Kedi Ödül Maması Nedir?

Kedi Ödül Maması Nedir

Kedi Ödül Maması Nedir?

  Hayatta herkesin zaman zaman movite edilmesi gerekir. Bu gruba tüm canlılar gibi kediler de dahildir. Kedi ödül maması da kedileri motive etmenin en kolay yollarından biridir. Her ne kadar kediler mizaçları gereği vurdum duymaz olsalar da onları ödüllendirmek genelde hoşlarına gider. Hatta iyi bulduğunuz bir davranış sonrasında ödüllendirdiğinizde bu olumlu davranışlarını alışkanlık haline dahi getirebilirsiniz.

  Kedilerin sergilediği ve olumsuz bulduğunuz davranışları ise kesinlikle cezalandırmamalısınız. Çünkü cezalandırma yöntemi kedilerde stres, travma, korku gibi birçok olumsuz duygusunun gelişmesine sebebiyet verebilir. Ödüllendirme ise sadece kedi ödül maması çeşitleriyle olmamalıdır. Evcil hayvanınızla oyun oynamak, fiziksel bir aktivite gerçekleştirmek, onlara sevgi göstermek de ödüllendirme yöntemlerindendir. Kısaca kedinizin hoşlandığı ne varsa aslında onlar için bir ödüldür.

  Kedi ödül mamaları genel olarak kedileri eğitmek için kullanılan yöntemlerden biridir. Kedileri eğitirken de besin değerleri açısından kaliteli ürünlerle beslemekte fayda vardır. Yani kedi ödül maması seçerken dengeli ve sağlıklı bir tercih yapılmalıdır. Kedi ödül mamasının içeriğinde evcil hayvanınızın ihtiyaç duyduğu mineral, vitamin, yağ ve protein değerleri en iyi seviyede olmalıdır.

Kedi Ödül Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  Kedi ödül mamasının içeriğinde yoğun miktarsa sodyum ve tuz var ise bu mama tercih edilmemelidir. Aksi halde evcil hayvanınızda böbrek hastalıkları ve idrar yolu enfeksiyonları görülebilir. Dolayısıyla evcil hayvanınız için kedi ödül maması seçerken sağlığı için bu hususlara dikkat etmenizde fayda vardır.

  Kedi ödül maması seçerken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ise kedinizin yaşı, kilosu, fiziksel aktivitesi, sağlığı, ırkı gibi kriterlerdir. Evcil hayvanınıza ödül maması seçerken kedinizin damak tadını da dikkate almalısınız. Yani kedinizin yaşı, cinsi gibi bütün kriterleri göz önünde bulundurarak bir seçim yapsanız dahi kedinizin damak tadına uymadığında evcil hayvanınız o kedi ödül mamasını yemek istemeyebilir. Bu yüzden ilk defa satın alacak olduğunuzda birkaç çeşit kedi ödül maması almanızda fayda vardır. Deneyerek sonuca ulaşabilirsiniz.

  Ödül mamaları evcil hayvanlarınız ek bir besin olmasının yanı sıra size karşı sevgilerinin de artmasını sağlayan bir mamadır. Bu yüzden kullanımında da aşırıya kaçmamaya özen gösterin.

kedi ödül maması seçimi

Etiketler: Kedi Ödül Maması,
Ekim 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR