Tahılsız Kedi Mamaları Hakkında

tahılsız kedi maması hakkında

 

 

 

Kediler ve insan dışındaki pek çok hayvan, insandan çok farklı metabolizmalara sahiptir. Her ne kadar insanın yediği pek çok şeyi yiyor olsalar da, aslında bu doğalarına uygun değildir. Tahıl içeren ürünler, kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarımız için aslında oldukça zararlıdır. Daha doğru bir anlatımla, maliyetleri bakımından tercih edilen tahıllarla üretilen kedi mamaları, kedilerimizin sağlığına zarar verir. Çünkü; kedi doğası itibariyle oransal olarak insandan çok daha fazla miktarlarda protein tüketmelidir. Tahıllar ise büyük ölçüde karbonhidrat bileşenlerine sahip olduklarından bu doğal sistem üzerinde zararlı etkileri söz konusudur. 
 
  

 

 Reklam Resimi
  

Devamlı tahılla beslenen kedilerin orta ve uzun vadede diyabetik problemlerinin baş göstermesi kuvvetle muhtemeldir. Zira örneğin, ekmeğin ham maddesi olan buğday, neredeyse tamamıyla karbonhidrattır ve vücuda girdiğinde şekerle hemen aynı karakteristiğe sahip hale gelir. Bir kedinin şeker yemesi ne kadar tehlikeli ise tahıl yemesi de aynı oran da değilse de yakın oranlarda tehlikeli kabul edilebilir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yüksek nitelikli mamalarda artık, buğday, arpa ve mısır gibi bileşenler çok daha az kullanılmaktadır. Aynı şekilde pirinç kullanımı da tahılsız mamalarda söz konusudur. Bu mamaların içerisinde yüksek miktarlarda protein ve bitkisel glisemik indeksi düşük karbonhidratlar yer alır. Sebze ve meyvelerle zenginleştirilen tahılsız kedi mamaları, dostlarınızın mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için modern zirai gıda teknolojisinin ulaştığı son nokta olarak kabul edilir.
 

Yüzlerce farklı kedi maması çeşidine gözatmak isterseniz PetBurada'nın kedi maması kategorisini ziyaret edin, kedinize en uygun mamayı kolayca satın alın.

 

 

Etiketler: tahılsız kedi maması, tahılsız mama, kedi mamaları
Mart 04, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR