Kedi Yatağı Nasıl Olmalı?

kedi yatağı

Kedi Yatağı Nasıl Olmalı?

  Kedi yatakları, sevimli dostunuzun sağlıklı bir yaşam geçirebilmesi için oldukça önemlidir. Hayvanlar doğası gereği sokakta ya da ormanda yaşasalar da yaz aylarında sıcaktan bunalmakta, kış aylarında ise onlar da üşümektedir. Kediler, patileri ve karın bölgesinden daha çok üşürler ve hasta olurlar. Bu nedenle özellikle de kış aylarında muhakkak bir yatağa ihtiyaçları vardır. Yaz aylarında ise sıcaktan bunalan evcil hayvanlarınız için kullanabileceğiniz soğutucu mat ürünleri vardır. Bu soğutucu mat ürünleri kedi ve köpeklerinizin vücut ısısını 10 derece kadar düşürebilme özelliğine sahiptir. Kedi, köpek soğutucu ürünüyle evcil hayvanlarınızın sıcaktan dolayı hasta olmalarının da önüne geçmiş olursunuz.

  

Kedi Yatakları

  Kedilerin bacaklarında nasırlar çok sık görülmektedir. Bunun nedeni kış aylarında soğuktan korunabilme çabasıdır. Buna bağlı olarak da kedi yatağına sahip olan kedilerde nasır problemine rastlanmadığı tespit edilmiştir. Kedi yatakları genelde içinde elyaf malzeme bulundurur ve elyaf kış aylarında kedileri soğuktan korumak için ideal materyaldir diyebiliriz. Yaz aylarında ise kedi yatağının üstüne evcil hayvanlarınız için özel üretilmiş olan soğutucu matlardan satın alarak onların rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Akşam dolaba koyacağınız ürünü öğle saatinde dışarı çıkararak kedi yatağının üzerine yerleştirebilirsiniz. Imac soğutucu ürünler bulunduğu ortamın şartlarına göre değişmekle birlikte akşam saatlerine kadar kedi veya köpeğinizin serinlemesine yardımcı olacaktır.

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Yatakları

    

Yıkanabilir Kedi Yatakları

  Elyafın yumuşak ve konforlu olması kedi yataklarında kullanılmasının nedenleri arasındadır. İçi elyaf dolu bir kedi yatağı alırken, kolay yıkanabilir özelliğinin olmasına da dikkat edin. Nasıl ki insanlar için hijyen önemli ise, kediler için de oldukça önemlidir. Bu sebeple kedi yatakları düzenli olarak yıkanmalıdır. Yıkanabilir kedi yatakları da işinizi kolaylaştırdığın için pratik bir kullanım özelliği sağlar. Fakat kedi yatağını yıkarken ağır kokulu deterjanlar kullanmamaya çalışın. Çünkü kediler yaşam alanlarına kokularını bıraktıkları için, bazı durumlarda yıkanan yatakları tekrar kullanmayabiliyorlar.


  Yaz aylarında kedi yataklarının üzerinde veya kedi yatağı olmaksızın kullanabileceğiniz soğutucu kedi ürünleri de vardır. Imac kedi soğutucu bu ürünlerden biridir. İçeriğindeki jelin soğutucu özelliği ile kedinizi rahatlatacak olan serinliği yaratır. Sıcak havalarda kedinizin yüksek olan vücut ısısını emerek ideal ısıda kalmasına yardımcı olur. Farklı boyutlarda üretilmiştir. Kesinlikle toksit madde içermez ve kedinize herhangi bir zararı yoktur. İhtiyacınız olan boyuttaki soğutucu matlara göz atmak için üzerine tıklayabilirsiniz.

  Imac Soğutucu Mat 40x50

  Imac Soğutucu Mat 50x90

  Imac Soğutucu Mat 80x96

  

Kedi Yatağı Seçimi


  Dış mekanda kullanılacak bir kedi yatağı arıyorsanız, kedi yatağının su geçirmez olmasına dikkat edilmelidir. Dayanıklı malzemeden üretilmiş olan kedi yatakları genelde minder şeklinde olurken, kimi zaman sadece bir kulübe şeklinde de olabilir. Kışın sıcak tutmasına önem verilen kedi yataklarının yaz aylarında ise terletmeyen özellikte olması gerekmektedir. Kedi yataklarının etrafı hava akımlarına karşı dayanıklı ve korunaklı olmalıdır. Çoğu kedi sahibi, evcil hayvanlarına hasır yatak almaktadır. Fakat hasır yatak zamanla yıpranmakta ve kedilere zarar vermektedir. Buna ek olarak hasır kedi yatakları, kedileri cereyandan koruyamamaktadır. İçine dilerseniz kedi minderi koyarak bu çeşit yatakları daha işlevli hale getirebilirsiniz.

  

  İlginizi çekebilir: Soğutuculu Kedi Mama ve Su Kabı

 

 


Kedi Yatağı Temizliği


  Kediler doğaları gereği temiz canlılardır. Bu sebeple kirli olan ve beğenmedikleri yatakları da kullanmak istemezler. Bu yüzden kedi yataklarının içi ve iç malzemeleri düzenli olarak temizlenmelidir. Plastik kedi yatakları, en kolay temizlenen yataklar arasında yerini alır. Ayrıca pire barındırma riski de düşüktür ve temizlik açısından oldukça avantajlı ürünlerdir.


  Kedi yatakları zehirli maddeler içermeyen ve sulandırılmış dezenfektanlarla temizlenmelidir. Temizleme işlemi sırasında kedi yatağı iyice fırçalanmalı ve mikroplardan arınması sağlanmalıdır. Yatak temizlenip kuruduktan sonra ise gazete kağıtlarından yapılan bir katın üzerine temizlenen kumaş serilmelidir. Kedi yataklarını içine veya dışarı koyarken konabilecek en uygun yere koymak kedilerin rahatı için oldukça önemlidir. Kediler evde de olsa dışarıda da olsa kışın en sıcak, yazın ise en serin bölgeyi tercih ederek orada uyurlar. Yani kediler oldukça seçici ve rahatına düşkün hayvanlardır. Bu nedenle yatağı koyacağınızı yeri tam olarak belirleyemediyseniz kedinizden yardım alabilirsiniz.

 

  

  İlginizi çekebilir: Kedi Nasıl Yıkanır?

 

 

Etiketler: kedi yatakları
Temmuz 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR