Köpek Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?

Köpek Ağız Bakımı Nasıl Yapılır

Köpek Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?

  Köpeklerde diş çürümesi biz insanlara göre daha az görülse de hiç görülmediği anlamına gelmez. Hatta köpeklerin ağzının biz insanların ağzından daha temiz olması gerçeğine rağmen köpeklerde de tartar, plak oluşumu, diş et iltihabı gibi problemler görülebilir. Bu sorunların elbette bir çözümü vardır. Ancak sorunlar çözülmediğinde problemler daha da büyüyebilir ve biz insanların yaşadığı problemler gibi kalp, karaciğer, böbrek hastalıklarına yol açabilir.

Köpeklerin Dişleri Nasıl Fırçalanır?

  Köpeklerin dişlerini fırçalamaya için en uygun fırçalar köpekler için üretilmiş olanlardır. Bu fırçalar genelde çift başlı olup daha kolay bir fırçalama sağlar. Bunları yanı sıra parmak köpek diş fırçası, saplık diş fırçası gibi çeşitleri de vardır. İlk defa denediğinizde köpeğinizin dişlerinin fırçalanmasından çok hoşlanmayabilir ancak bunu eğlenceli hale getirmek sizin elinizdedir.

  Köpeğinizin dişlerini fırçalamadan önce tüm enerjisini attığından emin olun. Sonra siz dişlerini fırçalarken oturur pozisyonda olmasını sağlayın. İlk birkaç denemede daha nazik olun. Yavaşça başlayın ve köpeğinizin tedirgin olması halinde fırçalamayı bırakın. Fırçaya ve macuna alıştığında da sonraki fırçalamalarınızda süreyi arttırabilirsiniz. İşlem boyunca da yatıştırıcı ve tatlı bir ses tonuyla konuştuğunuzdan emin olun. Fırçalama sonrası onu bolca severek ve masaj yaparak ödüllendirin. Çok geçmeden sevimli dostunuz dişlerinin fırçalanmasının dört gözle bekleyecektir.

köpek ağız bakımı

Köpeğinizin Dişlerini Fırçalamaya Yavruyken Alıştırın

  Yetişkin köpekler dişlerinin fırçalanması esnasında rahat durmayı yavru köpeklerden daha başarılı yapabilse de, diş sağlığı için fırçalamaya yavruluktan başlamanızda fayda vardır. Diş macununu seçerken de insanlar için üretilmiş olan macunları kesinlikle kullanmayın. İçeriğindeki florür köpekler için zehirlidir. Bu yüzden köpeğinizin dişlerini fırçalamak için yalnızca köpek diş macunu kullanmalısınız.

  Yaş ya da yumuşak olan gıdalar köpeklerin dişlerine yapıştığından dişlerin çürümesine yol açar. Bu yüzden kuru köpek maması gibi gıdalar köpeklerin diş sağlığı için daha iyidir.

Çiğnenebilir Köpek Kemiği ve Köpek Oyuncakları

  Köpeklerin dişlerini ve diş etlerini güçlendirmek için özel olarak tasarlanmış bir takım ürünler vardır. Bu ürünler çiğnenebilir ve köpeğinizin sağlığı açısından zararlı hiçbir madde içermez ürünlerdir. Önemli olan köpeğinizin kendi kendine bulduğu nesneler ile değil, sizin verdiğiniz güvenli ürünlerle diş kaşınması, diş ve diş eti temizliği gibi ihtiyaçlarını gidermektir. Köpeğinize çiğnemesi için kaliteli bir kemik verdiğinizde dişlerdeki plak oluşumunu da önlemiş olursunuz.

Köpeklerin Dişlerini Muayene Ettirin

  Tıpkı biz insanlar gibi köpeklerin de dişlerini kontrol ettirmesi olası problemlerin, hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olur. Bu nedenle köpeğinizin diş sağlığı için 6 ayda bir veteriner hekime götürmenizi öneririz.

  İlginizi çekebilir: Köpeklerde Kanlı İdrar

Etiketler: köpek ağız bakımı,
Kasım 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR