Ecopure Kedi ve Köpek C Vitamini Takviyesi 50 gr
Ecopure Kedi ve Köpek C Vitamini Takviyesi 50 gr

Ecopure Kedi ve Köpek C Vitamini Takviyesi 50 gr

Marka : EcoPure
İndirim Oranı : %10 indirimli
Fiyat : 405,00 TL(KDV Dahil)
indirimli : 364,50 TL(KDV Dahil)
Barkod : 8681137451266
49,61 TL 'den başlayan taksitlerle

Ecopure Kedi ve Köpek C Vitamini Takviyesi 50 gr


Bağışıklık sistemi
Arthritis
Diş problemleri
Üst Solunum Problemleri
Mesane ve İdrar Yolu Enfeksiyonları


C vitamini önemli bir antioksidandır. Vücuttaki potansiyel olarak zararlı serbest radikalleri temizler ve iltihaplanmayı ve bilişsel yaşlanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Köpekler aslında karaciğerlerinde kendi başlarına C vitamini sentezleyebilir, ancak bazı durumlarda takviye sağlık yararları sağlayabilir, bu yüzden kedi ve köpeklerin beslenmesinde C vitamini takviyesi önerilir.

Doğru, köpekler vücutlarında C vitamini yapabilirler, ancak bir köpek stresli veya hastaysa, vücutlarının C vitamini üretimi hızla tükenebilir.

Aslında, hem fiziksel (örneğin ateş, enfeksiyonlar, vb.) hem de duygusal (örneğin, çevredeki bir değişikliğin neden olduğu stres) stresin, köpeklerde C vitamini tükenmesinin en iyi bilinen nedeni olduğu bulunmuştur.

Ek olarak, C vitamini takviyeli köpeklerin ve kedilerin  daha güçlü bağışıklık sistemlerine sahip olduğu ve hastalığa karşı daha fazla direnç gösterdiği ve hastalık veya yaralanmalardan daha iyi iyileşme yeteneği gösterdiği bulunmuştur.

C vitamininin köpekler için birçok sağlık yararı vardır. Örneğin:

Antioksidan: C vitamini bir antioksidandır. E vitamini ile çalışır ve antioksidan etkisini artırarak E vitamininin yenilenmesine yardımcı olur.
Bağışıklık Güçlendirici: C vitamini, beyaz kan hücresi fonksiyonunu ve aktivitesini artırarak bağışıklık fonksiyonunu iyileştirir. Aynı zamanda interferon (vücudun doğal antiviral ve anti-kanser bileşiği) ve antikorların (bakteri, virüs ve toksin gibi yabancı maddeleri yok eden proteinler) kan seviyelerini artırır.Aslında, birçok veteriner (hem geleneksel hem de bütünsel) artık çeşitli hastalıklar için tedavi protokollerine rutin olarak C vitamini ekliyor. Bu tür hastalıklardan bazıları kanser , mesane ve idrar yolu enfeksiyonları (İYE) gibi enfeksiyonlar, solunum yolu enfeksiyonları (örneğin çiftlik öksürüğü ) ve diğerlerini içerir.
Bazı veteriner hekimler ayrıca önleyici ve bağışıklık güçlendirici olarak köpeklere C vitamini verilmesini önermektedir. Örneğin köpeklere aşı öncesi ve sonrası, zayıf ve yaşlı köpeklere, hamile ve emzikli köpeklere, bulaşıcı hastalıklara maruz kalmış köpeklere C vitamini verilebilir.

Antihistamin: C vitamini, doğal bir antihistamin gibi işlev gördüğü için köpeklerde alerjilere de yardımcı olabilir .
Eklem Sağlığı: Ek olarak, C vitamini kolajen sağlığını korur. Bu nedenle artrit ve dejeneratif eklem hastalığı, kalça displazisi ve omurga bozuklukları olan köpekler için yararlıdır . (Ancak yüksek dozda C vitamini tavsiye edilmediğine dikkat edin)
DVM’den Cheryl Schwartz, “Four Paws, Five Directions: A Guide to Chinese Medicine for Chinese Medicine for Cats and Dogs” adlı kitabında , sağlığın korunması için aşağıdaki dozları önermektedir:
Yavru ve Küçük Köpekler: Günlük 250 mg
Orta Boy Köpekler: Günlük 500 mg
Büyük Köpekler: Günlük 750 mg
Yaşlı Köpekler: 40-50 pound vücut ağırlığı başına günlük 500-1.000 mg
Belirli sağlık sorunları için şunları önerir:

Artrit: Mümkün olduğu kadar yüksek dozda, sınırlayıcı faktör ishaldir, 5.000 mg / gün’e kadar.Güncelleme: Yakın zamanda yapılan bir çalışma , yüksek C vitamini dozlarının, artritik hastalarda eklem bozulmasını ve ağrıyı gerçekten hızlandırabileceğini göstermiştir. Bu nedenle, bir köpek artriti tedavi seçeneği olarak yüksek dozda C vitamini kullanmazdım .
Kulak Enfeksiyonları: Küçük köpekler için günde iki kez 125 mg; Orta boy köpekler için günde iki kez 250-500 mg; Büyük köpekler için günde iki kez 500-1.000 mg.
Diş/Dişeti Hastalıkları: Küçük köpekler için günde iki kez 125 mg; Orta boy köpekler için günde iki kez 250 mg; Büyük köpekler için günde iki kez 1.000 mg.
Üst Solunum Sorunları: Küçük köpekler için günde iki kez 125-500 mg; Orta boy köpekler için günde iki kez 250-1.500 mg; Büyük köpekler için günde iki kez 500-1.500 mg.
Cilt Alerjileri: Küçük köpekler için günde iki kez 125 mg; Orta boy köpekler için günde iki kez 250-1.500 mg; Büyük köpekler için günde iki kez 500-1,500 mg.
Mesane ve İdrar Yolu Enfeksiyonları: Küçük köpekler için günde iki kez 125 mg; Orta boy köpekler için günde iki kez 250 mg; Büyük köpekler için günde iki kez 500 mg.
Bağışıklık Güçlendirici olarak: Küçük köpekler için günde iki kez 500 mg; orta boy ve büyük köpekler için günde iki kez 1500 mg’a kadar.
Köpeğinizde ishal olursa, dışkı tekrar sertleşene kadar dozu azaltın.

Yukarıdaki bilgiler https://www.natural-dog-health-remedies.com/vitamin-c-for-dogs.html sitei kaynak olarak gösterilmiş verilmiştir. Kullanımında mutlaka Veteriner Hekimi tavsiyesi alınmalıdır.

İçerik,
Vitamin C (askorbik asit), Sorbitol, İnaktif Maya Saccharomyces Cerevisiae,
Kullanımı:                                                                                                                                                                        Besleme önerisi:
Köpek 10 kg kadar günde iki defa 250 / 500 mg
Kediler: Yaklaşık günde iki defa 80 / 125 mg
veya Veteriner hekiminizin önerdiği şekilde.
(250 mg = 1 ölçü kaşığı)
veya Veteriner hekiminizin önerdiği şekilde.
Önerilen uygulama süresi: 6 ay kadardır.
BESLEME NOTU:
Lütfen yiyeceklerin içerisine karıştırınız. Topaklanma doğaldır, çünkü içerisine herhangi bir madde eklenmemiştir.

Kullanımı
Kedi Köpek
Yararı
Genel Destek
Formu
Toz
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR