Jack Russell Terrier

Köpek Irklar

Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier harika bir aile köpeğidir ve üç yaşından büyük çocuklar için harikadır. Jack Russell Terrier'in aktif yaşam tarzı, bu kadar küçük bir köpek için genellikle hafife alınır. Bu nedenle, eve bir tane almayı düşünüyorsanız, öncelikle bu canlı türün yaşam tarzınıza uygun olduğundan emin olmalısınız.
Jack Russell Terrier, av sırasında 'yere kaçan' (yer altına inen) tilkileri bulmak için 1800'lerin ortalarında İngiltere'nin Devon kentinde yetiştirilmiştir. Gözüpek küçük ama hareketli bir köpektir. Zeki bir avcı olan Jack Russell Terrier, tam bir görev köpeğidir ve tilkileri hızla yuvalarından çıkarma becerisi nedeniyle avcıların taktirini kazanmıştır. Canlı ve hareketli kişiliği ile sevilir. Cinsin karakteri genellikle kulakların duruş şekli, hareket ederken dik kuyruğu ve uyanık ifadesi ile belirlenmektedir.
Jack Russell Terrier, sert durumdaki düz ve dik vücutlu, güçlü ve kaslıdır. Bu ince yapılı köpek, esnek bir vücuta sahiptir. Dar ve derin bir göğüs ile vücut, düz bir sırt ile uzun boyunludur. Küçük olmasına rağmen, Jack Russell Terrier kısa boylu bir köpek değildir, ona uyanık bir görünüm vermek için mükemmel vücut ve kafa oranlarına bağlıdır. Beller kısa, güçlü ve derin kaslıdır.

Renk olarak, pigmentli göz kenarları, burun ve dudaklar ile siyah veya krem rengi  alaca renklerde donanmış ama genel tüyrengi beyaz olan bir köpektir. Daha genel anlamda, beyaz, çeşitli desenlerde siyah veya ten rengi  karışımıyla baskın renktir. Cinsin deri rengi üç türden biri olabilir: pürüzsüz, kırık veya pürüzlü. Her durumda kalın, sert ve hava şartlarına dayanıklı tüylerle kaplıdır.
Jack Russell Terrier oldukça zeki bir köpektir ve kolaylıkla eğitilebilir. Cins, uzun süre hareketsiz durmayacak kadar enerjik ve diğer köpeklerle, oynamak için uygundur. Tilki avında kullanılmak üzere yetiştirilmiş bir köpek olarak , oldukça cesaretlidir ve bir meydan okumada asla geri adım atmaz. Genel olarak, Jack Russell Terrier arkadaş canlısı ve aktiftir ve sosyal gezileri ve bolca egzersizi sever. Sıkılırlarsa, kazmaya eğilimlidirler ve mükemmel kaçış planları ile ünlüdür, bu nedenle uzun ve güvenli çitler ardında ve kazamayacağı zeminlerde bakım ve beslenmesi şarttır..

 
 

Jack Russell Terrier Sağlık ve Bakımı
14-15 yıl gibi uzun bir ömre sahip olan bu ırkın sağlık ve genetik sorunları çok azdır. Bunun yerine, son derece dayanıklı olarak kabul edilirler ve herhangi bir yaralanma, genellikle çok sayıda kavga sırasında korkusuz doğalarıyla ilgilidir.  Sorumlu yetiştiricilerin sağlam üreme uygulamaları sayesinde diz kapaklarının kayması artık daha az görülmektedir ve diğer sağlık sorunlarının çoğu, köpeğin korkusuz ve canlı doğasından kaynaklanan yaralanmalarla ilgilidir. 
Jack Russell Terrier çok az bakım gerektiren bir köpektir. Pürüzlü veya kırık bir kürkle bile çok az bakım gerektirir. Normal bir fırça işinizi görecektir.

Jack Russell Terrier Eğitimi
Cesur ve korkusuz olmasına rağmen Jack Russell, çocuklar ve sahipleri ile arkadaş canlısı ve oyuncu bir köpek olarak kalmalıdır. Cinsin korkusuz çizgisi, diğer köpeklerle karşılaştıklarında kendini gösterebilir ve Jack Russell'ların, özellikle de tüm erkekler olmak üzere, ağırlıklarının çok üzerinde dövüştüğü bilinmektedir. Disiplinsiz bir Jack Russell huysuz bir köpeğe dönüşebilir. Başlangıçta, bu güçlü iradeli köpeklerin dikkati kolayca dağılabileceğinden eğitim zor olabilir, yine de erken yaşlardan itibaren (yaklaşık 12 hafta) profesyonel itaat eğitimi önemlidir.

Jack Russell iyi bir aile köpeği midir?
Küçük, cana yakın köpekler Jack Russell Teriyerleri iyi aile hayvanlarıdır ve aynı zamanda apartman dairelerinde yaşayan şehir sakinleri için de uygundur. Bununla birlikte, hatırlanması gereken bir şey, yavruların inanılmaz derecede aktif olmasıdır.

Jack Russells diğer köpeklerle iyi geçiniyor mu?
Jack Russell Teriyerleri, uygun şekilde sosyalleştirilmeleri ve eğitilmeleri koşuluyla, diğer köpeklerle iyi geçinebilen enerjik, zeki ve oyuncu köpeklerdir. Bununla birlikte, herhangi bir cins gibi, uygun şekilde yönetilmezlerse diğer köpeklere karşı agresif veya baskın davranışlar sergileyebilirler.

Jack Russells'ın en iyi yanı nedir?
Kendilerine güvenen köpeklerdir ve sahiplerine çok sadıktırlar (genellikle en sevdikleri birini seçerler!). Her zaman hareket halindedirler, bu da onları aktif haneler için iyi kılar. İnsanları seven zeki köpeklerdir ve Jack Russells'ı ilk kez sahip olanlar için popüler bir seçim haline getirir.

Jack Russells çok havlar mı?
Havlama, bir köpek için tamamen doğal bir alışkanlıktır ve Jack Russells, çoğu cinsten biraz daha fazla havlama eğilimindedir. Ancak havlamanın uygun olmadığı zamanlar vardır, bu nedenle kendi ve komşularınızın iyiliği için bunu kontrol altına almalısınız.

Jack Russells kaç yaşında sakinleşir?
Jack Russell teriyeri hiper olmakla ünlü olsa da, yaşlandıkça biraz sakinleşirler. Bir Jack Russell yaklaşık 9 yaşına geldiğinde, yavaş yavaş daha az aktif ve enerjik olmaya başlar.

 
   
Etiketler: Köpek Irklar
Haziran 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR