Yavru Tavşan

yavru tavşan

Yavru Tavşan

  Yavru tavşanlar yetişkin tavşanlara göre daha hassastırlar. Hastalıklara yakalanmaya en açık oldukları dönem bu dönemdir. Ayrıca yavru tavşanlar yetişkinlere göre daha meraklı, hareketli ve sevgiye hasret canlılardır. Bu sebepten onlarla ilgilenirken daha da yumuşak ve hoşgörülü olmanız gerekir.

 


Yavru Tavşan Bakımı


  Tavşana bir barınak sağlamalısınız. Yeterli bir büyüklükte bir tavşan kafesi edinmeniz en doğrusudur. Kartonda beslerim anlayışı hem uygun değil hem de hayvanın beden ve ruhsal sağlığı açısından da son derece yanlış bir tercih olur. Kutuda tavşan beslemek, tavşanların ayaklarının sürekli ıslak olmasına ve bitlenme gibi çeşitli istenmeyen sorunlara yol açacaktır. Kutuda beslenen tavşanların ayakları yıkansa dahi o koku çıkmaz ve idrar kokusu tüm evinizi sarar. Tavşan kutuda beslenmeye devam edilirse, o ıslaklıkla beraber evin için haşereleri de çekecektir. Durum böyle olunca tavşan sizin kucağınıza da gelmek istemeyecek ve kaçacak yer arayacaktır. Bir tavşan kafesi edindiğinizde ise tavşanın davranışları değişecek ve kendini o ortama ait hissedip, kısa zamanda adapte olacaktır. Tavşanınıza yeri geldiğinde yuvasına kaçma izni verin ve onu asla elinizle zorla çıkarmaya çalışmayın. Bu durum onun korkmasına ve yuvasına alışmada zorluk çekmesine neden olacaktır. Bazen tavşanın yuvasında yalnız kalmasına da izin vermelisiniz.

 


Tavşan Kafesi


  Eve yeni gelmiş tavşanlar yaşayacakları yeri tanımak isterler. Size alışma evresinde oldukça hareketsiz ve korkak davransalar dahi size alıştıktan sonra yerinde durmazlar. Tavşan beslemeye başlayınca özellikle yavru tavşanlar sürekli zıplayacak odadan odaya koşacak ve yeri geldiğinde kovalamanız gerekecektir. Emin olun tavşanlardaki bu enerjiye hayret edecek, bu kadar enerjiyi nereden bulduklarına hayret edeceksiniz.

 

   

   İlginizi çekebilir: Tavşan Kafesi 


  Tavşanın yavru olmasından kaynaklı merakını ve hareketliliği kısıtlayarak onu kafese tıkmayın. Elbette gerekli zamanlarda bu yönteme başvurabilirsiniz fakat tavşanı sürekli olarak kafeste tutmak sizden soğumasına da neden olur.

 


Tavşan Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


  Yavru tavşan bakımı evcil hayvanlar içerisinden en keyif verecek anları da beraberinde getirir. Yavru tavşanlar öğrenmeye oldukça meraklıdırlar. Gördükleri her şeyi yalama ve dokunma eğilimindedirler. Ne görürlerse görsünler mutlaka yanlarına giderler, koklar ya da yalarlar. Bu yüzden evde tavşan besleyenlerin elektrik kablolarını ortalıkta bırakmaması gerekir. Çünkü yavru tavşan kabloyu tanımak için onu ısırabilir. Bu korkunç durum elektrik çarpmasına ve tavşanınızın hayatını yitirmesine neden olabilir. Aynı şekilde ortalıkta duran boyalar, spreyler ya da temizlik malzemelerine karşı dikkatli olunmalıdır. Evcil hayvanınız bu tarz ürünlere ulaşması engellenmelidir. Bu sorunu çözmek için en kolay çözüm kabloları bantlamak veya kullanılmıyorsa dolaba kaldırmaktır.

 


Yavru Tavşan Ne Yer?

 

  Yavru tavşanı elinizle beslemek istemek gayet normal bir durum fakat tavşanlar yapıları gereği az miktar ve sürekli beslenen canlılardır. Bunun anlamı birkaç lokma yeşillik yediği anda doyarlar ve koşuşturmaya devam ederler. Bu yüzde tavşanınıza sürekli olarak yiyecek vermeniz, onu zorlamanız bir eziyete dönüşebilir.

  

  İlginizi çekebilir: Tavşan Yemi 

 

  

Tavşan Besleme

 

  Yavru tavşanlar ilk 15 gün anne sütü ile beslenmelidir. 15.günden itibaren yumuşak besinleri yemeye başlayabilirler. 3 haftalık olduklarında kuru besleyici yemleri de yemeğe başlayabilirler. Dilerseniz daha geç yani 4.haftalık olduktan sonra da kuru gıdaya geçebilirsiniz.

   

  İlginizi çekebilir: Tavşanlar Hakkında Genel Bilgi

  

 

Etiketler: yavru tavşan,
Temmuz 07, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR