İguana Ne Yer?

iguana ne yer

İguana Ne Yer?

 

  İguanalar bilinenin aksine otçul canlılardır. Genel kanı İguanaların sinek, böcek yemeleri olsa da; aksine kuru ot sebze ve meyveler iguanalar için sağlıklı gıdalardır. Hatta onları hayvansal gıdalarla beslemek ölümlerine bile sebep olur. Meyve ve sebze karışımı bir diyet onlar için ideal bir beslenme şekli olacaktır.

  Marul, dere otu, tere, dut yaprağı, turp, roka gibi yeşillikler iguanalar için adeta ziyafet sayılır. Doğal yaşamlarında iguanalar günlük besinlerinin %50-60 ını yeşillik tüketerek karşılarlar. Salatalık, kabak, havuç, fasulye, bezelye, yonca, bamya, ıspanak, kereviz sapı, yonca en fazla tercih ettikleri gıdalar arasındadır.

  

İguanalar İçin Zararlı Gıdalar Nelerdir?

  Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, böcek, kurt, mama, yabani ot, brokoli gibi besinleri tüketmesi sağlıkları açısından pek yararlı olmayacaktır. Hatta yemelerine rağmen et ve et ürünleri metabolizmalarını bozarak onların ölümlerine neden olmaktadır.

   

İguana Beslemek

  Evde iguana için yem hazırlarsak şöyle bir tarif yapmak yanlış olmaz. 

  Yeşillikler: Kara lahana, şalgam yeşillikleri, karahindiba yeşillikleri (çiçekli), su teresi.

  Diğer sebzeler: Yeşil fasulye, bal kabağı, ezilmiş veya doğranmış bezelye, yabani havuç, kuş konmaz, bamya, soğan, mantar, tatlı patates, kabak, havuç.

  Meyveler: İncir (kuru veya işlenmemiş), böğürtlen, çilek, üzüm, mango, kavun ve karpuz, papaya, muz, elma. 

  Bu besin maddelerini günlük olarak oranlayacak olursak 4 birim yeşillik, 4 birim sebzeler ve 1 birim meyve den oluşan bir rasyon hazırlanabilir.

 

  Bütün bunları hazırlamanın ve birleştirmenin imkansız olduğundan en doğru olanı hazır üretilmiş iguana yemleri hayatınızı kolaylaştıracaktır. İçeriğinde her türlü besin ihtiyaçlarını barındıran bu hazır yemler iguananızın seveceği lezzetlerde üretilmiştir.

 

  İlginizi çekebilir: İguana Yemleri

 

 

Etiketler: İguana Ne Yer, iguana beslenmesi,
Nisan 15, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR