Yavru Kedi Sahiplenmeden Önce Yapılması Gerekenler

Yavru Kedi Sahiplenmeden Önce Yapılması Gerekenler

Yavru Kedi Sahiplenmeden Önce Yapılması Gerekenler

  Öncelikle yavru bir kedi sahiplenmek istiyorsanız lütfen satın almayın, sahiplenin. Hayvanları satın almak, satmak için hayvan üretimi yapan sektöre alıcı olarak yardım etmektir. Ne yazık ki üretim sektörü genellikle satılık hayvanlara kötü koşullarda bakmaktadır. Şartlar ne olursa olsun sokaklarda, barınaklarda sahipsiz birçok hayvan varken lütfen satın almayın ve sahiplenin.

  Yavru bir kedi sahiplenmeye karar verdiğinizde onların ortalama 9 yıl yaşayacağını bilerek ve bu süre içerisinde de beslenme, bakım gibi ihtiyaçlarını gidereceğinizden emin olun. Daha sonra kediyi eve getirmeden temel kedi malzemelerinin de tam olduğundan emin olmanız kedinin eve alışma sürecinde işinizi kolaylaştıracaktır. Bu temel kedi malzemeleri kedi tuvaleti, kedi kumu, kedi maması gibi ürünlerdir. Dilerseniz diğer ihtiyaçlar olan kedi kumu küreği, kedi mama kabı gibi ürünleri de şimdiden almanızda yarar var.

Yavru Kedi Sahiplendikten Sonra Neler Yapılmalıdır?

  Yavru kediniz eve ilk geldiğinde onun için korkutucu veya stresli olabilir. Bu yüzden onun kendi evinde hissetmesi için yapabileceğiniz her şeyi yapmalısınız. Ancak evcil hayvanınızı evdeki herkesle hemen tanıştırmak için acele etmeyin. Çevreye alışması için ona zaman tanıyın. Mutlaka onun için evde bir alan yaratın ve mama kaplarının, tuvaletin, yatağın yerini ona gösterin.

  Yavru kediniz eve alıştıktan sonra artık sizin de evde bir kişi fazla yaşadığınızı düşünerek hareket etmeniz lazım. İlk olarak onun can güvenliğini sağlamak için, daha sonra evdeki eşyalarınızı korumak için bazı yapmanız gereken şeyler vardır.

  Özellikle yavru kedinizin evdeki ilk zamanlarında aşağıya düşmemesi ya da kaçmaması için pencereleri kapalı tutmalısınız. Ayrıca kedilerin refleksleri de yeterince gelişmediğinden yavruluk dönemlerinde istenmeyen kazalar görülebilir.

  Eğer evinizde şömineniz varsa kapalı tutmalısınız. Yavru kediler şöminelerin bacasına tırmanabildiği gibi, soğumuş küllerle dahi oynayabilir.

  Ortalıkta olan elektirik kablolarını gizleyin veya kaldırın. Aksi halde yavru kediniz dişleri kaşındığında ya da oyun olsun diye onları çiğnemeye çalışabilir.

Yavru Kediler İçin Mama Seçimi

  Kediler için mama seçimi bir anlamda sorumluluğu da beraberinde getirir. Yani en doğru kedi mamasını kedinize yedirmeniz gerekir. Aksi halde yeni geldiği bir evde iştah kaybı, sindirim problemleri gibi birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Eğer kediyi sahiplenmeden önce veteriner hekimle konuşma şansınız varsa mama önerilerinde bulunmasını isteyebilirsiniz. Ancak bunun için fırsatınız olmazsa veteriner hekim de önereceği mama grubu şüphesiz ki premuium sınıfı mamalar olacaktır.

  Premium sınıfı kedi mamaları, içeriğinde kaliteli hammaddeler kullanır. Bu mamalar içeriğinde hiçbir koruyucu madde içermezler. Premium sınıfı bir mamanın yanı sıra da yaş grubuna göre bir mama tercihinde bulunmanızdan bahsetmiştik. Daha da spesifik bir öneri isterseniz de Royal Canin markasının direkt kedinizin ırkına ve yaş gruplarına özel ürettiği mamalardan satın alabilirsiniz.

yavru kedi bakımı

Etiketler: yavru kedi,
Aralık 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR