Köpeklerde Kanser

köpeklerde kanser

Köpeklerde Kanser

  Köpeklerde görülen kanser türleri birçok belirtiye neden olabilir. Bu belirtileri fark eder etmez vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurmak köpeğinizin hayatını kurtarabilir.


  Köpekler ilk evcilleşen hayvanlardan biridir. Evcilleştikleri ilk günden beri de insanoğlunun en sadık dostlarından biri olmuştur. Bu durumun harika bir durum olduğu kesin fakat insanların değişen yaşam koşulları beraberinde köpeklerin de yaşam koşullarını değiştirmektedir. Bu durumun olumsuz yansımalarından biri de köpeklerde görülen kanser hastalığındaki artıştır.


  Köpeklerin yaşam alanlarının kırsal alanlardan şehirlere hatta apartman dairelerine taşınmış olması köpeklerde artan kanser vakalarıyla oldukça yakından ilişkilidir. Zira köpeklerde hareketsizlik, obezite, yanlarında sigara içilmesi bir çok etkenin yanı sıra kalitesiz, yoğun koruyuculu, tatlandırıcılı ve renklendirici içeren ucuz köpek mamalarıyla beslenmeleri de köpeklerde kanser hastalığına zemin hazırlıyor.

 

  Bağlantılı yazı: Sigaranın Evcil Hayvanlar Üzerindeki Etkileri


  Kanser konusunda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu hepimiz az çok biliriz ve bu nedenle köpeklerde kanser belirtileri hakkında bilgi sahibi olup, herhangi bir olumsuz durum sezdiğimizde veteriner hekime başvurursak onların hayatını kurtarma şansına sahip olabiliriz.

 


KÖPEKLERDE KANSER BELİRTİLERİ

Köpeklerin Vücudunda Görülen Şişlikler

  İnsanlar arasında kansere işaret eden şişliklerin mutlaka büyüyeceği yönünde bir düşünce vardır ki bu nedenle köpek sahipleri de evcil hayvanlarının vücudunun herhangi bir yerinde bir şişlik gördüğünde şayet büyümüyorsa bu belirtinin kanser olabileceğinden şüphelenmez. Oysa ki büyümeseler de köpeklerin vücudundaki bu küçük şişlikler kanser belirtisi olabilir.

 


Köpeklerin Vücudunun Herhangi Bir Deliğinde Kanama

  Köpeklerde kanser belirtilerinden biri de herhangi bir deliğinde kanama olmasıdır. Köpeklerin burnundan, kulaklarından, anüsten kısacası vücut deliklerinin herhangi bir yerinden kan gelmesi ve bunların tekrarlayan, nedensiz kanamalar olması köpeklerde kanser belirtilerinden biri olarak görülür.

 


Köpeklerde Nedensiz ve İyileşmeyen Yaralar

  Özellikle haylaz köpeklerde yaralanmalar sık görülse de, burada üzerine vurgu yapmak istediğimiz şey nedensiz ortaya çıkan yaralardır. Üstelik bu yaralar gerekli tüm tedaviler uygulandığı halde geçmeyen yaralarda köpeklerde görülen cilt kanserinin belirtileri olabilirler.

 


Köpeklerde Topallama ve Hareket Etmekte Zorlanma

  Köpeklerde sık görülebilecek kanser türlerinden biri de kemik kanseridir. Kemik kanseri köpeklerde topallamaya yol açabilir. Köpeğinizin herhangi bir darbe almadığından eminseniz ve topallamaya başladığını farkettiyseniz mutlaka bir veteriner hekime başvurmanız gerekmektedir.

 


Köpeklerde Yemek Yerken Zorlanma

  Köpeklerde yine karşılaşılan kanser türlerinden biri de ağız içi tümörleridir. Evcil hayvanınızın ağzında çıkan tümörler, yemek yemelerini zorlaştırır. Ayrıca yutkunma güçlüğü de kansere işaret ediyor olabilir. Bu nedenle köpeklerde görülen kanser belirtilerinden biri de mama yerken zorlanmaları diyebiliriz. Köpeğinizin iştahı kesildiyseniz muhakkak bir veteriner hekime muayene ettirmenizi öneririz.

 


Köpeğinizi Düzenli Olarak Muayene Ettirin!

  Yukarıda bahsettiğimiz belirtiler direkt olarak köpeğinizin kanser olduğu anlamına gelmese de kanser belirtilerindendir. Aklınızdaki soru işaretlerinden kurtulmak endişeye yer vermemek için köpeğinizi düzenli olarak bir veteriner hekime muayene ettirmenizi öneririz. Özellikler birçok hastalıkta ortak olarak meydana çıkabilecek belirtiler vardır ki bunlar; köpeklerde iştahsızlık, köpeklerde halsizlik, tüylerinde değişim ve köpeklerde kilo kaybıdır. Köpeğiniz kanser olmasa bile bu tür belirtiler başka hastalıkların habercisi olabilir! 

 

 İlginizi çekebilir: Köpek Maması Alırken Küçük Hatırlatmalar

 

Etiketler: köpeklerde kemik kanseri belirtileri, köpeklerde kanser, köpeklerde cilt kanseri,
Nisan 07, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR