En Tehlikeli Hayvanlar

katil hayvanlar

En Tehlikeli Hayvanlar 

 

  Tahminlere göre dünya üzerinde 20 ile 100 milyon arasında hayvanlar türü yaşamaktadır. Bu farklılık, hala keşfedilmemiş olan canlıların var olmasıdır ve bu rakamın % 80 ini böcekler oluşturmaktadır. Aynı havayı soluduğumuz bu canlıların bazıları insanlar için zararlı olsalar da, bazıları tamamen evcilleşmiş omurgalılardır. Bu kadar çeşitli canlıların içerisinde kayıtlara geçmiş ölümlerden en fazla insan öldüren on canlıyı sıralayacağız.

 

 

  Türkiye'de 1279 civarında omurgalı yaşamaktadır. Bunların bazılarının soyları tükenmek üzeredir. Haberlerde pek rastlamasak da hayvanlar yüzünden ölümler ülkemizde de şekillenmektedir. İşte dünyada geçen yıl kayıtlara geçmiş ölüm vakaları ve sayıları.

 

  Leoparlar, aslanlar ve kaplanlar bizlere sempatik gelen fakat oldukça korkulan canlılardır. Aslında leoparlar insanların ölümüne sebep olan canlılar içerisinde en masum olanıdır. Her yıl leoparlar tarafından öldürülen insan sayısı ortalama 15 kadardır. Aslanlar gücün sembolüdür ve güçleri herkes tarafından bilinir. Ormanların kralı aslan yılda 250 kadar insanın ölümüne neden olmaktadır. Kaplanlar, kedigiller arasında bu konuda rekor sahibidir ve 300 kadar cana mal olmuştur.

  

  Deniz anaları denizde köpek balıklarından daha tehlikelidir. Yılda ortalama 300 kadar insan denizanalarının zehirli olanları tarafından öldürülmektedir.

  

  Buffalolar insanlar için önemli bir tehdittir. Ülkemizde olmamaları sebebi ile pek tanımasak da, Buffalolar yılda ortamalama 400 insan ölümüne sebep olmaktadır.

  

  Timsahlar insan parçalayan hayvan denilince neredeyse aklımıza ilk gelen canlıdır ve her yıl 2500 kadar insan timsahlar tarafından parçalanmaktadır.

  

  İşte yok canım diyeceğiniz bir canlı; inekler. İnekler bu konuda azımsanamayacak kadar önemli bir durumda. Tekmelerle ya da ezerek, her yıl ölümüne sebep olduğu insan sayısı 500 ün üzerindedir.

  

  Atlar uzun yıllardan beri evcilleştirdiğimiz ve insanoğlunun vazgeçilmez dostudur. Asaletleri ve gururlu duruşlarının yanında tehlikeli oldukları da tartışılmazdır. Acemi binicilerin attan düşmesi ya da çifte darbeleri yüzünden yılda 300 e yakın insan ölmektedir.

     

  İlginizi çekebilir: Hamster Hakkında Her Şey

Dünyanın En Zehirli Hayvanları

  Zehirli karıncalar da insanoğlu için oldukça önemli bir tehdittir. Karıncalar yüzünden yılda 500 den fazla insan hayatı sona ermektedir.

  

  Arılar hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Nerede ne zaman karşımıza çıkacağı hiç belli olmaz. Özellikle zehrine karşı alerjisi olan oldukça fazla insan vardır ve arılar yüzünden her yıl yüzlerce insan hayatını kaybetmektedir.

  Filler sempatikliğin yanında kinci tavırları ve zekaları ile bilinirler. Bir fil kendisine yapılan kötü muameleyi asla unutmaz ve intikamını mutlaka alır. İşte filler yüzünden her yıl 500 kadar insan ölmektedir.

  

  En çok insan ölümüne sebep olan canlı ise 50000 ölümle yılandır. Her ne kadar ülkemizde yaşayan yılanların sadece küçük bir kısmı ölümcül zehre sahip olsa da, dünyada zehirli yılan tarafından ısırılarak ya da boğularak ölen insan sayısı 50000 dir.

 

 

  Bütün bu ürkütücü rakamlar insanoğlunun yanında bir hiç sayılır. Sadece Türkiye'de 2016 yılında ateşli silahla ölen insan sayısı 2000'den fazladır.

 

 

  İlginizi çekebilir: İguana

Etiketler: katil balina, katil canlılar, insan öldüren hayvanlar
Ağustos 26, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR