Köpekler Neden Eşyaları Gömer?

Köpekler Neden Eşyaları Gömer

Köpekler Neden Eşyaları Gömer?

  Köpekler belki de insanoğlunun en sadık dostlarından biridir. Köpek sahiplerinin gözlemlerine göre köpeklerin öyle bir davranışı var ki insanlar ister istemez sebebini merak etmektedir. Garip olarak adlandırılan bu davranışları da köpeklerin eşya ya da yiyecek saklamalarıdır. Köpekler zaman zaman eşyaları, yiyecekleri gömmeye bayılıyor. İnsanların böyle bir davranışı veya alışkanlığı olmadığından dolayı bu hareketleri garip gelse de, köpeklerin doğaları gereği bu durum oldukça normaldir.

  Köpeklerin atalarının yiyecek gömme davranışı hayatta kalmaları için oldukça önemliydi. Yani ihtiyaçlarından fazlasını daha sonra kullanmak üzere saklarlardı. Atalarının bu davranışı günümüzdeki köpeklere kadar miras kalmıştır. Yani köpeklerin bugünlerde avlanmasına veya yiyecek bulmasına gerek kalmasa dahi içgüdüsel olarak yiyecek saklamak isteyebilirler.

  Vahşi köpekler ve kurtlar avlanmak için büyük zorluklarla baş ediyorlardı. Hal böyle olunca avladıklarından fazla kalanları gömerek aç kalmamayı garanti ediyorlardı. Çünkü doğada her zaman av bulmak kolay değildir. Avlanamadıkları zaman gömdükleri yiyecekleri çıkarıp yiyorlardı. Bu aynı zamanda avlarını diğer yırtıcı hayvanlardan da korunmak için iyi bir yöntemdir.

  İlginizi çekebilir: Köpekler Neden Geceleri Havlar?

Köpekler Neden Eşya Saklarlar?

  Köpeklerin hemen hemen her hareketinin altında yatan bir neden vardır. Burada önemli olan iyi bir gözlem yapmaktır. Köpeğiniz sizin için oldukça değerli bir eşyayı saklamış veya gömmüş de olabilir. Bu davranışları tesadüf değildir. Köpekler insanlar için önemli olan eşyaları, nesneleri özellikle seçip gömerek veya saklayarak insanların ilgilisini çekmek ve oyuna davet etmek isterler. Yani sizin de köpeğiniz bir nesneyi sakladıysa ona kızmanız doğru değildir. Bunun yerine evcil hayvanınızın oyun çağrısına uyarak aranızdaki bağı kuvvetlendirebilirsiniz.

  Yazımızı bitirmeden bir uyarıda bulunmak isteriz. Eğer köpeğinizin bahçeye bir şey gömdüğünü görürseniz bunu tüketmeden almanızı öneririz. Aksi halde bu yiyecekleri tüketmeleri ishal, kusma gibi belirtilere neden olabilir. Ancak yiyecek gömmesine zaman zaman izin verebilirsiniz. Fakat yiyecekleri veya eşyayı çıkartırken köpeğinizin görmemesinde fayda var.

 

köpekler neden eşyaları saklar

Etiketler: köpekler hakkında,
Temmuz 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR