve nazik bir yapıya sahip olan Pomeranian fino köpeği çocuklarla vakit geçirdiklerinde çok ses çıkarabilmektedirler. Bunun sebebi Pomeranian köpeklerinin de çocukların da oyunu oldukça çok sevmesidir. Bu köpek türünün tek olumsuz özelliği belirli zamanlarda fazla tüy dökmesidir.

  İlginizi çekebilir: Pomeranian Boo

Malta Fino Köpeği

  Uzun tüylü yapıya sahip olan Malta köpekleri, tüylerinin görüntüsünün aksine çok fazla tüy dökmemektedir. Arkadaş canlısı bir karaktere sahip olan Maltase fino köpeği bu özelliklerinden dolayı diğer köpek türlerinden daha fazla ilgiye ihtiyaç duyarlar. Eğer Malta fino köpeklerinin bakımına yeterince zaman ayıramayacaksanız kesinlikle bu ırkı tercih etmemelisiniz. Düz ve uzun olan tüylerini de belirli bir aralıkla taramalısınız.

Shih Tzu Fino Köpeği

  Küçük çocuklarla vakit geçirmeyi seven bir köpek cinsidir Shih Tzu köpekler. Diğer fino köpekleri gibi nazik ve sevecen bir yapıya sahiptir. Çok fazla tüy dökmezler. Shih Tzu köpeklerin derileri kalındır. Tüylerinde herhangi matlık olmaması için tüylerini düzenli bir şekilde taramalısınız.

fino köpek

Pekinez Fino Köpeği

  Ev içerisinde beslenmeye en uygun fino köpeği belki de Pekinez finodur. Çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar. Tüylerini fazla dökmeseler de ayda iki kez köpek tarağı ile taranması gerekir. Bakımı oldukça kolay olan bu köpeklerle oyun oynamak da oldukça zevklidir.

Papillon Fino Köpeği

  Papillon fino köpeği uzun tüylere ve uzun kuyruğa sahiptir. İyi bir eğitim verildiği zaman her öğretilmek isteneni kolay bir şekilde öğrenebilirler. Zeki olan Papillon fino köpeği çocuklarla da iyi anlaşır. Diğer birçok köpek ırkına göre koku problemi olmayan bu ırk çok temiz bir köpektir.

  İlginizi çekebilir: Papillon Köpek Irkı

Etiketler: fino köpek,
Kasım 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR