Bir Kedinin 24 Saati

kedi hikayeleri

Kediler sevimli görünüşleri, kendilerine has karakterleri ile olduğu kadar ev hayatına kusursuz uyum sağlamaları sebebiyle de insanların birlikte yaşamayı tercih ettiği evcil hayvanların ilk sırasında yer alıyorlar. Ev ve apartman yaşantısına kolayca adapte olan kedilerin ev içindeki yaşamlarının sağlıklı, güvenli ve mutlu olmasını sağlamaksa elbette hayatını bu özel canlılar ile paylaşan bizlere düşüyor. Bir kedi dostunuz varsa ya da bir kedi evlat edinmeyi düşünüyor ve kediler evde ne yapar diye merak ediyorsanız aklınızdaki tüm soruların yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Sağlıklı Kediler için Doğru Kedi Maması Seçimi Çok Önemlidir

Kedi bakımının en önemli unsuru şüphesiz ki besleme. Kedilerin de aynı insanlar gibi sağlıklı ve doğru beslenmeye ihtiyacı vardır. Farklı yaşlardaki kedilerin beslenme açısından gereksinimleri de farklıdır. Bu sebeple kedi maması seçerken öncelikle kedinizin yaşına göre mama seçmeniz gerekir. Markalar tarafından yavru kediler, yetişkin kediler ve yaşlı kediler için olmak üzere üç farklı yaş grubu için ve bu yaş gruplarındaki kedilerin beslenme gereksinimleri göz önünde bulundurularak formüle edilmiş kedi maması çeşitleri üretiliyor. Bunun yanı sıra özel sağlık koşullarına sahip kediler için de birçok mama alternatifi bulunuyor. Bu arada kedilerin yaş mamaya olan tutkusu hepimizin malumu, yani kedinizin beslenmesinde kuru mamanın yanı sıra yaş mamaya da yer vermeniz öğünlerini çok daha keyifli hale getirmenize yardım edebilir. Eğer kediniz aşırı kilolu ise diyet mama alternatiflerini inceleyerek bu mamalardan verip fazla kilolarından kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Uykucu Kediler için Kedi Yatakları

Kediler uykucu canlılar olarak tanınır ki bu gerçekten doğrudur. Bir kedi günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirir ve çoğu kedi genellikle geceleri daha aktiftir. Uykucu dostunuzun iyi bir uyku çekmesi için kedi yatakları en doğru alternatiftir. Kediler için özel olarak tasarlanan kedi yatakları aynı zamanda estetik görünümleri ile de evinize hoş bir hava katar. Kedi dostunuzun alışkanlıklarını gözlemleyerek onun için en uygun yatağı seçebilirsiniz. Örneğin polarların üzerinde yatmayı seviyorsa polar bir yatak ya da kumaşları seviyorsa kumaş bir yatak tercih edebilirsiniz. Kedi yatakları aynı zamanda kedilerin konforu da düşünülerek tasarlanır, bu da uyurken kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar. Kedi yatağını doğru noktaya yerleştirmeniz kedinizin yatağı benimsemesine yardım edecek bir unsurdur. Eğer sizinle birlikte yatak odanızda yatmayı seviyorsa yatağınızın ayak ucuna, salonu tercih ediyorsa salonun sakin bir köşesine yerleştireceğiniz kedi yatakları dört ayaklı dostunuzun yatağa alışmasını kolaylaştıracaktır.

Kedi Oyuncakları ile Yeterli Egzersiz ve Eğlence

 

Kediler evde ne yapar sorusunun genellikle gözden kaçan bir yanıtı ev kedilerinin yeterli hareket etmiyor oluşudur. Hareketsizlik kediler için ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlama riski taşıyan bir durumdur. Zira yeterli egzersiz yapmayan kediler kilo alabilir. Fazla kilolar ise diyabetten kansere uzanan birçok hastalığa zemin hazırlayan etkenlerden biridir. Dolayısı ile evinizde sizinle birlikte yaşayan kedi dostunuzun yeterince hareket etmesini sağlamanız sağlığı için hayati önem taşır. Bunun için kedi oyuncakları harika birer seçenektir. Meraklı ve oyuncu kedileri kedi oyuncakları ile düzenli oynatmak yani hareket etmelerini sağlamak aşırı kilo almalarını engelleyip bedensel sağlıklarını korumanın yanı sıra ruhsal sağlıklarını korumaya da yardımcı olur. Bu oyuncaklar kedilerin örneğin siz işteyken evde yalnız kaldığında sıkılmasını da engeller. Kedinize alacağınız kedi topları, oltaları, kedi naneli oyuncaklar gibi çeşitli ürünlerle hem siz onunla oynayıp vakit geçirebilir hem de siz evde yokken kedinizin sıkılmasını önleyebilirsiniz.

Etiketler: Bir Kedinin 24 Saati
Aralık 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR