Barınaktan Köpek Sahiplenme

Köpek Sahiplenme

Barınaktan Köpek Sahiplenme

  Köpek sahiplenmek istediğinizde şüphesiz yapılacak en iyi ve en erdemli davranış barınaktan köpek sahiplenmektir. Barınaklardaki sahibini bekleyen on binler belki yüz bincelerce köpek vardır. Neredeyse her cinsten ve her yaştan köpekler, sizin onları ziyaret etmenizi ve fark etmenizi bekler. Sevimli dostlarımızdan ilgi görmek için sadece sevginizi ve şefkatinizi göstermeniz yeterlidir. Onlar sizin sevginize muhtaçtır. Barınaktan köpek sahiplenirken yapmanız gereken tek şey onların yanına gidip kendinize en yakın hissettiğinizi bulmaktır. Böylelikle sadece siz mutlu olmakla kalmazsınız ona da yeni ve şefkatli bir hayat sunmuş olursunuz. Sonrasında köpeğinizin hayatındaki yerinizi tahmin bile edemezsiniz. Onu sahiplendiğiniz ve şefkatli davrandığınız için belki de kendisini dünyanın en şanslı canlısı hissedecektir.

Barınaktan Köpek Sahiplenme Şartları

  Barınaktan köpek sahiplenmek aslında oldukça basittir. Bu konuda endişelenmenizi gerektirecek bir durum söz konusu bile değildir. Barınağa gittiğiniz zaman size doldurmanız için bir form verilir. Bu forma ise başta kişisel bilgileriniz olmak üzere bazı bilgilerinizi doldurmanız istenir. Daha önce bir hayvan sahiplenip sahiplenmediğiniz, tatile giderken köpeğinizi nereye bırakacağınız ve kaldığınız yerin köpek bakmaya yetecek kadar büyük olup olmaması formda istenen bilgilerdir. Bunların hepsi sahipleneceğiniz köpeğin belli standartlarda yaşayabilmesi içindir. Hem size hem de dostumuza sorun yaratmaması için gerekli niteliklerdir. Ayrıca evcil hayvanınız 1 yaşına geldiğinde kısırlaştıracağınıza ve herhangi bir durum dahilinde de sokağa atmayacağınıza dair taahhüt verilmelidir. Böylelikle de olası köpek ticaretinin önünü keserek, önlenmeye çalışılır. Eğer gerçek bir hayvan dostuysanız ve imkanlarınız bunları karşılıyorsa böylelikle siz de barınaktan köpek sahiplenmiş olursunuz.

  İlginizi çekebilir: Köpek Taşıma Çantası

Köpekleri Nasıl Beslemeliyiz?

  Öncelikle köpeğinizi beslerken yapmanız gereken en önemli şey sözünüzün dinlenmesini ve yemeği sizden kıskanmamasını sağlamaktır. Eğer yemeği önüne koyduğunuz halde siz komut vermeden yemiyorsa bu size olan bağlılığının bir göstergesidir. Köpekler sahiplerinin varlığını hissetmek ve başlarındaki otoriteyi görmek isterler. Aksi taktirde kendisi otorite kurmaya ve sizi tanımamaya başlar. Köpeğiniz yemeğini yerken siz yaklaştığınız zaman hırlıyor ya da dişini çıkarıyor ise yemeğini sizden kıskanıyor demektir. Aslında normal olan köpeğiniz yemek yerken bile elinizi yemeğe soktuğunuzda hiç tepki vermeden yemeğe devam etmesidir. Bunun için de köpeğinizi elinizle besleyerek, yemeği ona sizin verdiğinizi ve yemeğini kıskanmadığınızı gösterebilirsiniz.

Köpekleri Ne İle Beslemeliyiz?

  Köpek dostlarımız hem yaş mamayı hem kuru mamayı severek yemektedir. Sizin onlar için yapmanız gereken en önemli şey ise kendi ırkları için en uygun mamayı bulmakır. Çünkü ihtiyaçları olan vitaminleri ve mineralleri içeren mamaları yemek, onlar için daha sağlıklı ve daha doğru olacaktır. Her köpeğin ihtiyaç duyduğu besin değeri aynı olmadığından, onlar için eksik vitaminleri ya da minareleri daha çok karşılayarak daha sağlıklı ve enerjik olmasını sağlayabilirsiniz. Köpeğinizin yeme miktarı ise yaşına, cinsine, boyuna ve ne kadar hareket edip etmediğine göre değişmektedir. Burada önemli olan şey ise aşırı beslemediğinizden ya da onu aç bırakmadığınızdan emin olmanızdır. Bu durumdan emin olamıyorsanız ve köpeğiniz yediği besin kadar enerji harcamıyor ise bu onun yağlanmasına sebep olacaktır. Bunu çözmek için ise veteriner hekime danışabilirsiniz, köpeğiniz için bir beslenme diyeti hazırlayarak size yardımcı olacaktır. Ayrıca evcil hayvanınızı beslerken köpek mamasının yanında bol ve taze içme suyunu koymayı da unutmamak gerekir.

  İlginizi çekebilir: Köpekler Hakkında 10 Bilgi

 

Etiketler: köpek sahiplenme
Ocak 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR