Kedili Bir Evin 7 İhtiyacı

Kediler Hakkında

Kedili Bir Evin 7 İhtiyacı


Artık hemen hemen her evde bir evcil hayvanın beslenir olduğu günümüzde, pandeminin de etkisi ile evde beslenen kedi sayısında inanılmaz bir artış olduğu bilinmektedir. Özellikle yeni jenerasyonun rağbet gösterdiği evcil hayvan olan kedi, bakım ve beslemesi en kolay olan canlılardandır. Kedinin eve gelmesi ile birlikte ona ait bazı eşyalar ve beslenmesinde gerekli bazı ürünlere ihtiyacınız olacaktır. İşte kedi bakımında ihtiyacınız olacak 7 şey;

1)    Elbette beslenmesi için gereken mama ve su kabının yanında onu en doğru besleyecek kuru ve yaş mama ilk akla gelenlerdir. Kedinizin yaşına ve ırkına uygun kedi maması seçimi oldukça önemlidir. Doğru beslenmenin canlılar üzerine olumlu etkisi düşünüldüğünde kaliteli bir mama seçimi şarttır. Kedinize kendi beslenme alanını öğretecek en önemli unsur kedi mama kabıdır. Kedi mamasını mutlaka ona ait bir kapta sunmak evde olur olmaz her tabağa uzanmasının önüne geçecektir.
Doğru mama seçiminde sizleri yönlendirecek en bilgili kişinin veteriner hekiminizdir. Bu sebeple onun direktiflerine uymanız kedinizin sağlıklı beslenmesinde önemli rol oynayacaktır.

2)    Kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için kedi kumu, kum kabı ve dışkıyı kaptan uzaklaştırmak için kürek olmazsa olmazlardandır. Özellikle koku ve hijyen kontrolü için önemli bir materyaldir. En iyi kedi kumu seçimi dahi bazen koku kontrolünde başarılı olmayabilmektedir. Bu gibi durumlarda dışkının kaptan kürek yardımıyla uzaklaştırılması ve koku giderici ürünlerle hijyen sağlanması gerekebilmektedir. Kedi kumu kokusu kullanımı son zamanlarda kedi besleyenlerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer almıştır.

Bazen kokulu kedi kumlarını kediler reddetmektedir. Bu gibi durumlarda kokusuz kedi kumları kullanılmalı tercihe göre temizlik esnasında biyolojik koku gidericiler tercih edilmelidir. Kedi kum kabının temizliği günlük olarak mutlaka yapılmalıdır. Unutmayın kediler temiz canlılardır ve kirli kum kabına girmek istemezler buda evde etrafa tuvalet yapmalarına sebep olabilmektedir!

3)    Günlük ve haftalık kedi bakımında kullanacağınız kedi tırnak makası, tarak ve fırçası. Tüylerin etrafa saçılmasını engellemek ve pırıl pırıl tüylere sahip olmak için taramanın önemini hatırlatmak isteriz. 
Taramaya alıştırmak küçük yaşlarda başlayarak mümkündür. Kedinizin günlük taranması hem onu rahatlatacak hem de etrafa tüylerinin saçılmasına engel olacaktır. Tırnak kesimi her 15 günde bir yapılmalıdır. Tırnağı düzenli kesilen kedilerin eşyalarınızda tırnak törpüleme olasılığı düşecektir. Böylece eşyalarınızı kedi tırmalamasından korumuş olacaksınız.

4)    Kedilerin kendilerini huzurlu hissedecekleri bir yatak ya da kapalı bir yuva. Kediler günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirecektir. Yavrularda bu süre daha azken yaş ilerledikçe uyku süreleri giderek artacaktır.  Kediler uyku sırasında kendilerinin güvende olmasına önem verirler bu sebeple kuytu ve sakin yerlere saklanarak uyumayı tercih ederler. Eğer siz ona bir uyku alanı sağlarsanız ona ev içi konfor vermiş olursunuz üstelik dökülen tüylerin tek yerde toplanmasını sağlarsınız.

5)    Kedilerin sağlığına katkıda bulunacağını düşündüğümüz, genel vitamin ve minarel desteği sağlayan ürünler. Özellikle kedi maltları lezzetli oldukları kadar sindirim sitemi üzerine etkileri düşünüldüğünde oldukça faydalı olacaktır. Kediler için gelişme dönemlerinde yavru kedi vitaminleri sağlıklı kemik ve kas gelişimine katkı sağladığı gibi multivitaminler genel desteğe yardımcı olurlar.

Kedi maltının önemi son yıllarda giderek önem kazanmaktadır. Sebebi; kedilerin kendilerini temizlerken yuttukları tüylerin mide ve barsaklarda topaklanarak barsağın tıkanmasını engelledikleri içindir. 

6)    Can sıkıntısını gideren aynı zamanda onlara ev içerisinde hareketlilik kazandıran oyuncaklar ve tırmalama tahtaları. Kedileri uzayan tırnaklarını mutlaka evdeki objelerde törpülemek isterler. Aslında tırmalama tahtaları ev eşyalarınızın koruyan sigorta niteliğindeki kedi oyuncağıdır.
Kedilerde genetik aktarımlarla gelen avcılık içgüdüsü onların ev içerisinde oyuncakları ile aktive olasını sağlamaktadır. Sevdikleri ve hafif ses çıkaran oyuncaklarla saatlerce oynamakta onlara kurdukları pusu ve yuvarlamalar kedileri zinde tutmaktadır. Böylece evdeki eşyalara zarar verme olasılıkları azalmaktadır.

7)    Seyahatlerde ve veteriner ziyaretlerinde kullanılacak taşıma çantaları. Taşıma çantaları kedinizin dışarıda korkup kaçarak kaybolması açısından önemlidir. Bazı aileler araç içerisinde kedilerinin rahat olacağını düşünürler. Bu aslında oldukça risklidir. Araç içerisinde ani panik, onların gaz ve fren in olduğu yere saklanmaları anında araç kontrolünü kaybetmenize neden olmaktadır. 

İşte kısa açıklamalarla neden bu 7 şeye ihtiyacınız olduğunu açıklamaya çalıştık. Günün şartlarına göre elbette birçok şeye ihtiyacınız olsa da kedi ile birlikte olmazsa olmazlar bunlar. Kedi ödülleri, kedi tasmaları, göz ve kulak bakım ürünleri ve sayamadığımız onlarca ürün siz ve kedinizin sağlığı ve mutluluğunu sağlayacak ürünleri bu listeye dahil edilmeli olsa da en elzem ürünleri bunlarla sınırladık. 
 

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Kedi Evi Nasıl Olmalıdır?

Bir kedi sahiplendiğinizde onun eve gelmesiyle birlikte bir takım sorumluluklar da gelir. Bunlar beslenmesi, bakımı ve barınmasıdır. Biz de bu yazımızda barınmadaki sorumluluğunuzdan yaşam alanında kedi evi nasıl olmalıdır buna bakacağız. Kedilere oluştaracağınız yaşam alanları olmazsa olmazlardandır. Çünkü kedinin kedini aileden hissetmesi için yaşam alanı şarttır. Bu alanda da kedi yatağı veya kedi evi gibi onların uyuması için sabit bir yer olmalıdır. Her ne kadar kediler keyifleri nereyi isterse orada uyusa da, kedi yatağı ya da kedi evi de birçok kedinin oldukça sevdiği ve kullandığı kedi malzemelerindendir. Peki kedi evi nasıl seçilir, ideal bir kedi evi nasıl olmalıdır?

Yazının Devamı >>

Evde Kedi ve Kuşu Bir Arada Beslemek

Farklı türlerden hayvanların aynı evde bakılması aslında sıradışı bir durum sayılmaz. Aynı evin içinde kedi, kuş hatta bir köpeğe bile bir arada bakabilirsiniz. Burada önemli olan uygun beslenme ve sağlık koşullarının sağlanmasıdır.

Yazının Devamı >>

Evde Kedi Ve Köpek Besleyenler İçin Temizlik Önerileri

Evde kedi ve köpekle yaşamanın ne kadar keyifli olduğunu bilmeyen yoktur. Bu keyifli arkadaşlık bir çok sorumluluk ve zahmeti beraberinde getirmektedir. İlk akla gelen eve dökülen tüylerin temizliği olsa da evcil hayvanlı bir evin temizliği önem arz eder. Peki; evcil hayvan olan evlerde temizlik nasıl yapılmalı, temizlik yaparken dikkat edilmelidir?

Yazının Devamı >>

Kedinizi Evdeki Tehlikelerden Nasıl Korursunuz?

Bir kediye sahip olmak harika bir arkadaştır. Tıpkı diğer aile üyeleri gibi, onların da her zaman güvende olmalarını sağlamak görevlerimiz arasındadır. Tehlikesiz bir ortam yaratmak için adımlar atmak, kedinizin güvende ve mutlu olduğunu bilmenin genel iç huzurunuza yardımcı olacaktır.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Kediler Hakkında
Mart 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR