En İyi Bekçi ve Koruma Köpekleri

koruyucu köpekler

Bekçi ve Koruyucu Köpekler

  Köpeklerin sahiplenme ve koruma güdülerinden faydalanmak hemen hemen hepimizin hoşuna gider. Özellikle bahçe koruma köpeklerinin hırsızlara karşı olan tehditi tartışılmazdır. Son zamanlarda artan hırsızlık vakalarında insanlar onlarca para harcayarak güvenlik tedbirleri almaktadır. Oysa çoğu zaman doğru seçilmiş bir can yoldaşı tek başına güvenliği sağlayabilmektedir.

  Bekçi ve koruma köpeği seçerken en önemli unsur köpek seçiminde doğru ırkı tercih etmek olmalıdır. Bu tercihi etkileyen onlarca faktör olsa da kabaca; korunacak alanın büyüklüğü, koruma beklenen yerin sosyal durumu, çevre ile olan ilişki, köpeğin mizacı, köpeğin itaat ve sezi yeteneği gibi etmenlerdir. Uzun süredir köpekle yaşamanın verdiği gözlemler ve öneriler sonucunda bizler sizlere uzmanların önerilerinden koruma güdüsü gelişmiş ve sahibine itaat de sonsuz özverili olan 10 köpek ırkını sıralayacağız.

  

İngiliz Mastif Köpekler

  Binlerce yıldır insanlar tarafından koruma ve savaş köpeği olarak kullanılmıştır. Karakter olarak sağlam bir dost olmasına rağmen yabancılar için ciddi bir tehdittir. Büyük vücudu ile görsel ürkütücülüğünün yanında zeki atakları ile gücün birleşmesinden ideal bir bekçi köpeği doğmuştur. Sessiz olması tehditlere kurduğu pusudan kaynaklıdır. 

 

American Pitbull Köpekler

  En korkulan ırk olmaları sahiplenmekten kaynaklı meydan gelen agresyonlarıdır. Bu sert davranışlarının medyaya yansıması ile insanların çekindiği bir ırk olmuştur. Korkusuz , cesur olmaları ve sonunu düşünmeden tehlikeye karşı gösterdikleri ataklar onları koruma köpeği olarak vazgeçilmez kılmıştır. Acı eşiklerinin yüksek olması onlara karşı kötü insanlarca gösterilen taruzu önemsiz kılar. Mücadeleci çevik ve mutlak tehditleri yok etmeye kurgulanmış bir karakteri vardır.

  

  İlginizi çekebilir: Köpek Oyuncakları

   

 

Sivas Kangalı Köpekler

  İyi bir bekçi ve koruma köpeğinde ne ararsanız hepsini kangalda bulabilirsiniz. Güç, çeviklik, sadakat, zeka ve hız yönünden oldukça iyi olan bu ırk özellikle geniş alanlarda tehditleri yakalayıp yok etmeye yöneliktir. Özellikle milli ırkımız olan kangal güzel bir eğitimle koruma ve bekçi köpeği olarak kullanılabilir. 

  

Alman Kurdu Köpekler

  Polis köpeği olarak tanıdığımız alman kurtları, zeki, kolay öğrenen, çocuklarla iyi geçinmeleri, korkusuz olmaları, sahipleri için tehlikeye atılmaları onları en çok tercih edilen bekçi ve koruma köpeği olmalarını kılmıştır. Soğuk ve sıcağa dayanmaları hemen hemen her mevsimde aynı performansla görev yapmalarını sağlar.

  

Rottweiller Köpekler

  Kendisini sahibine ve ailesine adamış bir ırktır. Enerjik, dayanıklılığı yüksek, dikkatli, daima tetikte olmaları onları caydırıcı bir ırk kılar. Şehir ve apartman yaşantısında dar alanlarda koruma yapmaları Rottweiller leri en çok tercih edilen koruma köpeği yapmıştır. İnsanla sürekli temas halinde olmalarının getirdiği faydalar asla yatsınamaz. Bekçi köpeği olarak kullanıldıklarında eğer insan teması az ise kontrolü zor olabilmektedir.

 

 

American Staf Köpekler

  Koruma güdüsünün yüksekliği ve ağrı eşiğinin yüksek olması onun koruma köpeği olarak tercih edilmesine sebeptir. Saldırı ataklarından vazgeçmeme özelliği bazen gereksiz eylemlere sebep olsa da çok iyi bir alan koruma köpeği olduğu tartışılmazdır.

  

Dogo Argentino Köpekler

 

  Dogo köpek ırkı kaslı ve uzun vücut yapısı, güçlü çeneleri ile diğer türlerden ayrılmaktadır. Sahiplerine karşı olan tehditlerde, adeta zapt edilmesi zor bir köpektir. Çok havlamadıklarından bahçe korumasında caydırıcı değildir. Avlanma güdülerinden dolayı kaçırıcı değil tehditleri yok etmeye yönelik bir karakterleri vardır. 

  

  İlginizi çekebilir: Köpek Mamaları

  

 

Doberman Köpekler

  Atletik yapısı ve eğitilmeye müsait karakteri nedeniyle hem koruma köpeği olarak hemde güvenlik köpeği olarak görevlendirilirler. Kolay eğitim alırlar ve sahiplerinin emirlerine sonsuz itaat gösterirler. Bekçi köpeği olarak saldırmadan önce sahibine havlayarak uyarıda bulunurlar. 

  

Akita Köpekler

 

  En sadık ırklardan biridir. Cesur,yabancılara karşı tetikte ve zekidir.Aile fertlerini sürekli takip eder. Adeta gözleri sürekli üzerinizdedir ve bu durum içgüdüsel bir davranış olup tüm akitalarda gözlemlenir. Saldırgan ve mücadeleci tavırları ile iyi bir bekçi ve koruma köpeğidir.

 

 

Tibet Mastiff Köpekler

 

  Hiç kimse bu büyük, dikkatli, güçlü ve korkutucu köpeği geçemez. Tarihsel gelişimine de bakıldığında bu ırk genelde bekçi ve çoban köpeği olarak kullanılmıştır. Genetiğinde tamamen korumacı bir kan dolaşmaktadır. Ailesi çevresinde rahatlıkla dolaşırken, yabancılara karşı inanılmaz dikkatli ve temkinlidir. Bir yabancı tarafından tehdit edildiğinde onu sakinleştirmek gerçekten zordur. Dışardan bakıldığında en şefkatli cinslerden olmasa da, sizi ve ailenizi en iyi şekilde koruyacaktır. Sosyalleştirdiğinizde ve itaat eğitimini iyi bir şekilde aldığında harika bir bekçi, iyi bir arkadaş olacağından emin olabilirsiniz.

 

 

   İlginizi çekebilir: Köpeklerimizin Hayatımıza Girmesinin Nedenleri

 

Etiketler: bekçi köpeği, koruma köpekleri, en iyi bekçi köpekleri
Temmuz 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR