Köpek Ödülleri ve Köpekler İçin Ödül Maması Seçimi

köpek ödül maması
 
 
Köpek eğitiminde en önemli nokta köpeklere ödül ve ceza sistemidir. Köpeğe eğitim verildiği andan itibaren ödül ve ceza sistemi planlı olarak uygulanmalıdır. Özellikle tuvalet eğitiminde ödül sisteminin başarısı büyük orandadır. Kişiler köpeğinin yapmasını istediği olguyu belirler ve köpeğine öğretmeye çalışır. Köpek, yapması gereken davranışı yaptığı takdirde mama ve köpeğin sevdiği yiyecekler ile ödüllendirilmelidir. Ödüllendirmede kullanılacak ödül dikkatlice seçilmelidir.

 

Normal verilen mamadan farklı bir ödül maması temin edilmeli ve köpek bu mama ile ödüllendirilmesi gerekmektedir. Kişiler köpeğin ödüllendirilmesi işleminde aşırıya kaçmamalı ve sürekli olarak ödül vermemelidir. Aksi halde köpek ödüle alışacaktır ve ödül vermediğiniz zamanlarda davranışı tekrarlamayacaktır. Yani köpek ödül almak için davranışı gerçekleştirir hale gelecektir.

 

Köpek İçin Ödül Maması Seçimi

 

Sizin de kıymet verdiğiniz ve gerektiğinde ödüllendirmek istediğiniz şirin bir köpeğiniz mi var? Evcil dostunuza ödül vermek istiyor ama seçim yapmakta zorlanıyorsanız köpek ödül maması kategorisinde bulunan çeşitli, bisküvilere, çikolatalara ve diğer lezzetli köpek yiyeceklerine göz atmalısınız. Sizlerin köpek için ödül maması seçimi aşamasında dikkat etmesi gereken nokta evcil dostunuzun damak zevkine uygun olan mamayı seçmektir.
Köpeğinizi mutlu etmek için ekstra bir çaba harcamanıza gerek yoktur onu oyun ve sevgi dolu saatler elbette mutlu edecektir. Bunun yanında çeşitli ödül mamaları da köpeklerinizi mutlu etmenizde sizlere yardımcı olacaktır. Köpeğinize sevginizi göstermek ve o tatlı dostunuzu ödüllendirirken köpeğinizin ihtiyaç duyduğu vitamin ve ihtiyaçları göz önünde bulundurmalısınız.

Etiketler: köpek ödülü, köpek ödül maması, köpek bisküvisi
Şubat 22, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR