Eve Kedi Almadan Önce

kedi sahiplenmek

Kedi Beslemek 

 

  Hayatınız boyunca hiç kedi beslememişseniz ondan alacağınız huzuru yaşamamışsınız demektir. Onun evde varlığının verdiği huzur, en stresli anınızda bile size sürtünmesi, ya da dibinizde bitip size mutluluk vermesi, uyurken size temas etmesi, hele bir de sorgusuzca kucağınıza atlayıp mırıldamasının verdiği haz inanın kediyle yaşamanın verdiği en değerli şeylerdir. Bu anlatılanlar hemen hemen her kedi besleyen ve bundan keyif alan bireyin sözcükleridir. Ya kediyle yaşamanın sorumlulukları ve zorlukları nelerdir?

    

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Oyuncakları

 

 

 

Kedi İhtiyaçları

  En başta evde yeni bir bireye hazır mısınız? Sürekli büyümeyen, bakıma ihtiyaç duyan ve kendi ihtiyaçlarını karşılamak için sizden medet uman bir çocukla yaşamak gibidir. Mamasını kabına koymak, onu taramak, ona vakit ayırmak, kum kabını temizlemek en büyük sorumluluklarımızdandır. Evde kraliçe ya da krala hizmet edercesine sizden sürekli hizmet bekleyen birinin beklentilerinin bir kısmıdır. Üstelik size verdiği görevleri ne kadar yerine getirirseniz getirin daha iyisini sürekli bekleyen tüylü yumurcaklar, kuralları siz değil kendileri koymaktadır.

 

  Evin sahibi siz misiniz o mu? En çok tartışılan konudur. Alacağınız kedi emin olun evin sahibi olacaktır. İstediği yerde yatacak istediği odaya girecek canı ne zaman isterse yemek yiyecektir. Eğer siz ona kurallar koyacağınızı düşünüyorsanız asla kedi sizin için uygun bir canlı değildir. Hele bir de eşyalarınız sizin için değerliyse; kediniz bunu asla kabul etmeyecektir. Siz ne kadar yasak koyarsanız koyun o ilk fırsatta istediği koltuğa kurulacak, hatta size nispet yapar gibi gözünüzün içine bakacaktır. Bazen halılar, koltuklar ve kumaş kaplı eşyalarınızda kendi tırnak bakımlarını yapacakları unutulmamalıdır. Siz ona dünyanın en beğenilen tırmalama tahtasını da alsanız o isterse tırmalama tahtasını kullanacaktır. 

  

 

Kediler ve Temizlik

 

  Bazı bireyler inanılmaz hijyen ve temizlik meraklısıdır. Eğer siz de onlardansanız evde evcil hayvan beslemeye başladığınızda bu özelliğinizden vazgeçmeniz gerekeceği unutulmamalıdır. Koltuklara bulaşan tüyler, kum kabından çıkan tozlar, patilere yapışan kum tanecikleri sizi üzebilir. Siz ona bir kedi yatağı sunup orada uyuyacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Krallar ve kraliçeler istedikleri yerde uyurlar ve istedikleri gibi evi kirletirler. Kısaca onun kölesi olmaya hazır mısınız?

  

 

evde kedi

 

 

Kedi Bakımı

 

  Paranız çok mu kıymetli? Kediyle yaşamak çok külfetli olmasa da cimri ya da çok tutumlu kişileri masrafları ile üzebilir. Senelik aşıları, veteriner bakım masrafları, hastalıkları, ilaçları, eşyaları, oyuncakları, mamaları derken size masraf doğuracağı unutulmamalıdır. Bazen istenmeyen kazalarla size dünyanın masrafını açarlar, evde yabancı cisim yutmaları, bir yerlerden düşerek kolunu bacağını kırmaları, yaramazlık yaparken bir yerlerini kanatmalarını yaşayabileceğinizi unutmamalısınız. Unutmayın ki kraliçeler para harcarken asla düşünmezler.

 

Siz Yokken Kedinize Kim Bakacak?

 

  Özgür bir ruha sahipseniz artık bundan kısmen vazgeçmelisiniz. Canınız her istediğinde vurup kapıyı uzun soluklu tatillere gidemeyeceksiniz. Artık evde izin almanız gereken biri var. Kısa günü birlik tatiller veya gezilerde kediler tek başlarına kalabilirler. Lakin birkaç günden fazla yalnız kalmaları bir çok sorunu beraberinde getirmektedir. Biten mama ve su, kirlenen tuvalet kediler için en büyük sorundur. Hoş onlar için de kedi otelleri, pansiyonları mevcuttur ama krallar ve kraliçeler topluma karışmaktan zevk almazlar, Onlar hakimiyetini kurdukları evden dışarı pek çıkmak istemezler.

 

  Hayatınızda ileriye yönelik planlarınızda kedili planlar yapmaya hazır mısınız? Onu asla ihmal edemezsiniz, eğer bekarsanız kendinize seçeceğiniz eşin mutlaka kedinizi kabul edecek olması gerekmektedir. Dünyanın en doğru eşini bulsanız da unutmayın ki ana kriteriniz kedi ile yaşamaya hazır olan biri olması olacaktır. İleride doğacak çocuk için asla bir bahane olmasa da çocuğu için kedisinden vazgeçenlerden olmamanızı öneririz. Çünkü kediniz artık evde sadece sizinle yaşamaya alışmıştır. Onu evden uzaklaştırmanın ona vereceği hayal kırıklığını düşünerek mutlaka karar vermelisiniz.

   

 

Kedinize Vakit Ayırın

 

  Veeee sonunda en önemli konuya geldik; ona zaman ayırın. Mutlaka kedinizle vakit geçirmek için zamana ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Krallar ve kraliçeler kendilerini eğlendirenleri çok severler. Kedinize uygun, onun keyif alacağı oyuncaklar alın ve günde en az 15 dk sadece oyun oynayın. Ev içerisinde egzersiz kedilerin sağlığı için oldukça önemlidir. Kediler taranmaktan ve kedilerine yapılan bakımdan zevk alırlar ve mutlaka taramak ve kum kabındaki kumu günlük olarak temizlemek için vakit ayıracağınızı unutmayın. Televizyon seyrederken, ya da koltukta dinlenirken kucağınızda sevilmek isteyen biri ile yaşamayı kabul etmek zorundasınız. Çünkü onun başını okşamak için en doğru zaman sizin dinlenmeye geçtiğiniz zaman olduğu tekrar hatırlayın.

 

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Kapısı

 

 

 

Etiketler: kedi sahiplenme, kedi bakımı kuralları,
Temmuz 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR