Köpekler Yüzebilir Mi?

köpek can yeleği

Köpekler Yüzebilir Mi?

  Sanılanın aksine bütün köpek türleri yüzemez. Yine de bazı köpek türleri doğuştan oldukça iyi yüzücülerdir. Bazıları da zamanla yüzmeyi öğrenir, bazıları ne yaparsanız yapın yüzmeyi öğrenemez. Bu yüzden asla nasıl yüzmesi gerektiğini bilmeyen bir köpeği havuza atlaması için yüreklendirmeyin. Dolayısıyla köpeğinizin suda denetimsiz yüzmesine de izin vermeyin.

  

Köpekler Doğuştan Yüzme Biliyor Mu?


  Labrador gibi bazı ırk köpekler doğuştan yüzmeye yeteneklidir. Vücut anatomileri, tüy yapıları yüzmeye oldukça uygundur. Suyun içinde de kolay kolay üşümezler. Fakat nadir de olsa yüzmeyi sevmeyen Ladrador ırkı köpeklere de rastlanır. Basık yüzlü, basık burunlu köpek ırkları yüzme konusunda en çok sorun yaşayanlardır. Basset Hound gibi kısa bacaklı köpekler de anatomik yapılarından dolayı iyi birer yüzücü değillerdir. Özellikle hem basık burunlu, hem de kısa bacaklı olan English Bulldoglar yüzme konusunda oldukça başarısızlardır. Fakat yine de kesin bir kanıya varmak mümkün değildir, çünkü bazı Bulldog sahiplerinden köpeklerinin çok iyi yüzücü olduğunu duyabilirsiniz.

 

köpek

  

Köpeklerin Suyla İlk Tanışması


  Köpeğinizin suyla ilk tanışmasında bu işten çok keyif alırsa ve zorlanmadan suya girerse şanslısınız demektir. Bazı köpekler özellikle yavru olan köpekler suyla ilk tanışmalarında ürkebilirler. Suyun soğuk olması köpekleri daha da isteksizleştirir. Bu yüzden köpeğinizi denize veya havuza sokmak istediğinizde suyun sıcak olmasına dikkat edin. İlk tecrübe her zaman çok önemlidir. Eğer köpeğiniz çok korkak ya da çok üşürse bir daha suya girmek istemeyebilir.


  Köpeğinizi ilk defa suyla, denizle tanıştıracaksanız, gittiğiniz sahilde biraz vakit geçirin. Yanınıza bir köpek oyuncağı alın ve oyuncağı zaman zaman suyun kenarına doğru atın. İlk etapta sadece köpeğin ayakları ıslansın. Köpeğiniz bu oyundan hoşlanırsa yavaş yavaş oyuncağı suyun daha ilerisine doğru atın. Köpeğin bacakları tamamen suya girdiğinde siz de suya girin ve onu size doğru yüzmesi için motive edin. İlk yüzme dersi olarak adlandıracağımız bu eğitimi çok uzun tutmayın. Eğer köpeğinizde isteksizlik sezdiyseniz çok zorlamayın ve birkaç gün geçtikten sonra tekrar deneyin. Dilerseniz köpeğinizin ilk yüzme tecrübesinde örneğin havuzda onu kucağınıza alarak da suya sokabilirsiniz. Sakın köpeği direkt olarak suya atmayın. Eğer bir kez korkarsa bir daha girmek istemez.

     

  İlginizi çekebilir: Kauçuk Köpek Oyuncakları 

 

Yavru Köpeklere Yüzme Eğitimi


  Yavru köpekler yetişkin köpekler taklit etmeleriyle bilinirler. Eğer iyi anlaştığı ve iyi yüzen bir köpek arkadaşı varsa onu da beraberinde götürebilirsiniz. Yetişkin olan köpeğin suda yavruyla oynamasına kesinlik müsaade etmeyin. Bu durum yüzmeyi bilmeyen veya iyi bilmeyen yavru köpeğin su yutmasına ve panik olmasına neden olabilir.

  

Köpek Can Yeleği


  Köpeğiniz ister iyi bir yüzücü olsun, isterse bu konuda başarısız bir köpek olsun tatile gittiğinizde mutlaka yanınızda bir köpek can yeleği bulunması bir avantajdır. Köpek can yeleği içeriğindeki köpük sayesinde her köpeğin dik şekilde yüzmesini sağlamak için stratejik bir şekilde konumlanmıştır.

  

 

  İlginizi çekebilir: Köpek Can Yelekleri

 

  

Etiketler: köpek can yeleği
Temmuz 10, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR