Köpek Kıyafetleri

Köpek Kıyafetleri

Köpek Kıyafetleri

  Köpekler insanoğlunun kendi türü dışında en yakın dostu olarak bilinmektedir. Bu sadık dostlarımızın da bir takım ihtiyaçları olmaktadır. Köpeklerin temel ihtiyacı da biz insanlar gibi beslenme, barınma ve tuvalet ihtiyaçlarıdır. Köpekler tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gideren canlılardır. Bu yönüyle bizden ve diğer evcil hayvan olan kedilerden ayrılır. Köpek besleyenlerin de nitekim günde en az 2 kez dışarı çıkması gerekir. Hava bazen sıcak, bazen soğuk hatta bazen yağmurlu veya karlı olabilmektedir. Normal sıcaklıkta köpeklerin herhangi bir kıyafet giymesine gerek olmasa da hava şartları zorlu olduğunda köpek kıyafetleri giymesinde yarar vardır. Gelin isterseniz köpeklerin neden kıyafet giymesi gerektiğine birlikte daha yakından bakalım.

Kışlık Köpek Kıyafetleri

  Soğuk havalar, yağmurlu ve karlı havalarda yalnızca siz değil evcil hayvanlarınız da üşür. İşte tam da bu yüzden köpek kıyafetlerine ihtiyaç duyarsınız. Soğuk havalarda da kışlık köpek kıyafetleri sadık dostlarınızı soğuktan korur. Köpek kazağı, köpek montu, köpek yağmurlukları evcil hayvanınız soğuktan korurken, aynı zamanda şık olmalarını sağlar. Burada dikkat etmeniz gereken şey kıyafet seçerken en az kendinize aldığını kadar dikkat etmenizdir. Özellikle köpeğinizin patilerinin takılabileceği aksesuarlar bulunan kıyafetleri satın almayın. Bedenini ise gereğinden ne küçük, ne de büyük olarak almayın. Tam bedenine göre seçtiğinizde köpeğinizin daha rahat etmesini sağlayacaktır. Yavru köpeğinize küçük boy kıyafet aldığınızda, biraz bile büyüse kıyafetini de ona göre değiştirmelisiniz.

köpek kıyafetleri

  Köpek patiği, köpek galoşu ve köpek ayakkabısı olarak adlandırılan ürünler kıyafetlerin yanı sıra özellikle kış aylarda en çok satın alınan ürünler arasında yer alır. Köpek ayakkabıları ıslak, çamur, kardan buz tutmuş alanlarda köpeğinizin patisinin zarar görmemesi için tercih edilmektedir. Aynı zamanda sadık dostlarının evin içerisine ıslak veya çamurlu şekilde girmemeleri için bu ürünleri tercih etmektedir hayvan sahipleri. Yaz aylarında ise genelde sıcak asfalttan, çivi veya keskin malzemelerden koruma amaçlı kullanılmaktadır.

Yazlık Köpek Giysileri

  Köpekler sadece kışın değil, yazın sıcak havalarda da kötü koşullardan etkilenebilirler. Öyle ki havanın çok sıcak olduğu saatler, özellikle sıcak bölgelerde köpeklerin başına, vücuduna sıcak geçebilir. Bu durum sonrasında kusma, iştah kaybı gibi bir takım rahatsızlıklara sebep olabilir. Köpeklerin yaz aylarında da güneşten korunması için de bir takım yazlık köpek giysileri bulunmaktadır. Bunlar sıcaklığın köpek derisini geçmesine engel olurlar. Genelde açık renklidirler ve güneşi, sıcak havayı yansıtırlar. Özellikle koyu tüylü köpeklerin kullanması önerilmektedir.

  Köpeğinize yazlık kıyafetler alırken de bedenine uygun almaya özen göstermelisiniz. Aksi halde köpeğinize yaşattığınız ilk kötü deneyimde köpeğiniz tekrar rahatsızlık duyacağı hissine kapılacağından köpek kıyafetini giymek istemeyebilir. PetBurada.com’da yer alan köpek kıyafetleri kategorisinde köpeğinizin bedenine, ihtiyacına ve zevkinize göre kıyafetleri uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Etiketler: köpek kıyafetleri,
Kasım 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR