Hızlı Köpek Eğitiminin İpuçları

Köpek Eğitimi

Hızlı Köpek Eğitiminin İpuçları

Köpekle yaşamayı seviyoruz. Hayatımızı renklendiren dostlarımızla daha kaliteli vakit geçirmek için eğitim önemlidir. Doğru ve köpeğinizin ırk karakterine uygun bir eğitimle, köpeğiniz ve köpeğinizin temas ettiği herkesi mutlu etmenin en iyi yolu, yavrularınızı uygun şekilde eğitmektir. Başarılı eğitim yolculuğunuza hazırlanmak için bilmeniz gereken her şey burada.

Fiziksel uygunluk, zihinsel uyanıklık, sosyal katılım ve duygusal istikrarın temelini oluşturduğundan, köpeğinizle uzun, mutlu ve güvenli bir ilişki için uygun eğitim şarttır. Doğru eğitmenlerden alınan kursların köpeklere etkisi tartışılmazdır. Eğitimin uygulandığı yavru köpekler her zaman hem aileden hem de çevreden taktir toplar.

Bir evcil hayvan ebeveyni olarak, sabır, başarılı bir eğitimin anahtarlarıdır. Yanlış veya tutarsız bir şekilde yapılan eğitim, mutsuzluk ve zor bir yaşam getirir. Köpeğinizin uygun şekilde eğitilmesini ve eğitimine bağlı kalmasını sağlamanın en iyi yolu, onu sertifikalı bir köpek eğitmenine teslim etmek olmalıdır.

Pozitif Eğitim Nedir?

Pozitif Köpek Eğitmenleri, bilime dayalı, pozitif köpek eğitimi felsefesine uyar. Bu, eğitim, olumlu davranışları aşılamak için ödüle dayalı, eğlenceli ve etkili yöntemdir. Eğitim, köpekleri işleri doğru yaptıkları için ödüllendirmeye odaklanır, bu davranışları tekrar etmelerini daha olası hale getirirken, olumsuz davranışları yönetim ve yeniden odaklama taktikleri yoluyla caydırır. Köpek ödülleri ve köpek oyuncaklarına ihtiyaç duyulan pozitif köpek eğitiminde ihtiyacınız olan ürünleri sitemizde bulabilirsiniz.

Yavru Köpek Eğitimi

  • Köpek Seviyesi 1: Bu, 2 ila 4 aylık yavru köpekler için 6 haftalık köpeklere verilen eğitimdir. Sosyalleşme, lazımlık eğitimi, çiğnemeyi önleme/yönlendirme, kazma ve daha fazlası dahil olmak üzere her yavru köpeğin ihtiyaç duyduğu temel bilgileri kapsar.
  • Köpek Seviyesi 2: 4 ila 6 aylık yavru köpeklere verilen eğitimdir, Seviye 1'de öğrenilen temel bilgiler üzerine, ayrıca davranışları rutin hale getirme kavramını tanıtır ve yavru köpekleri zihinsel olarak uyarılmış ve meşgul tutmak için eğlenceli oyunlar öğretir.

Yetişkin Köpek Eğitimi

  • Yetişkin Köpek Seviye 1: Bu 6 haftalık kurs, evcil hayvan ebeveynleri ile daha iyi iletişim kurmak için 6 aylıktan büyük köpekler için tasarlanmıştır. "Bırak" ve "bekle" gibi ipuçları, gevşek tasmalı yürüme ve atlama, havlama ve kazma gibi istenmeyen davranışları azaltma ile birlikte ele alınacaktır.
  • Yetişkin Köpek Seviye 2: Yetişkin Köpek Seviye 1'i başarmış köpekler için tasarlanmış bu 6 haftalık kurs, sizin ve köpeğinizin daha fazla dikkat dağıtıcı durumlara hazır olmasını sağlamak için daha gelişmiş ve karmaşık eğitim ortamlarını kapsar. Fiziksel ve zihinsel uyarım için ek eğlenceli oyunlar da kapsanmaktadır.

  • Özel Eğitim Dersleri: Köpeğiniz için sahip olduğunuz eğitim hedefleri için oluşturulmuş daha özelleştirilmiş eğitim çözümleri ve bire bir eğitim sunulmaktadır. 

Köpek eğitimi temel davranışları

Köpeğinizi profesyonel bir köpek eğitimi sınıfına götürdüğünüzde, onun temel davranışları ve ardından bazı komutları öğrenmesini beklemelisiniz. Öğreneceği komutlar ve davranışlar şunlardır;

  • Gel: Köpeğinizin her çağrıldığında size gelmesini sağlamak, repertuarınızda olması gereken en hayati komutlardan biridir.
  • Bekle: Köpeğinizin özellikle uzun süre kalması gerektiğinde “beklemesi” veya “kalması” için daha rahat olabilecek bir pozisyon.. 
  • Yerine: Onları göndermek için iyi bir yer ama yine de eşlik ettiğinizde veya yemek yerken onları yakınınızda tutun. ·     
  • Bırak: İşaret verildiğinde, köpeğiniz bir nesneyi/şeyi/kişiyi yalnız bırakacak ve dikkatini yeniden size odaklayacaktır.
  • Gevşek tasmalı yürüyüş: Çoğu evcil hayvan ebeveyni, köpeğinin çekmeden bir tasma üzerinde güzelce yürümesini bekler. Olumlu eğitim yöntemleri ve uygun ekipman bunu öğretmenize yardımcı olacaktır.
  • Otur: Köpeğinizin tasmasını takarken, insanları selamlarken, ilaç verirken, onları fırçalarken vs. kullanışlıdır.
  • Kal: Onlara "otur" gibi belirli bir konumdan hareket etmemelerini öğretir.
  • Bekle: Bu sınırı geçmeyin (örneğin bir kapı). Köpeğinizin oturması veya uzanması gerekmez, sadece ileriye doğru hareket etmeyin.

Köpek eğitimi ipuçları

Yavru köpeğinizi düzgün bir şekilde eğitmek söz konusu olduğunda akılda tutulması gereken en önemli şeyler anlayış, sabır ve tutarlılık olsa da, şunu da hatırlamakta fayda var:

  • Yavru köpekler daha çabuk öğrenir: Bir köpek yavrusunun eğitim ipuçlarını ne kadar erken almaya başladığına şaşıracaksınız. Yavru köpeğinizin ne kadar hızlı öğrenebileceğini görmek için evde kısa seanslarla eğitime başlayın. Bu dönemde tuvalet eğitimi yavru köpek eğitiminde il sırada yer almaktadır.
  • Seansları kısa tutun: Özellikle yavruların kısa dikkat süreleri vardır, bu nedenle başlamak için her davranışa birkaç dakikadan fazla zaman ayırmayın. Seanslar arasında köpek oyuncakları arasından köpeklerin cinsine göre seçeceğiniz bir oyuncakla oyun oynamalarına izin veriniz.
  • Doğru ürünleri alın: Köpeğiniz için belirlediğiniz hedeflere bağlı olarak, piyasada eğitiminizde size yardımcı olabilecek köpek ödül mamaları ve köpek oyuncağı çeşitleri arasından seçim yapılmalıdır. Örneğin, köpeğiniz yürürken tasmasını çekiyorsa , bu davranışı engellemek için tasarlanmış özelliklere sahip olan köpek tasmaları yardımcı olabilir. Yavru köpeğinize uygun diş kaşıma oyuncaklarını satın alma, ağız sağlığını geliştirip köpeğinizin enerjisini alır.
  • Zamanında ödül: Köpekler sözlü övgüyü, övgünün gerçekleştiği zamana çok yakın zamanda yaptıklarıyla ilişkilendirir. Uygun ve tercih edilen davranışlar hemen ödüllendirilmelidir. Köpeklerin yaşı göz önünde bulundurulduğunda yavru oyuncakları dişleri kaşımak, yetişkin oyuncakları kemirme güdülerini gidermek için olmalıdır.
  • Doğru ödülleri seçin: Olumlu pekiştirmeye odaklanırken, uygun ödüllere veya pekiştircilere sahip olmak, "aferin, daha fazlasını lütfen" iletmek çok önemlidir. köpek ödüllerini küçük ve lezzetli tutun  ve köpeğinizin ödülünü sevdiğinden emin olun. Diğer ödül seçenekleri, sözlü övgü, diğer köpeklerle oyun oynamak, oyuncaklar, egzersiz ihtiyacını gidermek hoşlandığı ve iyi tepki verdiği her şey.
  • Tutarlı olun: Köpeğinizle çalışırken, pekiştirdiğiniz davranışları tekrarlamayı öğrenecekler. Her aile üyesinin hangi davranışların kabul edilebilir ve tercih edileceği, bu davranışların tutarlı bir şekilde nasıl pekiştirileceği ve daha az tercih edilen bir davranış gözlemlendiğinde ne yapılacağı konusunda hemfikir olması önemlidir.
  • Üzerinize düşeni yapın: Doğru köpek eğitimi, siz ve köpeğiniz arasındaki bir ortaklıktır. Bu, ders sırasında onu dinlemek ve evde takip etmek anlamına gelir.
Etiketler: Köpek Eğitimi
Kasım 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR