Hamster Oyuncakları

Hamster Oyuncakları

Hamster Oyuncakları

  Her evcil hayvan sahibinin sevimli dostunun mutlu ve sağlıklı olmasını ister. Hamsterlar için de oluşturulacak doğal bir yaşam alanı onların mutlu ve sağlıklı olmasına katkıda bulunur. Bunun için hamster kafes aksesuarlarının seçimi ve hamster oyuncaklarının seçimi oldukça önemlidir. Her ne kadar çoğu hamster ürünü plastik olsa da, ahşap veya tahta materyallerden üretilmiş hamster oyuncakları bulmak mümkündür.

  Hamster için doğal bir yaşam alanı oluştururken ilk olarak yapmanız gereken şey hamster kafesinin büyük olmasını sağlamaktır. Böylelikle zamanının çoğunu kafeste geçiren hamsterlar için güzel bir yaşam alanı sağlamış olursunuz. Orta ve küçük boy kafeslerde bakmak için yeterlidir ancak kafesin içine diğer hamster malzemelerini de koyunca küçük dostunuzun hareket edebileceği alan oldukça azalmaktadır.

Hamster Kafesi İçin Doğal Zemin Oluşturma

  Hamsterlar doğada saklanarak uyuyabilecekleri yerlerde kendilerini daha güvende hissederler. Bu yüzden kafes içerisinde de olabildiğince doğal ürünler kullanmak gerekir. Bunu yapmak için de öncelikli olarak kafes zeminini düşünmek gerekir. Aklınıza ilk olarak gelecek olan kum veya toprak olsa da bu maddeler temizlik açısından oldukça zordur. Bu yüzden petshoplarda satılan hamster talaşı almanız gerekir. Haftada 1 kez de zemini değiştirmeyi unutmayın.

  Kafes zeminini ayarladıktan sonra da uyuyacakları alan için bir kulübe, yuva tarzı bir yer yaratmalısınız. Bu yeri yaratırken yine doğal ürünleri tercih edebilirsiniz.

Hamster Tırmalama Oyuncakları

  Hamsterlar doğası gereği tırmalamayı ve hareket etmeyi çok severler. Etrafta keşif yapma, iç güdülerini tatmin etme onlar için olmazsa olmazlardandır. Hamsterların kemirme iç güdüleri olduğunu da unutmamak gerek. Bu nedenle ahşap veya tahta hamster ürünleri alırken kimyasalla boyanmamış olduğundan emin olmalısınız.

Hamster Çarkı Nasıl Olmalı?

  Hamster çarkı, hamster kafeslerinin olmazsa olmazlarındadır. Öyle ki hamster denilince akla ilk gelen şeylerden biridir. Çünkü hamsterlar dönmekten, koşmaktan ve yorulmaktan büyük keyif alırlar. Hamster çarkının aralıkları da çok geniş olmamalıdır. Aksi halde bacaklarını sakatlayabilirler. Hamster çarkının olmadığı kafeslerde bazı canlılar gece boyu dönüp durabilir ve bu durumdan hoşlanmayabilirsiniz. Sonuç olarak sizin de bir hamster çarkı almanız gerekir.

hamster oyuncakları

Etiketler: hamster oyuncakları,
Temmuz 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR