Hamster Kafesi Nasıl Olmalı?

Hamster kafesi

Hamster Kafesi Nasıl Olmalı?

  Hamster Kafesi Hamsterlar için en ideal kafes seçimi boylarıyla orantılı olacak şekilde bir kafes seçiminden geçer. Çünkü hamsterların koşma, yuva yapma, tırmanma gibi bir takım ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlarını giderme adına, minimum ölçüleri 75x50x50cm civarında olmalıdır. Daha büyük kafesler ise hamsterınızın yararınadır. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da, hamsterın türüdür. Eğer sevimli hayvanınız Suriye hamster’ı ise daha büyük bir kafes tercih etmeli ve aynı kafes içerisinde birden fazla hamster beslememelisiniz. Aksi halde, ölümcül sonuçlar doğurabilecek kavgalar yaşanabilir. Cüce hamsterınız varsa yükseklik boyutu 15 ile 20 cm arasında bir kafes seçmek yeterlidir. Tel kafes tercih edecekseniz de, kafesin taban derinliğinin en az 4-5 cm olmasına dikkat edin. Hamster kafeslerine göz atmak için koyu renkli yerek tıklayın.

Doğru Hamster Kafesi Nasıl Seçilir?

  Sevimli kemirgenlerin küçük olmalarından kaynaklı evde gezip dolaşmaları onlar için oldukça tehlikelidir. Çünkü kazaya uğrama veya evin içinde kaybolma ihtimalleri yüksektir. Bu nedenle onlara geniş bir yuva sunmamız gerekir. Öncelikle hamster kafesini seçerken, kafesin sert plastik, demir veya paslanmaz çelikten yapılmış olmasına dikkat edin. Aksi halde küçük dostunuz ahşap veya alüminyum malzemeyi kemirebilir. Tel hamster kafeslerinin en iyi yönü, hareket etmeyi ve tırmanmayı seven hamsterların enerjilerini atmasına olanak yaratmasıdır. Tel kafeslerde hamsterların kafasının sıkışması ve sakatlanmaları gibi riskleri ortadan kaldırmak için de tel aralıklarının 0,5 cm’i geçmemesine ve kafes tabanının da tel olmamasına dikkat etmelisiniz. Plastik hamster kafeslerinin en iyi yanı temizliğinin kolay yapılabilmesidir. Fakat bu tür kafeslerde hamsterın enerjisini atabileceği teller olmadığından, kafes içinde yeteri kadar oyun alana yaratmalısınız.

  İlginizi çekebilir: Hamster Oyuncakları

 

hamster kafesi

Hamster Kafesinde Olması Gerekenler?

  Bir kafes tercihi yaptıktan sonra o alanın hamsterlar için tek yaşam alanı olduğunu göz önünde bulundurmamız gereklidir. Bu sebeple hamsterların beslenme, dışkılama, oyun oynama, koşma, tırmanma, kemirme gibi her türlü ihtiyacını karşılamalısınız. Kafesin taban kısmından başlarsak zemin için hamster talaşı kullanmalısınız. Kum, kereste atölyelerinden temin edilmiş talaş gibi malzemeler hamsterlar için uygun olmadığı gibi sağlıkları için de son derece zararlıdır. Çünkü bu tarz ürünlerdeki tozlar küçük canlıların ciğerlerine kaçar ve solunum yolu hastalıklarına neden olur. Hamster talaşları yemlerin veya dışkının oluşturduğu nemi hapseder. Dolayısıyla oluşacak kokuları da önler. Ayrıca hamsterların eşeleme ihtiyaçlarının giderilmesine de olanak sağlar. Hamster suluğu bilyeli olmalıdır. Hamster mama kabı ise kafes boyutuna göre farklılık gösterebilir. Yine de ıslak mamalar için bir kap, kuru mamalar için bir kap bulundurmanız en ideal olanıdır. Kafeste yeterli alan varsa, yonca otu gibi diğer kuru gıdaları koymaya yarayan başka kaplar da ekleyebilirsiniz.

  Hamsterlarının dişlerinin sürekli uzadığını unutmamanız gereklidir. Bu sebeple kafeste süreli olarak bir kemirmelik bulundurmalısınız ki uzayan dişlerini kısaltabilsinler. Ayrıca hamster kemirme taşları sevimli dostlarımızın mineral ve kalsiyum ihtiyaçlarını da karşılayacaktır. Yine kafesin boyutlarını göz önünde bulundurarak, kafesin içine türlü türlü hamster oyuncakları satın alabileceğiniz gibi olmazsa olmaz diye düşündüğünü hamster çarkları da bu küçük kemirgenlerin enerjilerini attığı oyuncakların başında geldiğini belirtmek isteriz.

Hamster Evi

  Hamsterlar doğaları gereği kendilerini güvende hissetmek isterler. Bu sebeple bir hamster kafesinin için mutlaka küçük de olsa bir hamster evi bulundurmalısınız. Bu hamster evi en az 2, mümkünse 3 taraftan çevrili ve çatı kısmı olan bir ev olmalıdır. Bu hamster evlerini hazır olarak alabileceğiniz gibi, dilerseniz kafesin içine minik küpler koyarak da kendilerinin oluşturmasına izin verebilirsiniz.

 İlginizi çekebilir: Hamsterlar Neden Çok Uyur?

Etiketler: hamster kafesi, hamster kafesleri, büyük hamster kafesi,
Aralık 21, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR