Kedi Tasması Nasıl Seçilir?

kedi tasması nasıl takılır

Kedi Tasması Nasıl Olmalı?

  Evcil hayvanlar arasında en çok beslenen türlerden biri de şüphesiz ki kedilerdir. Kediler farklı karakteristik özelliklere sahip olmalarıyla bilinen evcil hayvanlardır. Her kedinin kedine has huyu, alışkanlığı, sevdiği ve sevmediği şeyler vardır. Kediler karakteristik özelliklerine göre çeşitli sınıflara da ayrılabilirler. Örneğin kimi kediler alfa kediler olarak bilinir ve zeki, enerjiktirler. Kimi kediler ise beta kediler olarak sınıflandırılır ve daha sakin, kucak, ilgi heveslisidirler. Gama kedileri olarak sınıflandırılan kediler ise utangaç ve uzak yapıdadırlar. Sizin kedinizin karakteristik özelliği ve genel olarak kedilerin karakteristik özellikleri ne olursa olsun hareket etmeleri onların temel ihtiyaçlarındandır. Kediler iç mekanları, ev ortamını çok sevseler ve burada kendilerini daha güvende hissetseler de zaman zaman dışarıda da vakit geçirmek isterler. Bu istekleri onların en doğal ihtiyaçlarıdır. Fakat çoğu zaman onları dışarıda kontrol altında tutmak da zordur. Özellikle ilk defa dışarı çıkacak olan bir kedi için ve kedi sahibi için bu tecrübe çok daha zor geçebilir. Bu nedenle bir takım önlemler almak gerekir. Bu önlemlerin başında da kedileri kaybolmamaları için ya da kaybolsalar bile kolay bulunabilmeleri için bir kedi tasması takmak gerekir. Ancak bazı kediler, kedi tasması takma konusunda istekli olmayabilirler. Yine de kediler güvenliği için yani kedilerin kaybolduklarında bulunmaları için üzerinde adres ve telefon numarası yazan kedi tasması oldukça işe yarayan yöntemlerin başında gelmektedir. Sizin kediniz de zaman zaman dışarı çıkıyorsa ve onun dışarıda olduğu vakitler kaybolabileceğinden endişeleniyorsanız vakit kaybetmeden petburada.com’dan kedi tasması sipariş etmelisiniz.

  

 

  İlginizi çekebilir: Kedi İsim ve Adreslikler

 


Kedi Tasması Çeşitleri


  Kedi tasmalarının birçok çeşidi vardır. Bunlardan biri de kedi boyun tasmasıdır. Kedi göğüs tasmalarından farklı olmak üzere, kedi tasması kedileri özgür bırakır. Kedileri dışarı çıkardığında kontrol etme isteği olmayan kedi sahipleri için kullanımı ideal bir üründür. Kedi boyun tasması aynı zamanda kedilerin sahipli olduğu mesajını vermek ve kaçıp kaybolmalarını önlemek amaçlı kullanılır. Hatta kedi boyun tasmalarının kedi sahibimin telefon numarası, adresi, adı, soyadı gibi bilgiler de yazılabilmektedir. Bu bilgiler kedilerin firar ettiklerinde, uzun süre eve dönmediklerinde işe yarayıp sahiplerine teslim edilmelerine yarayabilmektedir.

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Boyun Tasmaları

 


  Zilli veya çıngıraklı kedi tasması çeşitleri de evin bir köşesinde saklamış olan kedinizi, hareket ettiği anda bulmanıza yarar. Ayrıca kedinizi dışarı bırakıyorsanız, doğal iç güdüleriyle sevimli hayvanınız kuşları avlanmaya niyetlenebilir. Fakat kuşların avlanmasına karşı bir rahatsızlığınız, onlara kıyamama hissiyatınız varsa çıngıraklı kedi tasması kuşları, kediniz onlara yaklaşmadan uyararak alarm görevi görecektir. Böylelikle kuşlar kendini kurtarabilecek, kediniz için de bu davranışları sadece bir oyun niteliğinde olacaktır.

   

  İlginizi çekebilir: Otomatik Kedi Tasmaları

 


Kedi Göğüs Tasması


  Kedi tasmalarının 2 çeşidi vardır bunlardan biri yukarıda anlattığımız kedi boyun tasması diğer ise kedi göğüs tasmasıdır. Ülkemizde çok yaygın olmasa da dünyanın çeşitli yerlerinde aynı köpekler gibi kedilerini de kedi göğüs tasması ile gezdirmektedir. Kedi göğüs tasmaları, kontrolün kendilerinde olması seven kedi sahipleri için üretilmiştir. Kedi göğüs tasması, kedinizin boyuna, cinsine ve yaşına uygun olarak üretilmiş olan çeşitli tasarım ve boyutlar birçok seçenek barındırır. Kedi tasmalarında ayrıca kedinizin boynuna göre ayarlanabilir olan toka kısımları vardır. Bunlar paslanma yapmayan malzemelerdendir. Takılması ve ayarlanması da oldukça kolaydır. Kediniz için aradığınız tüm tasma çeşitlerini Türkiye’nin en büyük online petshop markası petburada.com’da bulabilirsiniz.

 


 

Etiketler: kedi tasması, kedi göğüs tasması,
Eylül 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR