Pomeranian Bakımı ve Beslenmesi

Köpekler Hakkında

En İyi Pomeranian Bakım İçin İpuçları

Pomeranian Beslenmesi

Pomeranian'ınızı tamamen doğal, kaliteli yiyeceklerle besleyin. Böylece Pomeranian'ınızın sağlığı için tehlikeli olan bileşenlerden kaçınmış olursunuz. Bazı mamalar alerjik reaksiyonlara neden olan kimyasal koruyucular içerir (BHT olarak adlandırılan kimyasal, iyi bilinen bir kanserojendir). Mamalarda kullanılan renklendirici boyalar, alerjiler ve nörolojik problemlerle neden olabilmektedir.

Üreticiler genellikle onu gerçek et içermeyen veya çok az hayvansal protein içeren köpek mamalarıyla beslerler. Bu mamalar ekonomik ve sağlıksızdır. Et ve et yan ürünleri içeren birçok mama içeriği okumuşuzdur. Oysa et oranı ve içeriğin kalitesi oldukça önem arz eder. 
Bu yüzden Pomeranian köpeğinizi tamamen doğal, sağlıklı kalitesi kanıtlanmış kuru köpek mamaları ile besleyin. 

Pomeranian Diş Bakımını Aksatmayın

Pomeranian'ınızın ağız sağlığı konusunda dikkatli olun. Tartar ve plak düzenli olarak temizlenmezse, Pom'unuzun diş minesine girerek potansiyel olarak ağrılı ve periodontal hastalık olan enfeksiyonlara yol açabilirler. Pomeranian diş sorunlarını önlemek için, dişlerini nasıl fırçalayacağınızı size öğretmesi için veterinere başvurun. Fırçalamak Pom'unuzun dişlerini temizlemenin etkili bir yöntemidir. Her gün bir parmak diş fırçası veya doğru boyutta diş fırçası ile fırçalanmalıdır. Köpeğinizin dişlerini fırçalarken köpürmeyen, florür içermeyen bir köpek diş macunu kullanmalısınız.

Diş spreyleri, içme suyuna eklenen katkı maddeleri ve son olarak da kemirmeyi teşvik edecek oyuncaklar ya da pres kemiklerden faydalanabilirsiniz.

Pomeranian Tüy Bakımı

Pomeranian tüylerini fırçalamak için uygun köpek tarakları kullanın ve düzenli olarak fırçalayın. Bir Pom'un iki katlı kalın tüyü vardır ve bu nedenle yılda iki kez tüy döker ve yılın geri kalanında orta düzeyde tüy dökerler. Kısırlaştırılmamış dişiler genellikle her kızgınlık döngüsünden sonra tüy dökümünde artış yaşanmaktadır.

Ölü tüy çıkarılmazsa, deride hava akışını engelleyecek ve vücut yağla kaplanacaktır. Deriden salgılanan yağlar, cildin gözeneklerini tıkayacak ve çok uzun süre kendi haline bırakılırsa çok hoş olmayan bir kokuya neden olur. Bu nedenle, tüylerin fırçalamanız çok önemlidir: Yoğun dökülme zamanları için, haftada 2 ila 3 kez değilse, Pom'unuzu günlük olarak fırçalamayı deneyin. Doğru araçları kullanmak, mümkün olan en iyi işi yapabilmenizi sağlayacaktır. Pom'unuz yoğun bir şekilde döküldüğünde, günlük olarak fırçalamayı ihmal etmemelisiniz.

Pomeranian Egzersizleri

Orta düzeyde kardiyo egzersizleri yapmanın inanılmaz sayıda faydası vardır: Kalp sağlığı için iyidir ve belirli kanserler ve diyabet gibi çok sayıda köpek hastalığının önlenmesine yardımcı olabilir. Yürüyüşler ve hareketlilik, kas kütlesine ve metabolizmasının sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Egzersizler kireçlenmeyi azaltmaya yardımcı olur (8 yaşın üzerindeki köpeklerin %80'inin karşılaşabileceği bir sorun) ve düzenli bağırsak hareketlerini sağlar.
Pom'ların duyularını meşgul etmesine izin vererek duygusal sağlığı iyileştirir ve bol miktarda birikmiş enerjiyi serbest bırakmak için idealdir. Yürümek mükemmel bir egzersiz olduğundan (hem siz hem de köpeğiniz için), her biri 15 ila 20 dakikalık iki günlük tempolu yürüyüş yapmayı hedefleyin.


Pomeranian ‘larda Sık Görülen Hastalıklar

Kalıtsal Pomeranian sağlık sorunları şunlardır: kalça displazisi, Pomeranian patella luksasyonu, Legg-Calve-Perthes hastalığı, trakea sorunları, osteoartrit ve kronik dejeneratif kapak hastalığı.

Pomeranian Bakımında Yapılmaması Gereken Şeyler

Zıplaması ve pomeranianınızın yüksekten aşağı atlamasına izin vermeyin. Kanepelerden, yataklardan ve diğer mobilyalardan atlayan küçük köpekler söz konusu olduğunda iki özel endişe vardır. İlk endişe, Pom'unuzun eklemlerindeki kronik stres nedeniyle tekrarlayan gerilme yaralanmasıdır. İkinci neden akut yaralanmalardır. Pomeranian'ınız sık sık aşağı atlıyorsa, canı istediğinde aşağı inmesi için daha iyi ve daha güvenli bir yol bulmalısınız. Bir rampa veya evcil hayvan merdiveni kullanmayı deneyin ve köpeğinizi bunları kullanması için teşvik edin. 

Pomeranian'ınıza tasma takmamalısınız. Bu oyuncak ırk, son derece ağrılı bir çökmüş trakeadan mustarip türler arasında en yatkın olanlardan biridir. Kıkırdağın nefes borusunu (trakea) çevreleyen c-şekilli halkaları çok zayıftır, bu nedenle bir Pom'un içe doğru çökme yaşaması yaygındır. Bir köpek tasması kullanırsanız, nefes borusuna uygulanan stres miktarı, nefes borusundaki bozulma oranını artıracak ve durumu daha da kötüleştirecektir.  Göğüs tasmaları, baskıyı sırtına, omuzlarına ve göğsüne yayarak daha iyi bir seçimdir. 


Pomeranian Yavrusu ile Evde Alınacak Tedbirler

Köpekler, birkaç nedenden dolayı kendileri için tehlikeli olan her türden eşyayı alabilirler:
İnsan ilaçlarını, ev temizleyicilerini, kendileri için zehirli olduğu düşünülen insan yiyeceklerini, böcek ilaçlarını, bitkileri ve diğer çeşitli şeyleri yiyebilir, çiğneyebilir, içebilir ve yutabilirler.
Sonra acil ameliyat gerektiren yutulan olağandışı şeyler var. Bunlar şunları içerir: madeni paralar, küçük piller, dikiş iğneleri, olta iğneleri vb. Köpeğiniz bir elektrik kablosunu kemirebilir bu da elektrik akımına kapılmasına neden olabilir.
Tüm zararlı ürünlerin sıkı kapaklara ve meraklı gözlerden ve yerden uzak, güvenli bir yere konması gerekir. Bunlara temizlik ürünleri, bahçe kimyasalları, banyo ürünleridir. Gerektiğinde çocukların açamayacağı kilitler kullanın.

Pomeranian parazitleri için rutin ilaçlama yapılmalıdır. Pom'unuzda parazit olmadığından emin olun. Pomeranian'ınızın pire, akar veya kulak akarı olmadığından emin olun. İyi bir kalp kurdu önleyici kullanın. Pom'unuza düzenli olarak parazit ilaçları kullanın. En güvenli kene ve pire ürünleri ve ilaçlar hakkında veterinerinizden yardım alabilirsiniz. 

Kaliteli Pomeranian şampuanı kullanın. Çoğu köpek şampuanı, tahrişe, aşırı kuruluğa ve alerjiye neden olabilecek bileşenler içerir. Onları daha da kötü yapan şey, kanser ve organ hasarı gibi ciddi tıbbi sorunlarla ilgili bileşenlere sahip olabilmeleridir. Pomeranian tüy yapısına uygun kaliteli köpek şampuanları üretilmiştir. Köpeğiniz için köpek kuaförlerinin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

Tüm bu sorunlardan kurtulmanın kolay bir yolu var. Pomeranian'ınızda kullanmak için satın aldığınız herhangi bir şampuan, kolay tarama spreyi veya diğer topikal ürünlerin içerik listesini okuyun . Sıfır katkı maddesi içeren tamamen doğal ürünler arayın.


Pomeranian'ınız için En İyi Yapılması ve Yapılmaması Gerekenlerin Özeti:

 

İyi bir Pomeranian ağız sağlığı sağlayın.
Onu tamamen doğal, en kaliteli yiyeceklerle besleyin.
Pomeranian'ınızla düzenli egzersiz yapın.
Pom'unuzun tüylerini düzenli olarak fırçalamak için doğru araçları kullanın.
Sağlık kontrolleri için veterineri ziyaret edin.
Pom'unuzun herhangi bir yükseklikten aşağı atlamasına izin vermeyin.
Kalitesi düşük şampuanlar kullanmayın.
Pomeranian'ınızın pire, kene, solucan veya başka bir parazitle enfekte olmasına izin vermeyin.
Boyun tasmasını varsa tasma kullanmayın.
Evinizi ve bahçenizi yavru köpeklere karşı korumayı asla bırakmayın.

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Fino Köpek Cinsleri

Evlerde en çok beslenen köpek cinslerinden biri de fino köpeklerdir. Fino köpek kelime anlamıyla kucağa gelen köpek anlamını taşır. Yani küçük ırk köpeklere fino köpek denir. Bu köpek türleri özellikle çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği türlerdendir. Fino köpekler oyuncu kişilikleriyle de herkes tarafından çok sevilmektedir. Sahipleriyle gezmeyi ve eğlenmeyi oldukça seven fino köpeklerinin bakımları oldukça önemlidir. Her köpeğin bakımı önemlidir fakat fino köpeklerin bakımı daha da önemlidir. Hassas köpekler olduklarından özenle bakılmalıdır. Fino köpeklerin bakımı yapılırken köpeğin yaşı, cinsi bakım şeklini değiştirebilmektedir.

Yazının Devamı >>

Pomsky Köpek Cinsi ve Genel Özellikleri

Özellikle apartman dairesinde yaşayanların tercih ettiği köpek cinsi olan Pomsky ilgi odağı olmayı seven bir köpektir. Sevimli görünüşleriyle de genellikle arzuladıkları ilgiyi alırlar. Sibirya Husky köpek ırkı ve Pomeranian’ların arasındaki çiftleşmenden ortaya çıkan bu köpek cinsi köpek severler arasında bir popülerlik yaratmaya başladı.

Yazının Devamı >>

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

Çoğu insan hayvanlara karşı sempati duymaktadır. Bu sempatiden kaynaklı da evlerinde kedi, köpek gibi evcil hayvan beslemektedirler. Elbette bir insan için sizi seven, sizi koruyan bir evcil hayvanın olması müthiş bir hissiyattır. Fakat bu sevimli canlıların tüy dökmesi kimi zaman sahipleri için problem oluşturabilmektedir. Bu yüzden de sadece tüyleri yüzünden evcil hayvanlarından şikayetçi olan insanların sayısı hiç de az değildir. Biz de köpek sahiplenmek isteyen fakat tüy dökmeyen köpek cinsi arayışında olanlar için bir yazı yazmak istedik. Gelin önce köpekler neden tüy döker ona bakalım.

Yazının Devamı >>

Kedilerle En iyi Geçinen 10 Köpek Cinsi

Evde bir kediniz var ve köpek almak istiyorsunuz ya da tam tersi... Acaba kediniz köpekle anlaşabilecek mi? Ya da hangi ırk kedinizle daha iyi anlaşacak? İşte bu yazımızda kedilerle iyi anlaşan köpek ırklarını bulacaksınız.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında
Mart 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR