Barınaktan Kedi Sahiplenme

kedi sahiplenme

Barınaktan Kedi Sahiplenme

  Bir kediye ev sahipliği yapılmak istendiğinde yapılabilecek en doğru davranış bir barınaktan sahiplenmektir. Birçok farklı yaştan ve cinsten kediler barınaklarda çaresizce beklerler. Yeterince sevgi ve şefkatten uzak olan barınak kedileri sahiplenilmeye ve güzel bir ortamda yetiştirilmeye muhtaçtır. Bu yüzden kedi sahiplenmeyi düşünen herkes tercihlerini satın almak yerine barınaklardan sahiplenmelidirler ki onlara ihtiyaç duydukları gerçek sevgiyi verebilsinler. Yapılması gereken şey de bir barınağa gidilip kişiye en yakın hissettiren kediyi bulmaktır. Tüm bunların sonucunda ise yalnızca sahiplenilen kedi veya kediler değil sahiplenen kişilerde çok daha mutlu ve huzurlu bir hayat yaşarlar. Sahiplenilen kedilere gösterilen şefkat sonucunda ise sahiplerine karşı duydukları minnet kat ve kat artacaktır. Bu minnetin sonucunda ise sahiplerine gösterdikleri sevginin çok daha fazlasını göstermeye çalışacaklardır. Son olarak ise barınaktan kedi sahiplenmek birçok insanı da teşvik edeceğinden binlerce kedi ve yavrularının tüm kötü koşullardan kurtulup sevgi içinde büyümesini sağlar.

  İlginizi çekebilir: Kedi Taşıma Çantası

Barınaktan Kedi Sahiplenme Şartları

  Barınaktan kedi sahiplenmek aslında son derece kolaydır. İlk olarak önemli olan şey kedi sahiplenmek isteyen kişi veya kişilerin uygun koşullara sahip olması gerekir. Sahiplenilecek kedi için uygun ev koşulları da sağlandıktan sonra barınağa gidilmesi gerekir. Barınağa gidildiğinde ise doldurulması için form verilir ve bu formda çeşitli bilgiler ve sorular yer alır. Daha önce bir hayvan sahiplenip sahiplenilmediği gibi başlıca sorular vardır. Bu sorularla birlikte tatil gibi evden uzak yerlere gidildiğinde sahiplenilen kedinin nereye bırakılacağını ya da yanlarında götürüldüğü zaman kalınan yerin kedi için uygun olup olmadığı gibi şeylere de cevap aranır. Bu ve bunlar gibi soruların hepsi sahiplenilecek olan kedi veya kedilerin gerekli standartlar çerçevesinde daha rahat yaşayabilmesi için oluşturulur. Tüm bu koşul ve soruların yanında son olarak ise sahiplenilen kedinin gerektiği yaşta kısırlaştırılacağına dair taahhüt istenilir. Kısırlaştırma koşulunun nedeni ise olası kedi ticareti gibi şeyleri engellenmeye çalışılmasıdır. Gerçekten kedilerin sağlığını ve huzurunu isteyen kişiler ise gerekli imkanlar sağlandıktan sonra barınaktan kedi sahiplenmelidir.

Barınaktan Sahiplenilen Kediler Nasıl Beslenmelidir?

  Sahiplenilen bir ya da birden çok kedi olabilir ve en önemli noktalardan biri de onların beslenmesidir. Onları doğru beslemek gelecek yaşları içinde oldukça önemlidir. Öncelikle sahiplenilen kediler kesinlikle susuz bırakılmamalıdır. Verilen suyun ise aralıklı olmaması gerekir. Bunun nedeni ise hangi anlarda gerçekten suya ihtiyaçlarının olup olmadığını anlamanın son derece zor olmasıdır. Bu gibi durumların önüne geçmek içinde evin bir veya birkaç köşesine su dolu kaplar bırakılmalıdır. Sahiplenilen kediler de zamanla evin düzenine alışacağından diledikleri miktarda suyu diledikleri anlarda içebilirler. Su gibi aynı şekilde kuru mamaları da hazır miktarda bulunmalıdır. Karınları acıktığı taktirde gidip kuru mamalarını tüketirler.

Sahiplenilen Kediler Ne İle Beslenmelidir?

  Sahiplenilen kediler hem yaş hem de kuru mamayı çok severek tüketirler fakat kuru mamanı aksine yaş mama gün içinde sık sık verilmemelidir. Çünkü yaş mama sık tüketilmesi halinde kedilerin dişlerinde kalıntı bırakıp diş problemlerine neden olaiblir. Kedi sahiplerinin yapması gereken en önemli şeylerden biri de sahiplendikleri kedinin ırkına uygun mamayı bulmaktır. Her ırkın ihtiyacı farklı olduğundan mamaları da farklı olmalıdır. Kedilerin yeme miktarı da yaşına, cinsine, boyuna ve ne kadar hareket edip etmediğine göre değişmektedir. Seçilen mama onlar için en uygun damak zevkine ve en uygun vitamin değerlerine sahip olmalıdır. Diğer bir önemli nokta ise sahiplenilen kedilerin aç kalmadığından emin olmaktır. Böyle sorunlarla karşılaşıldığında veterinerlere danışılarak önlemler alınabilir ve yeterli bilgiye sahip olunabilir. Son olarak mamalarının yanında her zaman taze, temiz su olmalıdır ve bu hiç aksatılmamalıdır.

barınaktan kedi sahiplenme

Etiketler: barınaktan kedi sahiplenme
Şubat 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR