Köpeğiniz Bakışlarıyla Ne Anlatıyor?

Köpekler Hakkında

Köpeğim Neden Bana Bakıyor? 

Köpeğinizin size yoğun bir şekilde baktığını hissedersiniz. Köpeğiniz size neden bakıyor? Bu normal mi? Evet, muhtemelen sizden sadece bir şey istiyor.  Bu bir yemek, bir yürüyüş ya da belki kulaklarının arkasını kaşımak olabilir ve sizin fark etmenizi bekliyor olma ihtimali oldukça yüksektir. Kısacası, köpekler bir dizi nedenden dolayı dik dik bakarlar, ama esas olarak bu, sizinle iletişim kurma çabasıdır.

Ne istediklerini anlatmak için bakışlarını vücut hareketleriyle de desteklerler. Hemen hemen her anlattıkları şey için aynı hareketleri yaparlar. Örneğin dışarı çıkmak, dolaşmak isteyen bir köpeğin uzun süre size yalvarır şekilde bakmasından sonra, dikkatinizi çektiği an çıkış kapısına doğru koşması benimle ilgilen bakışıdır. 

Köpeklerin Bakışlarının Nedenleri Nelerdir?

Uzun süre gözlerinizin içine bakması mutlaka bir isteğin habercisidir. Sevgi ve aşkla baktıklarını da unutmamak gerekir. Sadece size olan minnet ve aşkları yüzünden size bakarak mutlu olan köpeklerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Ama kabaca sizden bir şey istiyor olabilir; Bunlar;

Yiyecek
Dikkat
Sevgi
Oyun Oynamak

Temel olarak, köpeklerimiz bize bakarlarsa onlara ne isterlerse vereceğimizi bilirler. Örneğin, yemek yerken köpeğimiz bizi izliyorsa, ona yediğimiz her şeyden bir ısırık verebiliriz. Veya biz çalışırken veya televizyon izlerken bize bakarlarsa, onları sevmemiz, onlarla konuşmamız veya yürüyüşe çıkarmamız istenebilir.

Köpekler hiç bizi çok sevdikleri için bize bakarlar mı?

Aslında evet! Köpekler bazen aşkla bakar; bizler de bunu hisseder ve onlara bakarız. Onları sevgimiz ve şefkatimizle ödüllendiririz, bu bakışlar köpeğiniz ve sizin aranızdaki bağı geliştirir. 

Bir Saldırganlık İşaretidir

Köpek bakışları genellikle sevgi dolu veya istekli olsa da, bazen daha olumsuz duyguları ifade edebilirler. Bakışlarından veya göz teması kurmasından, bir köpeğin bir şekilde korkmuş, endişeli veya rahatsız olduğunu görebilirsiniz. Aynısı, sert bir duruşa veya sertleşmiş kuyruğa eşlik eden "sert bakış" için de geçerlidir.  Bazı köpekler yabancılara karşı temkinli olduğundan, bu durum evcil hayvan ebeveynlerinin kendilerinden daha çok, misafirler arasında yaygın olabilir. 

İnsanlara bakmak daha yaygın olsa da, bazı köpekler cansız nesnelere, duvarlara veya gölgelere de odaklanabilir . Bu davranış, köpeğinizin sizin duyamadığınız bir şeyi duymasının bir sonucu olabilir (duvarın içindeki bir fare gibi). Ancak anormal beyin aktivitesi, stres veya diğer tıbbi durumlar gibi ciddi sorunlara da işaret edebilir. Bu tür davranışları gözlemlerseniz, köpeğinizi kontrol için veterinere götürmek en iyisidir.

Bir Köpeğin Neden Size Baktığını Nasıl Anlarsınız?

Sadece bazı bağlam ipuçlarını kullanmanız gerekiyor. Ne yaptığınızı ve ne zaman yaptığınızı göz önünde bulundurarak, muhtemelen köpeğinizin büyük kahverengi gözleriyle iletişim kurmaya çalıştığını anlayabilirsiniz. Kendi köpeğinizin davranışlarını çözebilseniz de, bazen yabancı bir köpeğin ne anlatmaya çalıştığını anlamak daha zor olabilir. Böyle zamanlarda, göz teması kurmaktan kaçınmak ve vücut dillerinin - gözbebeklerinin altında - ne söylediğini değerlendirmek en iyisi olabilir. Korku veya saldırganlık belirtileri gösteriyorlar mı? 

Bir Köpeğin Size Bakmasını Nasıl Durdurursunuz?

Ya köpeğiniz beslendikten, yürütüldükten ve göbeği ovuşturulduktan sonra bile size bakıyorsa? Belki de… bunu yapmamalarını sağlamanın bir yolu var mı? Elbette var onun duygu durumunu ve dikkatini başka yöne çekmek olabilir. Örneğin, sürekli gözleri üzerinizde iken sizi kendi halinize bırakmıyorsa ona oyalanacağı bir köpek oyuncağı ya da kemirmesi için bir kemik verebilirsiniz.
 

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Köpeğinizle Yürüyüşlerin Faydaları

Uzun bir iş gününden sonra eve yorgun geldiyseniz, sadık dostunuzla akşam yürüyüşünüzü atlamayı düşünmüş olabilirsiniz. Ancak, bu yürüyüşü atlamak köpeğinize ve size zarar verecektir! Köpeğinizi günlük olarak gezdirmek, köpeğiniz ve sizin için sayısız fayda sağlamaktadır.  Veterineriniz size aksini söylemedikçe, köpeğinize günde 30 ila 45 dakika tempoda yürüyüş yapmaya çalışın.

Yazının Devamı >>

Köpeğinizin Fazla Havlamasının Sebebi Ne?

 Köpeğinizin diğer köpeklerden daha fazla havladığını düşünüyorsanız yanlış giden bir şeyler olabilir. Köpeklerin havlamasını ya da ses düzeyini kontrol etmek sorumlu davranan iyi bir köpek sahibi olmanın önemli bir parçasıdır. Her şeyden önce, normalden fazla havlama, sadece sizin için değil komşularınız için de rahatsız edici olabilir.

Yazının Devamı >>

Köpeğiniz Yemek Yemiyor Mu?

  Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerin de yemeyi reddedebilecekleri çeşitli nedenler vardır. İştah kaybı, diş hastalıkları, seyahat etme, yabancı bir ortamda bulunma, seçicilik ve davranış sorunları gibi sorunlar yemek yememe sebeplerinin başında gelir.

Yazının Devamı >>

Her Köpek Sahibinin Bilmesi Gereken 20 Konu

  Köpekler insanoğlunun en çok tercih ettiği evcil hayvanlar arasında yerini almaktadır. Bu tercihin elbette birçok sebebi bulunmaktadır. Tercih nedenleri bir yana, işte her köpek sahibinin bilmesi gereken 20 konu

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında
Nisan 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR