En Ucuz Kedi Mamaları

En Ucuz Kedi Mamaları

En Ucuz Kedi Mamaları

  Kediler biz insanların en yakınındaki canlılardan biridir. Bu canlıları sahiplenmekle birlikte bir takım sorumlulukları da sahiplenirsiniz. Barınma ve beslenme bu ihtiyaçların başında gelmektedir. Beslenmede ise kaliteli mamalar kullanmanız kedilerin beden ve ruh sağlığı için daha yararlıdır. Her ne kadar evde sahiplenilen kediler için süper premium sınıfı diye adlandırılan kaliteli kedi mamaları kullanılsa da dışarıdaki kediler için kimi zaman bu mümkün olmamaktadır. Sokak kedileri için genelde ekonomik diye adlandırılan mamalar kullanılmaktadır. Adından da anlaşıldığı üzere uygun fiyatlı olan bu mamalar, kimi zaman ev kedileri ve barınaktaki kediler için de kullanılmaktadır.

Sokaktaki Kedilere Yemek Mi Yoksa Kedi Maması Mı Vermeliyiz?

  Kedilerin beslenmesi beden ve ruh sağlığını doğrudan ilgilendirir. Bu nedenle onların da dengeli ve sağlıklı beslenmeleri gerekmektedir. Kedilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için de kedi maması kullanmanızı öneririz. Kedi maması değil de, yemek gibi yiyecekler verdiğinizde dengeli bir beslenme olmaz. Çünkü kedilerle insanların metabolizmaları farklıdır. Tuzlu ve baharatlı yiyecekler ise sağlıklarını olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Bu yüzden ekonomik kedi maması dahi olsa sevimli dostlarımız mama ile beslenmelidir.

Açık Kedi Maması Almak Zararlı Mı?

  Açık kedi mamaları ekonomik ürünler olarak bilinir. Öyle ki açık mamaların bazıları ünlü markaların açık paketli hali olduğu söylenmektedir. Ancak açık mamaların bir takım tehlikeli olabilecek yanları bulunmaktadır. Açık mamalar hava ile temas ettiğinden dolayı bayatlamaktadır. Ayrıca hava alan ve iyi koşullardan saklanmayan kedi mamalarında bakteriler üreyebilir. Bu bakteriler ise mide ve bağırsakları rahatsız edebildiği gibi beslenme hastalıklarına neden olabilir.

Ekonomik Kedi Maması Markaları Nelerdir?

  Piyasada birçok kedi maması markası ve çeşitleri varken kedi maması seçme konusunda kararsız kalıyor olabilirsiniz. Zaman zaman marketlerde de kedi mamaları görebilirsiniz. Fakat bu ürünlerin üretildiği tesisler, fabrikalar yeterince iyi olmayabilir. Bu nedenle ekonomik kedi maması tercih ederken de petshoplardan veya online petshoplardan satın almanızda yarar vardır. Bunlara ek olarak petshoplarda ya da online petshoplarda sirkülasyon daha çok olduğundan dolayı bu mamalar uygun olmasının yanında tazedirler.

  En çok tercih edilen ekonomik kedi maması markaları da Pisy Cat kedi maması ve honey kedi maması gibi markalardır. Pisy Cat markası üretimlerini 15 kg’lık büyük paketlerde yaparken honey markası 1 kg gibi küçük paketlerden 15 kg paketlere kadar üretim yapmaktadır. Honey kedi maması yine aynı zamanda kısırlaştırılmış kediler için de üretim yapmaktadır. Yavru, yetişkin gibi yaş gruplarının yanı sıra kedilerin damak tadını da düşünerek farklı lezzetlerde üretim yapmaktadır.

en ucuz kedi mamaları

Etiketler: En Ucuz Kedi Mamaları
Ekim 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR