Köpeklerde Tasma Seçimi ve Tasmaların Özellikleri

Köpeklerde Tasma Seçimi

Köpek Tasması

  Köpek tasmaları köpeğinizin ve sizin hayatınızı kolaylaştıracak aksesuarlardır. Tasma seçimi köpeğin cinsiyetine, ırkına ve karakterine göre değişmektedir. Bazen tasmanın yapımında kullanılan malzemeler bile önem arz etmektedir. Boyası ve kumaşı bazı köpeklerde alerjiye sebep olmaktadır. Bütün bunları göz önünde bulunduracak olursak tasma seçimi o kadar da kolay olmayacaktır. Köpeğiniz de ya da kedinizde kullanacağınız tasmaları sınıflandıracak olursak;

Köpek Boyun Tasması

  Köpeklerin direk boyun bölgelerine takılarak kullanılan tasmalardır. Uzun süre boyunda takılı kalmaya uygundur. Yürüyüşlerde çok çeken köpekler için uygun değildir. Boyuna yapacakları baskılar sakatlanmalara neden olmaktadır. Avantajı ise kolay takılması ve köpekler için iyi bir aksesuar olmasıdır. Özellikle yavru köpeklerin tasmaya alıştırılmasında boyun tasmaları kullanılması önerilmektedir.  Köpek Boyun Tasmalarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.

Köpek Göğüs Tasması

  Daha çok hareketli köpekler için gezilerde ve yürüyüşlerde kullanılan göğüs tasmaları boyun tasmalarına göre daha sağlıklıdır. Özellikle boyun bölgesi hassas köpeklerin göğüs tasması kullanması önerilmektedir. Göğüs tasması kullanan köpeklerin kontrol atına alınması boyun tasması kullananlara göre daha kolaydır. Dezavantajı ise köpeğinize tasma takmanın boyun tasmasına nazaran daha zor olması ve kemirme özelliği olan köpeklerin göğüs tasmalarını takılı iken kolay kemirmeleridir. Köpek Göğüs Tasmalarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.

 

Köpek Gezdirme Tasması

  Köpeğinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olmaktadır. Dilediğiniz uzunluğa kadar uzatılabilen otomatik tasma modellerinin yanında, standart 120 cm lik boyları ile hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Farklı malzemelerden üretilmiş olsalar da gezdirme tasmaları, yürüyüşlerde köpeğinizi kontrol altına alacağınız yegane üründür. Köpek Gezdirme Tasmalarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız. 

 

Kullanım Amacına Göre Köpek Tasmaları

Köpek Gezdirme Tasmaları

  Bel boyun tasmaları bu gruba girmektedir. Uzatma ile birlikte kullanıldığı gibi, uygun alanlarda köpeğinizin serbest bırakılması ile de kullanılabilmektedir

Köpek Eğitim Tasmaları

  Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerinde kullanılan özel tasmalardır. Köpeğinizin şartlı öğrenmesini sağlayan bu tip tasmalar daha çok Boğma Tasma ve Dikenli Tasma şeklindedir.  Havlama tasmaları olarak adlandırılan tasmalar da eğitim tasmaları gurubuna girmektedir. Bu aslında boyun tasmasına takılan cihazların köpeğin havlamasına karşı verdiği tepki ile köpeğin ilgisini başka yere çekme ya da canını acıtarak havlamayı sonlandırması esasına dayanmaktadır.

Köpek Gösteri ya da Show Tasmaları

  Daha çok kaliteli ve gösterişli derilerden imal edilmiş gösteri tasmalarıdır. Uzun olmaları gösteri alanında köpeğin kontrol altında tutulması içindir ve yaklaşık uzatma tasmaları 2-3 metre uzunluğundadır.

Köpek Bağlama Tasmaları 

  Daha çok bahçe ve koruma köpeklerinin sabitlenmesi için boyun tasmasına takılan sağlam ve uzun tasmalardır. Kemirilemeyen ve kolay kopmayan malzemelerden imal edilmiştir. 

Malzemesine Göre Köpek Tasma Çeşitleri

Deri Köpek Tasması

  Doğal deri malzemeden imal edilmiştir. Farklı boyalarla boyanarak köpekler için şık ve gösterişli ürünler halini almıştır. Tasmada  kullanılan boyalar bazen köpekleri boyamakta ve deride istenmeyen görünümlere sebep olmaktadır.

Sentetik Köpek Tasması

  Deriye benzetilerek suni deri olarak da adlandırılan malzemelerden üretilmiştir. Kullanılan malzemenin doğal olmaması bir çok köpekte deri problemlerine sebep olduğundan çok fazla tercih edilmemektedir.

Kumaş Köpek Tasması

  Daha çok küçük ırk köpekler ve kediler için uygundur. Hafif olmaları ve köpeğinize katacağı şıklıkla bir çok köpek sahibinin tercihi olmaktadır.

Dokuma Köpek Tasması

  İnce paraşüt ipinin dokunması ile elde edilen tasmalardır. Sağlam olmalarının yanında kullanım kolaylığı sebebi ile en çok tercih edilen tasmalardır. Yumuşak dokuma tasmalar çok nadir olsa da takıldıkları bölgede alerjik reaksiyonlara ve buradaki tüylerin sürtünmeye bağlı dökülmelerine neden olmaktadır.

Zincir Köpek Tasması

  Sert ve agresif köpekleri zapt etmek için kullanılan tasmalardır. Boğma ve dikenli tasmalar zincir tasmalar sınıfına girmektedir. Bir çok köpek sahibi uzatma tasması olarak da zincir malzemeden üretilmiş tasmaları kullanmaktadır. Estetik görüntüsünün yanında bazı köpeklerin tüylerini karartabilmektedir.

  Siz de bu bilgiler ışığında köpeğinize faydalı bir tasma seçebilirsiniz. Sitemizde binlerce çeşit ve model köpek tasmasını köpek tasmaları kategorisinde bulabilirsiniz.

Etiketler: köpek tasması, köpek boyun tasması, köpek göğüs tasmaları, tasma seçimi
Ağustos 21, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR