Köpek Kulübesi Çeşitleri

Köpek Kulübesi Çeşitleri

Köpek Kulübesi Çeşitleri

  Ailemizden bir birey olarak gördüğümüz köpekler neredeyse zamanlarının büyük bir bölümünü kulübede geçirmektedirler. Bu yüzden köpek kulübesi seçimi oldukça önemli bir konudur. Nitekim siz de kendinize ev seçerken bazı kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz. Köpeğiniz için kulübe seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Biz de bu yazımızda ideal bir köpek kulübesi nasıl olmalı konusunda detaylara ineceğiz.

  Köpek kulübesi seçerken dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan biri de kaliteli ve dayanıklı olmasıdır. Bilinmedik markaların ürünlerini almanızı önermeyiz. Ayrıca alışverişinizi de sadece bildiğiniz yerlerden yapın ki istenmeyen sonuçlarla karşılaşmayın.

  Köpeklerin içgüdüsel olarak kemirme davranışlarının olduğunu da unutmamak lazım. Yani kulübe üretiminde kullanılan malzemelerin kimyasal madde kullanılmadan üretilmesi köpeğinizin sağlığı için büyük bir önem taşımaktadır.

Plastik Köpek Kulübesi

  Köpeklerin ter bezinin olmadığı birçok köpek sahibi bilir. Sıcak havalarda da köpekler vücut ısılarını dengelemek için dillerini kullanırlar. Bu yüzden ince ve yalıtım özelliği olmayan plastik kulübeler sıcağa karşı köpeğinizin kullanacağı bir ev olmaktan çıkacaktır. Her ne kadar plastik köpek kulübesi çeşitleri su yalıtkanlığı taşısa da ısı yalıtımında o kadar da kullanışlı değildir. Aynı durum kış aylarında da geçerlidir. Plastik köpek kulübesini dış mekanda kullanacaksanız ısı yalıtımı konusunda yetersiz kalacağından köpeğiniz üşüyebilir. Ancak kış bahçesi gibi bir alanda kullanacaksanız ve soğuk geçirmeyen bir alanınıza koymayı düşünüyorsanız köpek yatağı, köpek battaniyesi gibi ürünlerle desteklendiğinde plastik köpek kulübesini tercih edebilirsiniz.

Ahşap Köpek Kulübesi

  Köpeklerin dış mekanda yaşarken kullandıkları kulübe çeşitlerinden en işlevsel olanları ahşap olanlardır. Çünkü gerek sıcak yaz aylarında gerekse soğuk kış aylarında köpeklerin hava koşullarından en az derecede etkilenirler. Ülkemizde yaz aylarında çok yağış olmadığından herhangi bir sorun olmasa da kış aylarında içerisinin su almaması için suya karşı da yalıtımlı olan kulübelerin tercih edilmesi gerekir. Bu yüzden en kullanışlı ve en ideal köpek kulübelerinin köpeğin ırkına, boyutuna göre bir seçimden sonra suya ve ısıya karşı yalıtımlı olan ahşap köpek kulübesi çeşitleridir diyebiliriz.

köpek kulübesi

Köpek Kulübesinin Boyutu Nasıl Olmalıdır?

  Evcil hayvanınız için kulübe seçimi yaparken fiziksel özellikleri ve yaşı oldukça önemlidir. Eğer yavru bir köpekse, ırkına göre ne kadar büyüyebileceği göz önüne alarak bir seçim yapmanızda yarar vardır. Böylece evcil hayvanınız büyüdüğünde de yeni bir köpek kulübesi almanıza gerek kalmaz.

  Köpek kulübesinin boyutunun yanı sıra yerden yüksekliği ve kapı ölçüsü de oldukça önem taşımaktadır. Yer ile aynı yükseklikte olursa içeri yağmur suları, çakıllar veya toprak girebilir. Bu yüzden kendinden yüksek köpek kulübesi veya kulübenin özel bir zemine oturtulmuş olması gerekir. Kulübenin kapı girişi de ne çok geniş, ne de çok dar olmamalıdır. Ürünlerle ilgili detaylı bilgileri ürünlerin açıklama kısmında bulabilirsiniz.

  İlginizi çekebilir: Köpek Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?

Etiketler: köpek kulübesi,
Kasım 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR