En Ucuz Köpek Maması Markaları

En Ucuz Köpek Maması Markaları

En Ucuz Köpek Maması Markaları

  Köpekler uzun yıllardır insanoğlunun hayatında olan canlılardır. Bu sadık dostlarımız kimi zaman evimizde kimin zaman iş yerimizin önünde kimi zaman da sokaklarda yaşamaktadırlar. İnsanlar her ne kadar evlerinde besledikleri, sahiplendikleri köpeklere premium marka mamalar alabilseler de sokaktaki köpeklere ev yemeği ya da ekonomik köpek maması markaları vermeyi tercih etmektedirler. Peki köpeklere ev yemeği vermek doğru mudur? En ucuz köpek maması markaları nelerdir? Gelin bu sorunun cevabına ve daha fazlasına birlikte bakalım.

Sokaktaki Köpeklere Yemek Mi Köpek Maması Mı Vermeliyiz?

  Köpeklerin beslenmesi beden sağlığını ve ruh sağlığını doğrudan etkiler. Bu yüzden dengeli ve sağlıklı beslenmeleri gerekmektedir. Köpeklerin dengeli beslenmesi için de ev yemeği ya da benzeri bir yiyecek değil, doğrudan köpek maması ile beslenmesi gerekir. İnsanlar için yararlı olan yiyecekleri verseniz dahi köpeklerin metabolizması farklı olduğundan sağlıklarına etkisi olumsuz olabilir. Özellikle tuzlu, baharatlı gıdalar köpeklerin sağlıklarını olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında gelmektedir.Bu yüzden ekonomik köpek maması dahi olsa dengeli bir beslenmede köpek maması tercih edilmelidir.

Açık Köpek Maması Satın Almak Zararlı Mı?

  Açık köpek maması çeşitleri ekonomik olarak bilinir. Hatta kimi zaman ambalajlı bilindik markaların açık hali olduğu dahi söylenir. Bilindik markaların açık hali olsun ya da olmasın açık mama almanın bir takım olumsuz, bir takım da tehlikeli olabilecek yanları bulunmaktadır. Yani açık köpek mamasının hava alarak bayatlaması köpeklerin lezzetli ve taze mama yemesine engel olurken, diğer yandan hava alan ve iyi koşullarda saklanmayan köpek mamalarının bakteri üretmesine sebebiyet verebilir. Bu bakteriler mide ve bağırsakları rahatsız edebileceği gibi beslenmeden kaynaklı başka hastalıklara da neden olabilir.

Ekonomik Köpek Maması Markaları Nelerdir?

  Piyasada elbette birçok köpek maması markası ve çeşitleri vardır. Ucuz köpek maması çeşitleri de ekonomik mamalar olarak adlandırılır. Zaman zaman marketlerde ekonomik mamalar görürsünüz ancak bunların üretildiği tesisler ve besin değerleri yeterince iyi olmayabilir. Bu yüzden ekonomik mama tercihinde bulunurken yine petshopların ya da online petshop sitelerinin ekonomik mama grubunda sattığı markalardan almanızı öneririz. Ayrıca petshop ya da online petshop mağazalarında sirkülasyon fazla olduğundan mamalar daha da taze olmaktadır.

  En çok tercih edilen ekonomik köpek maması markaları Trick&Treat köpek maması ve Honey köpek maması gibi markalardır. Öyle ki honey köpek mamasının yavru köpekler için ayrı, yetişkin köpekler için ayrı formda ürünleri mevcuttur. Bunlar köpeklerin yaşlarına göre ihtiyaçları göz önünde bulundurularak formüle edilmiş ürünlerdir. Ayrıca bunlarla beslenen köpeklerin günlük ihtiyaç duyduğu bütün besin değerlerini de aldığını belirtmek isteriz. Veteriner hekimlerin formüle ve kontrol ettiği bu lezzetleri ister sokaktaki, barınaktaki isterseniz de evdeki köpeğinize gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.

en ucuz köpek maması

Etiketler: en ucuz köpek maması,
Ekim 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR