Otomatik Kedi Tuvaleti Nedir?

otomatik kedi tuvaleti

Otomatik Kedi Tuvaleti


  Kediler ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlardan biridir. Fakat bu sahiplenme, evcil hayvan bakma durumu bir takım sorumlulukları da beraberinde getirir. Bunlar kediler için bir yaşam alanı oluşturmak, onların yem kabını, su kabını, yatağını hazırlamak temel ihtiyaçlarından sayılır. Ayrıca kedilerin tuvalet ihtiyacını da gidermek için bir takım sorumluluklar düşmektedir üzerinize. Kedi tuvaletleri birçok farklı fonksiyonu ile kedi sahiplerinin beğenisine sunulmuştur. Bunlardan en gelişmiş olanı da otomatik kedi tuvaletidir.


  Kedilerin kendini temizlediği gibi kendi kendini temizleyen otomatik kedi tuvaletleri de oldukça popülerleşen ürünler arasında yerini almaktadır. Bu tuvalet tipindeki farklılık bildiğiniz bir kedi kumu değil de, değiştirilmeye gerek olmayan granüller kullanılır. Otomatik kedi tuvaletlerinde manuel ya da otomatik olarak temizlik ayarı yapılabilir. Aynı zamanda kedinizin kumu eşeleme zahmetinden de kurtarır. Otomatik kedi tuvaletinin bağlantısı için elektrik prizi, atık su borusu bağlantısı ve soğuk su girişi olmalıdır. Kedi dışkısının ya da idrarının bir tuş ile veya doğrudan otomatik gidere gönderilmesi sağlanır. Görüldüğü gibi otomatik kedi tuvaleti modelleri oldukça kullanışlıdır. Eğer sizin de bütçenizi zorlamayacak fiyatlarda ise hemen bir tane edinmenizi öneririz. Otomatik kedi tuvaletlerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

 


Kedi Tuvaleti Otomatik


  Otomatik kedi tuvaletlerinde sürekli olarak kum satın almanız veya sürekli temizlik yapmak zorunda kalmazsınız. Dolayısıyla evinizde de istenmeyen kokulara maruz kalmazsınız. Kedilerin titiz olduğu da bütün kedi sahipleri tarafından bilinir. Normal kedi tuvaletlerinde kumun pis olması durumunda tuvaletlerini yapamazlar ve bu durumdan oldukça rahatsız olurlar. Kimi zaman bu sebeple kedilerin tuvaletin yanına ya da evin başka yerlerine tuvaletlerini yaptıkları da görülmüştür. Temiz olmayan kedi tuvaletleri kedilerde davranış bozukluklarına, psikolojik rahatsızlıklara da sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca kedilerin hastalanmasına da neden olabilir. Bu nedenlerle kedilerin tuvaletlerini yaptıkları yerleri sık sık temizlemek gereklidir.


  Kedilerin tuvaletleri temizlenmediğinde oluşabilecek kötü senaryolara dilerseniz biraz daha yakından bakalım. Kedi kumunda uzun süre duran idrar ve dışkıda bulunan bakteri yoğunluğu, kedinizde çeşitli enfeksiyonlara sebebiyet verebilir. Kedilerde idrar yolu enfeksiyonun, idrar asitliliğinin azalması, bakteri yükünün artması gibi hastalıklar genelde kedi tuvaletinin kirliliğinden kaynaklı hastalıklardır. Enfeksiyon sonunda kedilerin idrar kesesinde de yapı bozukluğu meydana gelir. İdrar asitliği azaldığında ise enfeksiyona, idrar kesesinde kristal oluşumları da eşlik edebilmektedir. Otomatik kedi tuvaleti kullandığınızda bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmazsınız. Otomatik kedi tuvaleti her dışkılama veya idrar sonrasında kendini temizleyerek kedilere sürekli olarak temiz bir tuvalet alanı yaratır.


  Kedinizde idrar yolu hastalıklarının olup olmadığını anlamak için bir takım belirtiler vardır. Bunlar kedinizin tuvalet kabına sık sık gidip gelmesi, idrar yapamamaları, idrar yaparken ağrı sonucu miyavlamalar, kanlı idrar, ağrıya bağlı olarak kambur durmaları, huzursuz olmaları, iştahsızlık ve kusma gibi belirtilerdir. Eğer kedinizde bu tarz davranışlar ya da değişimler gözlemliyorsanız vakit kaybetmeden bir veteriner hekime gitmenizi öneririz. Daha sonrasında ise bir otomatik kedi tuvaleti satın alarak kedinize artık daha temiz bir tuvalet imkanı sunabilirsiniz. 

  

 İlginizi çekebilir: Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Etiketler: otomatik kedi tuvaleti,
Ekim 28, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR