Ev Hijyen Ürünleri

Ev Hijyen Ürünleri

Kedi ve köpekler ile birlikte yaşamak keyifli olduğu kadar sorumluluk da gerektiriyor. Sevimli dostlarınızla paylaştığınız evinizin temizliği yalnızca sizin için değil ailenizin dört ayaklı üyeleri için de büyük bir önem taşıyor. Ancak evcil hayvanlarla yaşanan evlerde yoğun kimyasallar içeren temizlik ürünleri ile temizlik yapmak dostlarımızın sağlıkları üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Bu sebeple kedi ve köpek beslenen evlerde deterjan seçimi konusuna özen göstermek gerekiyor. Kimyasal içerikli ürünler kullanmak yerine evinizdeki kokudan kurtulmak için doğal ve ucuz ürünler ile kendi koku gidericinizi yapabilir, yer silme için de yine doğal ürünler kullanarak evinizi temizlerken evcil hayvanınızın da sağlığını koruyabilirsiniz.

Doğal Koku Giderici En Etkili Alternatif: Sirke

Kedi ve köpekler evlerde kokuya sebep olabiliyor. Ancak sevimli dostlarımızın bu kendilerine has kokularından rahatsız olup kimyasallara yönelmek hem aile üyelerinizin hem de evcil hayvanların sağlığını tehlikeye sokma riski taşıyor. Bu sebeple koku giderici olarak doğal içerikli ürünlere yönelebilirsiniz. Sirke en etkili doğal koku giderici ürünlerden biri. Kedi çişi, köpek kokusu gibi evcil hayvan kaynaklı tüm kokuları sirke ile giderebilirsiniz. Kediniz evinizin herhangi bir noktasına çiş yapıyorsa oradaki kokuyu gidermek ve kedinin o noktayı tuvalet olarak bellemesini önlemek için sirkeyi direkt uygulayabilir, evde temizlik yaparken yer silme suyunun içine sirke katarak evdeki kedi ve köpek kokusunu ortadan kaldırabilirsiniz. Sirke doğal bir ürün olduğu için hem size hem de dört ayaklı dostlarınıza hiçbir zarar vermeden kokulardan kurtulmanızı sağlar.

Karbonat ile Kokuları Giderme ve Hijyen Sağlama

Köpek deterjanı denilince tüm dünyada akla gelen ilk şeylerden biri de karbonat. Muhteşem bir doğal koku giderici olmasının yanı sıra leke çıkarmada ve hijyen sağlamada da etkili olan karbonatı evinizin temizliğinde kullanabileceğiniz gibi köpeğinizin yatağı, örtüleri gibi eşyaları yıkarken de kokuların çıkmasını sağlamak için kullanabilirsiniz. Ev temizliğinde karbonatı sirke ile karıştırarak çok daha etkili sonuçlar da elde edebilirsiniz. Karbonat, pire yumurtalarından kurtulma konusunda da oldukça faydalıdır. Eğer evcil hayvanınızda pire varsa, evcil dostunuza dış parazit uygulaması yapsanız bile ilacın yapılmasından önce üzerinde bulunan pirelerin yumurtaları halıların, mobilyaların içlerine, köşelerine dökülmüş olabilir. Evcil dostunuza dış parazit uygulaması yaptıktan sonra halıların üzerine, mobilyaların köşelerine karbonat döküp birkaç saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürmeniz pire yumurtalarından da etkili şekilde kurtulmanızı sağlayan bir yöntemdir.

Karbonat ile Mobilyalardaki Lekelerden Kurtulmak

Evcil hayvanlar kimi zaman mobilyalarda da koku ve lekelere neden olabiliyor. Bu koku ve lekelerden de yine karbonat sayesinde doğal yolla kurtulabilirsiniz. Leke olan noktaya karbonat döküp bir süre bekledikten sonra nemli bezle silin, leke çıkmadıysa bu işlemi birkaç defa tekrarlayın, sonunda lekeden kurtulacaksınız. Bu işlem aynı zamanda lekeye neden olan idrar gibi etkenlerin kokusunu da ortadan kaldırmanızı sağlar.

Doğal İçerikli Deterjanlar

 

Günümüzde doğa ve çevre bilincinin yanı sıra evcil hayvan besleyenlerin sayısının da artması ile birlikte birçok temizlik ürünleri markası doğaya, çevreye ve hayvanlara zarar vermeyen içeriklere sahip temizlik malzemeleri üretir hale gelmiş durumda. Yukarıda sayılan doğal ürünlerin yanı sıra hazır olarak satılan doğal içerikli ürünleri de kullanabilirsiniz. Bu ürünlerde yelpaze oldukça geniş; yer silme, çamaşır yıkama, kedilerin tuvalet kutusunun temizliğini güvenle yapabileceğiniz organik çamaşır suyu gibi birçok alternatif mevcut. Bu ürünlerin birçoğunda ise sirke, karbonat gibi doğal bileşenler yer alır. Kimyasallar içeren ürünler yerine bu ürünlere yönelerek pratik şekilde temizlik yapıp, evinizdeki evcil hayvan kokusundan kolayca kurtulabilir, sevimli dostlarınızın sağlığını koruyarak hijyen sağlayabilirsiniz.

 

Temizlik Ürünleri 

 

Etiketler: kedi deterjanı, köpek deterjanı
Kasım 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR