Evcil Hayvan Almadan Önce Düşünmeniz Gerekenler

Evcil Hayvan Almadan Önce Düşünmeniz Gerekenler

1. Ailenize yeni bir üye istiyor musunuz?

Evcil hayvanlar istenildiğinde oynanacak, oyalanacak canlılar değildir. Ailenizin bir bireyi gibi değer veremeyecekseniz bir pet edinmeyin.

 

2. Yaşam tarzınız uygun mu?

Evcil hayvan almadan önce düşünmeniz gereken esas husus, yaşam tarzınızın onun sorumluluğunu almaya elverişli olup olmadığıdır. Günün büyük bölümünde yalnız kalacaksa, önermiyoruz.

 

3. Maliyet Hesaplayın

Dedik ya haneye bir üye daha katılıyor diye; evcil hayvan bakımı masrafsız bir eylemdir diyemeyiz doğrusu. Bunun hesaplamasını çok iyi yapmalısınız.

 

4. Tıbbi Bakım

Muhtemelen hatırlamıyoruz fakat küçükken hepimiz aşılarımız ve kontrollerimiz için bolca doktor kapısı aşındırmışızdır. Evcil hayvanlarımız için tıbbi kontrol zorunludur. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

 

5. Evinizin Uygunluğu

Bir pet edineceksiniz ama acaba eviniz buna uygun mu? Sıkışık bir eviniz varsa rottweiler cinsi köpeğe ızdırap yaşatmanız mümkün. Ya da apartman sakinlerinin tutumları ne olacak. Bunları iyi düşünmeli, değil mi?

 

6. Alerji

Hayvan sahiplendirme ilanların yarısında yazan bahanedir; alerji. Bunların `u doğru olsa da bu bi bile önemli bir husus olduğunu kanıtlar. Alerjiniz var mı yok mu kontrol edin lütfen.

 

7. İlgi Bankası olmaya hazır mısınız?

Bir evcil hayvanınız olacaksa, annelik veya babalık yapmaya hazır mısınız? sorusu size abartı gelmesin. Mama, gezdirme, oyun oynama, tarama, vb. bir sürü şey sizi bekleyecek. Yukarıdaki soruya yanıtınız hayırsa, sonuç ortada. Bir evcil hayvan almayın.

8. Ev ahalisi ile uyum

Evde kedilerle ya da köpeklerle anlaşamayan ya da korkan birileri varsa kedi ve köpek almayın. Daha büyük sorunlar çıkabilir. Bir bebek ya da yaşlı bir birey varsa eğer ona uygun tipte bir yoldaş edinmeniz yerinde olacaktır.

 

9. Kısa ömürlü hayvanlar

Eğer küçük bir çocuğunuz varsa, hamster ya da balık gibi görece daha kısa ömürlü olabilen hayvanlarının olası ölümleri onlarda travma yaratabilir.

10. Egzotik Hayvanlar mı?

Kaplumbağa, kurbağa, tarantula, yılan, domuz gibi olağandışı evcil hayvanlara bakma fikri cezbedici olabilir. Ancak gerçekler ile fikrin cezbediciliği paralel olmayabilir. İyi tartmanız gerekli.

 

11. Apartman ya da site yasakları

Evcil hayvana sahip olmanın faydaları saymakla bitmez ancak çoğu önyargıdan kaynaklanan nedenlerle, bazı apartman ve siteler, hemen hemen tüm evcil hayvanlara yasak koyarlar. Önce bu mevzuyu araştırmanız faydalı olacaktır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Eve Kedi Almadan Önce

Etiketler: Evcil hayvan sahiplenme
Ocak 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR