Balık Yemi Çeşitleri

balık yemi

Akvaryum Su Ürünleri

  Akvaryum balıklarının sağlığını etkileyen en önemli unsurlardan biri akvaryum suyu ve onları beslemede kullanacağınız yemlerdir. Beslediğiniz balık türüne göre, suyun değerlerini balıkların optimum yaşam şartlarına göre hazırlamanız gerekmektedir. Bazı balıklar kalsiyumlu suları severken bazıları içinse yüksek kalsiyum zehirdir. Akvaryum balıklarının suyu hayati önem arz eder. Mutlaka akvaryum ölçüm testleri ile suyu beslediğiniz balık için uygun hale getiriniz. Bu işlem için akvaryum su düzenleyiciler kullanabilirsiniz.

 

Balık Yemi

  Gelelim hangi balık yemi konusuna. Öncelikle beslediğiniz balığın beslenme tipini öğrenmelisiniz. Balıklar beslenme tiplerine göre etçil yada otçul olarak iki ana guruba ayrılırlar. Her iki beslenme tipinde de balığın alması gereken protein ve karbonhidrat oranları oldukça önemlidir. Balığın gelişmesini, renklenmesini ve sağlığını doğru bir içeriğe sahip yemle sağlayabilirsiniz. Kaliteli içerik hem balığınızı beslerken hemde suyun kirlenmemesini sağlamaktadır. Genelde otçul balıklar protein değerleri % 30 - 50 olan balık yemleri ile beslenirken, Etçil olanlar ise % 70 - 95 arasındaki değere sahip yemle beslenmelidir. Doğru balık yemi seçiminin ilk aşaması budur.

  Balıklar için ek besin olarak vitaminler, algler ve yosunlar, hayvansal gıdaları seçebiliriz. Eğer kullandığınız balık yemi iyi bir markaya aitse bu ek besinlerin hiçbirine ihtiyaç duymayacaksınız. Beslediğiniz balık türünün yemlenme şeklide oldukça önemlidir. Bazı balıklar; yemleri kopararak alırken bazıları dipten yada yüzeyden beslenmektedir. Balık yemi çeşitleri içerisinden seçim yaparken ikinci aşama olarak beslenme şekilleri önemlidir. Beslediğiniz balığın beslenme şeklini mutlaka bilmeniz gerekmektedir. Yanlış besleme sağlıksız balıklar ve kirli su anlamına gelir.

 

Balık Yemleri

  Beslenme şekline göre yüzeyden beslenenler türler; suyun üst kısımında yüzen besin maddelerini tüketirler. Dipten beslenenler de ise akvaryumunuzun dibine çöken besin maddelerini alırlar ve bu durum tamamen balığınızın türü ile alakalıdır. Bu iki beslenme türüne göre balık yemleri üretilmiştir. Balık yeminin şekli ve su yüzeyine kalış süreleri sizin balığınızın beslenme şekline göre yemi seçmenize yardımcı olur. 

 

Pul Yem

  Su yüzeyinde uzun süreler kalabilmektedir.

 

Tane / Granül Yem

  Uzun sürede dibe çöken yemlerdir. Besleme yapıdığında uzunca bir süre su yüzeyinde kalır.

 

Tablet Yem

  Suya atıldığında direk dibe çöker. Dip beslemede bu tip yemler kullanılır.

 

Disk (Wafer) Balık Yemleri

  Dibe batar kopararak dipten beslenen balıklar için uygundur.

 

Tatil Yemi

  Her tip balığın beslenmesi için uygundur. Suda yavaş yavaş çözünerek uzun süreli beslemeye yardımcı olur.

  Pratik olarak Balık yemi seçerken bu çeşitlere ve balığınızın beslenme tipine göre seçim yapmalısınız. Unutmayın ki balığa verilecek yem miktarı balıkların 2 dk da bitirecekleri kadar olmalıdır. Fazla verilen yem suyun kirlenmesine sebep olacaktır.

 

 

  İlginizi çekebilir: Akvaryum Balık Türleri

Etiketler: balık yemi, balık yemi çeşitleri
Ağustos 07, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR